DVC 4 zet ook Delft opzij

Een sterke eerste helft, wéér genoeg spelers, iets minder rommelig intern bij DVC, verslagen blijken te werken en de tweede overwinning op rij alweer. Afwezigen waren: Petur (bardienst), Berkie (?), Léon (geblesseerd) en Ricky.

Alles leek weer een klein beetje koek en ei te zijn binnen DVC. Er werd begonnen met een opstelling waarbij Mini naast Beppe in de spits gezet werd. Echter was het zo dat Beppe tijdens de warming-up zijn rug blesseerde en hij maakte uiteindelijk plaats voor Stef.

DVC begon sterk aan de wedstrijd er bleef druk naar voren gaan alleen kwamen de ballen niet aan bij Stef of Mini. De ballen werden vaak te hard of te hoog aangespeeld waardoor geen enkele speler de bal kon bereiken. Uiteindelijk wisselden Truub en Mini van plek. Truub zou naast Stef gaan fungeren en Mini bleef op het middenveld hangen. Dit bracht nog iets meer dreiging naar voren. Echter was het toch het elftal van de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een uithaal van de spits vloog direct achter Dani: 0-1.

Delft gaf veel corners weg aan DVC. Stef was de man die de corners tot zich nam. Vanaf de linkerkant wilde hij de bal voorgeven. Echter ging de bal laag richting de goal. Een speler van Delft wilde de bal naast trappen maar schoot hard in eigen doel: 1-1.

Het ging nu de goede kant op met DVC en er werd meer druk gezet op de bezoekers.

Uiteindelijk kwam DVC op de verdiende voorsprong dankzij Erwin. Hij maakte een goede rush naar voren en in combinatie met Truub rondde hij netjes af: 2-1. DVC ging de rust in. Beppe zou er niet meer inkomen ivm de blessure aan zijn rug. Laar kwam in het veld voor Tuyl en Franz werd later in de wedstrijd gewisseld voor Truub.

In de tweede helft bleef DVC beter. Er werd aangezet en Stef kon gemakkelijk zijn tegenstanders passeren. Zo was het ook terecht dat DVC de voorsprong verder kon uitbreiden: 3-1. Toch was het DVC die het zichzelf achterin moeilijk maakte. Delft kon uiteindelijk de aansluitingstreffer vinden doordat een buitenspeler van Delft voorin helemaal vrijgelaten werd:3-2.

DVC zakte niet in, bleef aanvallen en uiteindelijk was het Stef, nota bene in zijn laatste competitiewedstrijd dit seizoen, die de 4-2 aantekende.

DVC was op een aantal mensen na weer compleet deze ochtend. De woorden die gevallen zijn een aantal weken geleden blijken zijn vruchten af te werpen. Zal dit tot het einde van het seizoen goed blijven gaan en kan DVC de tweede plaats nog halen?

Volgende week is het eerst 10:30 bij Escamp op bezoek.