DVC4 wint derde wedstrijd op rij!

Een zonnige zondag, tien doelpunten, Peter was weer topfit en DVC pakte voor de derde keer op rij de punten. Afwezigen waren: Erwin (Motor rijden), Berkie (?), Léon (blessure), Eerc (idem) en Stef (op vakantie). Langzaam tegen het einde van de competitie blijkt DVC alles rustig weer op orde te krijgen. Misschien té laat of toch niet… De hoop op het kampioenschap was al vervlogen nadat er verloren was van De Ster. Het was bekend dat dit selectie-elftal gewoon niet te kloppen is in de achtste klasse. Ze behoren dat ook zeker in de vijfde klasse te spelen. Afijn om terug te keren naar de wedstrijd tegen HSV Escamp7. Escamp 7 heeft goede voorbeelden aan het eerste en tweede team van de vereniging. Beide elftallen staan onderaan en zo ook Escamp7. DVC4 heeft weliswaar de nodige problemen, zo af en toe, maar toch staan ze op een stevige vierde plaats. Ze hebben een á twee wedstrijden minder dus behoren ze eigenlijk tweede te staan. Afijn de wedstrijd begon goed. Het was Peter die rechtsbuiten met de bal simpel langs zijn tegenstanders liep. Hij gaf de bal voor op Mini. Mini kopte de bal via de keeper naar Truub en Truub schoot rustig de 0-1 binnen. Dit was binnen 20 seconden.

Nog geen tien minuten later was het Beppe. Truub gaf een pass en de keeper kon geen weerstand bieden: 0-2.

DVC ging even te makkelijk spelen en maakte een aantal foutjes. Een fout in het bijzonder waardoor de thuisploeg een aansluitingstreffer kon vinden: 1-2.

Echter heerste er geen paniek en kon Truub, na een kopbal van Zwario op de keeper, zijn tweede maken: 1-3. DVC voetbalde rustig door en deed wat het moest doen. Peter werd neergehaald op een mooie plek voor een vrije trap. Peter nam de vrije trap zelf en zo werd het 1-4. Aan het einde van de eerste helft werd Peter ook nog neergehaald in het strafschopgebied. Iedereen scandeerde Dani’s naam. Echter was de afstand te groot voor Dani en eiste Eerk van Leeuwen de strafschop op. Beheerst en goed schoot hij de bal in het doel: 1-5.

DVC ging rusten met een marge van vier doelpunten. Ricky zou in het veld komen voor Zwario.

DVC deed de tweede helft waar het de eerste helft niet aan ontbrak. Jawel, scoren dus. Beppe kon na een schitterende combinatie met Peter niet missen: 1-6. Met Ricky in het veld bleek DVC ook weer iets krachtiger. Wederom was het een vrije trap voor DVC en Ricky nam hem: 1-7.

Toen gebeurde het verschrikkelijkste moment van de wedstrijd. Escamp scoorde in buitenspelpositie maar het doelpunt werd goedgekeurd:2-8

Echter raakte Dani Banani geblesseerd aan zijn knie. Iedereen van het DVC elftal stond gebukt over Dani om te kijken of alles wel in orde was. Dit was niet het geval. Dani verliet het veld met een lach en een traan en Truub verving de zeer aangeslagen doelman.

De wedstrijd was al gespeeld maar toch nam Peter nog even zijn doelpuntje mee en dit was direct de eindstand: 2-8.

DVC speelde een prima wedstrijd. Het niveau was niet hoog maar het teamgevoel was er weer eens. Er werd voor de verandering eens normaal gesproken tegen elkaar. Woggie had hier soms nog wel eens moeite mee en leefde zich dan uit op de scheidsrechter. Vandaar dat hij ook even een kwartier mocht gaan afstomen buiten het veld.

Volgende week staat de tweede topper tegen de Ster op het programma. Echter zijn er al 25 afmeldingen en dus speelt DVC met maar liefst zeven man. Er wordt nog naar versterking gezocht maar wederom zal dit een zwart dieptepunt worden in het verloop van deze competitie. Daar waar het teamgevoel terug aan het komen was moet er tegen de Ster weer genoegen genomen worden met minder dan elf man. Afijn we wachten de uitslag weer af en natuurlijk zullen de wél aanwezige helden hun plicht wederom doen.