De eerste competitiewedstrijd voor DVC in de 8e klasse J zou plaatsvinden bij Wippolder. Er waren zes afwezigen. Positieve punten waren dat Stef zijn schoenen weer opgepoetst had en mee kon ballen en ook Rabbi maakte na het kampioensseizoen (‘04/’05, red.) zijn rentree bij het helden elftal. Zwario wilde liever niet voetballen maar sloot zich ook aan bij de rest. Afwezigen ditmaal waren: Frans (wel aanwezig maar niet voetballend), Fuut (deze week verjaardag schoonvader), Marco en Aad van Tuyl (scouten in Amerika) en Pluis de doper die op snuffelstage was in Alkmaar bij AZ.

Na drie bekernederlagen(red.) zou het een moeilijke competitiestart kunnen worden voor DVC. Echter met de rentree van Rabbi kwamen er bij een aantal helden sentimentele gedachten naar boven van het kampioensjaar ‘04/’05. In dit seizoen werd Wippolder in de kampioenswedstrijd thuis verslagen met 6-1 (red.) en uit werd Wippolder nog ritueel afgeramd met 0-3 (red.). Waren onze helden capabel genoeg om wederom Wippolder te verslaan? Met in het achterhoofd het weekend van D & Z activiteiten kleedde men elkander ontspannen om. DVC stond als een elftal aan het begin van de wedstrijd en had eigenlijk een droomstart. In de eerste minuut kreeg Stef de bal en had vrij baan om door te lopen. Zijn schot was zacht en houdbaar voor iedere keeper. Echter liet de keeper van Wippolder de bal door zijn benen heen gaan: 0-1.

DVC kon beginnen aan een goed doelsaldo. Ook Ricky wilde tegen zijn oude ploeg zijn doelpuntje pikken. Vanaf eigen helft maakte Ricky een snelle rush naar voren en schoot hij keihard de bal in het net: 0-2. Wippolder kon op een of andere manier toch nog een aansluitingstreffer vinden. Een fout in de verdediging werd hard afgestraft: 1-2. DVC was weer wakker geschud. De euforie zou nog even verder gaan deze helft. Stef kon scoren via een afstandsschot: 1-3. Mini kon de bal simpel in het doel schieten na een afgeslagen corner van rechts van Erwin. Mini haalde uit en via een verdediger was de bal onhoudbaar voor de keeper: 1-4. DVC ging door en Beppe passeerde de keeper zonder enige moeite: 1-5. Via een schitterend een / tweetje met Truub mocht Beppe zijn tweede van de wedstrijd aantekenen en ging DVC de rust in met een 1-6 voorsprong.

In de rust kwam Rabbi in het veld voor Stef. Beppe maakte in het begin van de tweede helft plaats voor Zwario.

De tweede helft begon en Wippolder begon angstig te beven toen Rabbi zijn eerste stappen op het veld zette. De wedstrijd was in principe al gespeeld en op miraculeuze wijze zette DVC door. Van het elftal wat in 2004/2005 nog kans maakte om kampioen te worden was niets meer over. Het scoreverloop aan DVC kant liep op en op. Beppe begon: 1-7, Truub scoorde weer: 1-8. Toch weer een klein foutje achterin. Blijkbaar als DVC twee doelpunten voor staat hebben de helden een inkakmomentje: 2-8. DVC werd wederom wakker en voetbalde vrolijk door. Rabbi mocht ook uithalen en ramde de bal letterlijk en figuurlijk achter de doelman: 2-9. Ook Ricky wilde de tweede helft van zich laten horen en scoorde de tiende voor DVC: 2-10. Truub kon scoren via een corner van Erwin: 2-11 en ook Erwin zelf mocht nog een doelpuntje mee pikken: 2-12.

DVC speelde een fenomenale wedstrijd. Het had zelfs nog erger kunnen zijn voor Wippolder maar DVC speelde op bepaalde momenten de wedstrijd bescheiden uit.

Een goed begin van de competitie. DVC heeft geleerd van alle fouten in de bekerwedstrijden en zal zich verder ontwikkelen in het aankomende weekend. Niet op voetbalgebied maar op speciale activiteiten georganiseerd door D & Z events. In de Ardennen wordt gewerkt aan andere sterke punten. Dit houdt in dat de helden van DVC zeker één week op de eerste plek zullen vertoeven en een beetje als kampioenen toch richting België zullen gaan. Op 11.10.2009 is de eerstvolgende wedstrijd thuis om 10:00 tegen Delft 6.