DVC verliest ook laatste oefenwedstrijd tegen SVDPW

De laatste bekerwedstrijd was aan de orde van de avond. Na de verloren wedstrijden tegen CWO (red.) en DELFT (red.) kon DVC ook niet meer winnen van SVDPW. Dertien DVC helden waren aanwezig maar Dani en Franz besloten om rust te nemen ivm blessures. Afwezigen waren: Erik v. Leeuwen(geen afzegging gekregen?), Berkie(NK darts in Belgiƫ) en Ricky (stoned van de Tamiflu). Dit betekende geen wissels. Overigens werd deze wedstrijd op woensdagavond gespeeld ivm de ramadan voor sommige spelers van SVDPW. DVC stelde zich zeer sociaal op en ging akkoord met het naar voren verplaatsen van de wedstrijd.

DVC begon goed aan de wedstrijd maar veel spelers hadden toch al de pijntjes van de eerste wedstrijden in hun benen. Zwario en Beppe waren allebei zeer fragiel. Toch was het SVDPW dat op voorsprong kwam. De linksbuiten van SVDPW liep gemakkelijk langs Tuyl en schoot hard vanaf de moeilijke hoek in het doel: 0-1. DVC ging op zoek naar de gelijkmaker. Nog geen 10 minuten later was het Beppe die goed door kon komen op rechts en een goede voorzet plaatste. Aanvoerder Laar stond op de juiste plaats en kopte de bal uitstekend langs de keeper: 1-1. DVC kreeg kansjes maar kon niet echt iets verzilveren. Er volgde een penalty na de handsbal van Moreno. Truub hield de eerste penalty direct tegen, maar omdat Pluis te snel kwam inlopen moest de penalty opnieuw genomen worden. Truub hield zijn blik strak en de SVDPW-er schoot de bal tegen de paal. DVC had geluk! Verschillende counters volgde hierna voor SVDPW en zo scoorde ze voor de rust nog: 1-2.

In de pauze werd er niet gewisseld. Men probeerde Dani over te halen maar hij had teveel last van zijn zij. Men bood allerlei hulpmiddelen aan en zelfs een extra verwenning in de Ardennen deed de keeper niets. Wie werd er laatste man was vooral de vraag van de wedstrijd. Uiteindelijk op het veld bleek Erwin zich op te offeren als laatste man en ging Pluis dieper op het middenveld spelen.

De tweede helft begon en DVC ging al gauw op zoek naar de gelijkmaker. Dit bleek ook een doodsteek te zijn want binnen no-time stond het: 1-3. DVC bleef kansen creƫren en steekpasses geven. Echter leek het alsof niets mocht aankomen. DVC kreeg veel corners en was de betere partij. Het was Tuyl die Pluis op pad stuurde en zo snel als Pluis is ging hij gretig op zoek naar het doel: 2-3. DVC rook een gelijkmaker. Maar omdat DVC goed voetbalde ging de tijd ook snel voorbij. John Makkus, de scheidsrechter, die een uitstekende wedstrijd floot, kon na ruim 45 minuten gevoetbald te hebben in de tweede helft affluiten.

Er waren voldoende mensen aanwezig alleen geen wissels. Toch was de sfeer na afloop positief in de kleedkamer. Truub keepte als een waardig vervanger van Dani, Laar zijn doelpunt was het mooiste doelpunt van de avond en Moreno kon weer niet van de bal afblijven. De trainingssessie is ten einde gekomen. Nul punten uit drie bekerwedstrijden is niet wat men gehoopt had. Maar gezien het vorige seizoen zal dit nog een naschok zijn. Vooralsnog als we kijken naar het vorige seizoen, zijn er alleen maar positieve punten. Meer aanwezigen, minder blessures en meer vrolijkheid onder de douche. Het gehele team heeft na deze drie zware wedstrijden een vrije zondag gekregen. Woensdag zal er rustig getraind worden om zondag 27 september voor de eerste competitiewedstrijd aan te treden tegen het team wat in de zomer meegetraind heeft namelijk Wippolder 5. Hopelijk kunnen de positieve punten omgezet worden in daadwerkelijke punten. Overigens mocht Wippolder deze wedstrijd uitstellen of afzeggen of ivm slecht weer afgekeurd worden dan zijn de helden de komende 3 weken vrij daar er in het weekend van 4 oktober andere activiteiten verzorgd zullen worden.