Vijf doelpunten, honderd kansen en een gemiste penalty, resulteerde uiteindelijk in de vierde overwinning van het seizoen voor de helden van DVC4. Grote afwezigen waren: Truub (familieweekend met Eerk), Eerk (familieweekend met Truub), Léon (Stuiteren in Antwerpen), Berkie (Barnie aan het verschalken) en Peter (Druk met nacalculaties doelpunten voor en tegen RKDEO). Verder waren Ricky en Tuyl beide weer van de partij.

Een regenachtige nacht en een zeer onstuimige zondagochtend, was voor sommige een reden te zijn om toch te bellen naar de club om te vragen of de wedstrijd niet afgekeurd zou zijn. Het toppunt was toch wel dat Zwario, nadat hij van Pleun hoorde dat het doorging, het hele elftal belde om na te gaan of het daadwerkelijk doorging.

DVC begon de wedstrijd aanvallend. De eerste kans was dan ook binnen een minuut voor de thuisspelende ploeg. De bal ging echter naast de goal. Beide ploegen wilden voor een overwinning gaan. Echter bleek RKDEO al gauw op en aanmerkingen te hebben op de arbitrage. DVC bleef aanvallend voetballen en Ricky liep al gauw in het zestienmetergebied van RKDEO. Hij kreeg een tik tegen zijn voet en werd gevloerd. Penalty! Een aantal spelers van RKDEO begon zich toen compleet tegen de arbitrage te keren. Ook omdat er, volgens de uitspelende ploeg, een aantal momenten niet gefloten werd voor buitenspel. Echter was de penalty loepzuiver en ook het vlaggen van buitenspel is menigmaal onterecht geweest.

De penalty werd ditmaal voor de tweede keer dit seizoen genomen door Fuut. Echter schoot Fuut in alle onberispelijkheid hoog over. Dit suste wel even de gemoederen maar toen 5 minuten later Pluis zonder enige reden onderuit geschoffeld werd in het zestienmetergebied was het wederom een loepzuivere penalty. Ditmaal nam Pluis hem zelf. De keeper zat nog goed maar Pluis schoot te hard: 1-0.

Na deze goal begon RKDEO zich tegen alles en iedereen te verzetten. Pluis kan dit weinig deren en voetbalt dan gewoon lekker verder. Zo kon hij langzaam richting de keeper lopen en netjes afronden: 2-0. Tussen de 1-0 en de 2-0 waren er al ongeveer tien kansen geweest, voor DVC, die niet afgerond waren. Toch viel het derde doelpunt voor de rust ook nog. Ook een individuele actie van Beppe kon netjes afgerond worden: 3-0.

In de rust werd er in de kleedkamer al gesproken over het verloop van de wedstrijd. Men was niet tevreden en snakte naar meer. RKDEO had immers (volgens huiscalculist Peter) 6,5 doelpunten tegen per wedstrijd.

De tweede helft begon wederom aanvallend voor DVC. Kans na kans na kans na kans maar geen doelpunt. Toch was het de teruggekeerde Ricky die ook van zich liet horen. Hij kon ook een op een met de keeper scoren: 4-0. Het feestje leek compleet te gaan worden. Echter bleven er kansen gecreëerd worden, maar er werd niet gescoord.

Pluis, Ricky, Zwario, Beppe, Mini en wie eigenlijk niet, faalden er allen in om tot scoren te komen.

Uiteindelijk was het toch nog Beppe die ervoor zorgde dat er een vijfde maal gescoord werd. Beppe wilde uithalen maar een verdediger van RKDEO kreeg de bal tegen zijn rug en de keeper stond zo op het verkeerde been: 5-0.

Een mooie dag met veel kansen. Of het ook een mooie overwinning is werd achteraf, door het team van gelegenheidsaanvoerder Beppe, afgevraagd. In ieder geval zijn er weer drie punten gewonnen en heeft Dani zijn doel weer schoon weten te houden. De billetjes van Dani waren na de wedstrijd weer schoon en Aad blijft nog altijd even lelijk als honderd jaar geleden.

Volgende week staat de zware opgave om van Delft uit te winnen. De week erop zal er aan teambuilding gewerkt worden in Preston Palace (red.).