Een koude dag (-4!!) en veel afgelaste wedstrijden. Maar het kunstgras bij DVC is blijkbaar houdbaar tot zelfs 10 graden celcius onder nul. Echter had het deze ochtend al afgelast moeten zijn. De bal gleed door, de spelers gleden uit en de billetjes werden hard door het vastvriezen van het zweet in de putjes van onze helden. Al met al scheen de zon en stond er een degradatieduel op de agenda. Wateringse Veld heeft net als DVC een vormprobleem en heeft 'slechts' 2 wedstijden weten te winnen (red.). Altijd nog één wedstrijd meer dan onze helden. Al zijn er door de drie gelijke spelen wel hetzelfde aantal punten behaald. Afwezigen vandaag waren: Fuut(Kon niet tegen de kou en heeft een enkeltje Thailand geboekt), Witte(In de zak van Sinterklaas) en Pluis (zou komen maar is uitgegleden en vermist). Berkie was aanwezig als toeschouwer.

De wissels van de eerste helft: Rene, Harmen en Tuijl.

Een nieuwe kans op drie punten was aanwezig voor DVC. De ploeg uit het Wateringse Veld stond qua punten gelijk en zou theoretisch gezien te verslaan moeten zijn. Met Zwario in de spits, zoals de laatste wedstrijd winnend werd afgesloten, en met het 4-3-3 systeem moesten de 3 punten thuis blijven! Het werd een wedstrijd die menig speler niet snel zal vergeten. De kansen over alleen de eerste helft waren 57 voor DVC tegen 1 voor het Wateringse Veld. Moreno moest na 35 minuten even naar de zijkant door een bloedneus en Rene kon zich gelijk warm rennen. Kopkansen, schotkansen, kansen en nog eens kansen waren de hele eerste helft voor bijna iedere speler van DVC. Alles ging mis, over of de keeper had geluk en pakte een bal. Truub miste kopkansen keer na keer na keer. DVC kwam zelfs op achterstand: 0-1. Het was Dennis die gelukkig weer gelijk maakte voor de rust: 1-1. Een mooie bal in de linkerhoek.

In de rust werd Harmen omgepraat om mee te doen. Hij trok zijn outfit aan maar bleef nog wel even op de bank zitten. Hij zou na een kwartier voor Mini in het veld komen. Dani en Ricky maakten ook plaats.

De tweede helft begon ontzettend slecht. Laar stapte over de bal heen en een aanvaller van het Wateringse Veld kon vrij doorlopen en hard uithalen: 1-2. DVC keek weer tegen een achterstand aan. Dennis en Rene kregen nog een aantal niet te missen kansen maar zoals iedereen deed bij DVC werden ook deze kansen om zeep geholpen. Toen kwam Harmen in het veld. Mini ging eruit (bleek later met een zwaar gekneusde duim!) en dit zou een gouden wissel worden. Volgens Dani en Berkie was dit hun wissel. Nog geen 2/3 minuten later maakte Harmen gelijk de gelijkmaker: 2-2. DVC was terug in het spel. DVC bleef aanzetten en het was slechts een moment van tijd dat ook de winnende zou vallen. Hij viel rond de 80e minuut. Er was een flinke scrimmage voor de goal en Rene hield het niet meer. Hij gaf de bal een schop en het was over en uit voor Wateringse Veld 6: 3-2. DVC kon rustig ademhalen en de wedstrijd simpel uitspelen.

DVC zit in de lift. Van de laatste 4 wedstrijden werden er maar liefst 8 punten binnengehaald! Zijn ze nu 6 weken onverslagen en zal aankomend weekend niet gevoetbald worden. Dit houdt in 7 weken zonder nederlaag! Kunnen onze helden dit jaar nog zonder nederlaag doorkomen? En kan deze vorm begin volgend jaar doorgezet worden? Wat voelt een vlinder als het beestje verliefd is? Waarom heten wij eigenlijk DVC 3 en geen DVC 4 meer? Waarom was het veld niet afgelast en waarom is koude chocolademelk altijd lauw? Waarom heet Pleun geen Gerard en waarom wil John de jeugd graag trainen? Allemaal van die vragen waar je van denkt... Wat heb je eraan?