Na een aantal afgelastingen moesten de helden van DVC er weer aan geloven. Doordat er afgelastingen waren was het enige positieve gedeelte, in het eerste gedeelte van dit seizoen, dat DVC onverslagen bleef. Het wil allemaal niet vlotten dit seizoen. De 'rek' is eruit, de scherpte is weg en wanneer gaat men weer krenten in de pap fleppen? Vragen des levens worden geplaatst op de website, gaat DVC ooit dit seizoen nog winnen en zal de postcodeloterij misschien ooit eens aanbellen bij een van onze helden? Afwezigen vandaag: Woggie (scheurbuik), Witte(zwarte) en Berkie (dart vader).

DVC moest uit voetballen bij de familievereniging HV ODB (Haagsche Vereniging Ons Doel Bereikt). Het achtste elftal was nog niet verslagen thuis en dit zou dus een lastige opgave worden. Er waren drie wissels de 1e helft: Harmen, Pluis en Zwario. Het was een koude dag en er was een boom van een scheidsrechter die een groot aandeel had in deze wedstrijd.

Onze helden begonnen ontzettend sterk aan de wedstrijd. De afgelastingen hadden goede invloed gehad op het spel. Dit resulteerde zelfs in een onverwachte voorsprong voor de ploeg van vieze aanvoerder Mini. Het was Rene die een soort van halve voorzet/schot op goal verzorgde. De bal had naast gegaan als Laar niet als een gek de bal in het doel kon schieten: 0-1. Typerend voor DVC dat een verdediger scoorde? Of was het een goede actie?
DVC was blij maar kon gauw de glimlach van het gezicht afhalen. Twee spelers van ODB liepen overduidelijk buitenspel maar een van de spelers kreeg de bal wel aangespeeld. ODB scoorde omdat DVC klaagde bij de scheidsrechter. Deze man wimpelde alles af en wilde alleen maar contact hebben met de aanvoerder. Toen Mini verhaal ging halen bij deze "ijzeren man" kreeg hij geen antwoord terug. In andere woorden de scheidsrechter moet hebben geweten dat hij fout zat. ODB vierde het doelpunt niet eens en zij liepen hand in hand gezamelijk zakelijk terug om de bal op de middenstip te leggen: 1-1. Het goede gevoel bij DVC trok langzaam weg.

Het was duidelijk te merken in het verdere spel van DVC. De scheidsrechter werkte niet mee. Er mocht niet gesproken worden tegen de scheidsrechter en dit was toch wennen. Eigenlijk niet eens in het nadeel van DVC. Als er niet gepraat wordt tegen de scheids wordt er daadwerkelijk gevoetbald! Toch was het ODB dat op een voorsprong kwam: 2-1. Dit deed zeer maar onze helden gaven niet op. Het was Dennis die "unleashed" op de keeper werd afgestuurd. Hij werd bijna nog onderuit geschopt door een verdediger maar het blijkt dat Dennis Smink niet omver te krijgen is als hij op dreef is. Dennis haalde genadeloos uit en de keeper was kansloos: 2-2. Het was rust.

In de rust werd er met elkaar gesproken over de bloemetjes, de bijtjes en de billetjes van Dani. Dit resulteerde in de wissels voor de tweede helft: Beppe, Moreno en Zwario bleven aan de kant. Zwario zou later invallen.

In de tweede helft was er eenzelfde scenario als de eerste helft. DVC bleef voetballen zonder te "ouwehoeren" tegen de scheidsrechter. Rond de 70e minuut kwam Zwario in het veld voor Truub, die een kleine blessure aan zijn linkerbil had, en als een (z)ware spits ging hij in de punt staan. Zwario kreeg zelfs een superkans! Hij stond alleen voor de keeper met de bal aan de voet. Hield ontzettend knap en mooi zijn rust en schoot enorm beheerst in: 2-3. Het was een doelpunt wat DVC weer op voorsprong zette. DVC voelde eindelijk de overwinning aankomen en besloot flink te verdedigen. DVC hield stand en kon voor het eerst dit seizoen op competitieniveau de drie punten bijschrijven. En ODB? Zij hadden hun eerste thuisnederlaag voor hun kiezen gekregen. Vol ongeloof aan beide zijdes vertrokken de spelers richting de kleedkamer.

DVC is nu ruim 5 weken onverslagen (2 weken afgelast en 2 x gelijkspel en 1 overwinning tegen ODB, red.). Met deze positieve berichten wordt er uitgekeken naar de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Wateringse Veld 6.