De eerste wedstrijd na het trainingskamp in de Ardennen. Steef en Peet hadden zich beide aangemeld om mee te kunnen voetballen. Het weer was onstuimig, nat en koud. Aad zou deze wedstrijd tot op de seconde na zonder blessure tijd fluiten. Afwezigen waren: Woggie (Begraven in de Ardennen), Dani (Opruimen in de Ardennen)en Frans (gras maaien). Berkie en Erwin waren wel aanwezig maar waren te ziek om in te vallen.

Na het trainingskamp en na de overwinning tegen Wippolder (red.), vroeg men zich af of DVC het licht gezien zou hebben. DVC begon goed aan de wedstrijd en Rick kon na 10 minuten de 1e van de wedstrijd maken in het voordeel van DVC: 1-0. Doordat er vrijuit gespeeld werd vanuit de achterhoede, Pluis was als laatste man overal op het veld te vinden, was het lastig om de achterhoede dicht te houden. Dit hield in dat Delft makkelijk door de verdediging heen kon lopen en makkelijk kon scoren. De ruststand werd bereikt op een 1-3 achterstand voor DVC.

In de rust ging Pluis eruit voor Zwario en Laar maakte plaats voor Erik van Leeuwen. Er werd in de rust een hoop gepraat over wie waar moest gaan staan en wie wat zou moeten doen. Ongeveer vijf look a likes van Johan Cruyf probeerden hun mening te geven. Echter was het het elftal wat twee minuten voor de wedstrijd bij elkaar ging staan en duidelijke afspraken maakte over hoe ze alsnog drie punten wilden behouden.

De tweede helft begon juist hierdoor met een extra boost. Men vocht voor elkaar en dit resulteerde binnen vijf minuten tot twee doelpunten voor DVC. Het waren Steef en Peet die lieten zien dat ze kwaliteit in huis hebben en respectievelijk scoorden zij de 2-3 en de 3-3. DVC kreeg overmacht en speelde voor de overwinning. Echter was het een afzwaaiende bal na een corner die tussen de paal en Mini op miraculeuze wijze in het doel verdween. DVC probeerde de gelijkmaker te scoren tot aan de laatste seconde toe maar het mocht niet baten. De eindstand werd uiteindelijk 3-4.

Er werd in de tweede helft pas echt goed gevoetbald. Het leek alsof het weekendje toch nog bij bepaalde mensen in de benen zat of zelfs het virus wat bij Berkie en Erwin toegeslagen had was bij een aantal spelers gaande. Wie zal het zeggen? In ieder geval waren er wederom voldoende mensen en werd er weer eens goed gevoetbald. Ondanks het verlies staat DVC er niet slecht voor en zijn er nog geen enkele kansen voorbij om niet het kampioenschap te kunnen vieren. Om weer terug in het gareel te verkeren zal DVC a.s. zondag moeten winnen van Full Speed.