Met drie doelpunten van Mario “Zwario” Goeman, een uitstekende Frans “The Black Panther” Hoogeveen en een half gehandicapt elftal wist DVC4 de drie punten thuis te behouden. Met maar liefst 7-3 werd RKDEO weer terug naar Nootdorp gestuurd.

Dat DVC een moeilijke opgave zou krijgen was duidelijk. Mario “Zwario” Goeman, Martijn “Beppe” van der Houten, Dennis “Woggie” van Woggelum en Ruben “Mini” Dukker waren alle vier niet topfit. De beschadigde knietjes en enkeltjes hebben het warempel toch allemaal negentig minuten vol kunnen houden. Echter werd alleen Dennis “Woggie” toch in de eerste helft gewisseld voor Marco “Berkie” van Berkum die gelijk de aanvoerdersband weer overnam. De afwezigen van vandaag waren minimaal. Alleen Martijn “Dani” Rietveld (Blessure) Erik “Eerk” van Leeuwen(idem) en Eric “Pluisje” van der Helm (idem) waren niet inzetbaar. Eric “Pluisje” was wel aanwezig om het team vanaf de zijkant goed te observeren. Dit betekende in ieder geval weer eens een wedstrijd met een volledig DVC4-heldenelftal.

Het begin van de wedstrijd leek er goed uit te zien. DVC4 oogde rustig en leek alles onder controle te hebben. Met Ruben “Trubendorf” van Leeuwen en Mario “Zwario” Goeman in het midden leek DVC met een strak middenveld te beginnen. Achterin leek Dennis “Woggie” zijn defensie ook onder controle te hebben. Echter na een aantal gemiste kansen van DVC kwam er dan toch een doelpunt aan de andere kant. Een strakke bal richting de rechtsbuiten van RKDEO werd goed aangenomen. Marco “Fuut” den Os kreeg de kans niet om zijn tegenstander aan te pakken want de lange rechtsbuiten had al uitgehaald en zo was Frans “The Black Panther” geklopt: 0-1. Op een of andere manier deed het DVC4 weinig. Het leek wel alsof het “wonder van Toubab” over het veld een soort rust gaf aan het complete DVC elftal.

DVC speelde niet slecht. Ricardo “Rikki” Smink liet acties zien waar gewoon de gasten uit Nootdorp niets tegen konden doen. Zo passeerde Ricardo “Rikki” simpel drie a vier man van RKDEO. Alleen werden zijn kansen constant gestopt. Echter kwam er een vrije trap van buiten het zestien meter gebied. Mario “Zwario” Goeman zou de vrije trap gaan nemen. Heel rustig schoot hij de bal zo in de kruising: 1-1. De keeper was geklopt en DVC4 wilde meer uit deze wedstrijd gaan halen. Helaas moest Dennis “Woggie” van Woggelum net als vorige week geblesseerd uitvallen. Marco “Berkie” van Berkum was wat later dan gepland maar viel uitstekend in. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen kansen over en weer. Dankzij goed keepwerk van Frans “The Black Panther” Hoogeveen kwam RKDEO de eerste helft niet tot scoren. Aan de andere kant lukte het DVC ook niet om de lange keeper uit Nootdorp te verschalken. De ruststand bleef teleurstellend: 1-1.

De tweede helft kwam DVC4 sterk uit de kleedkamer. Dit bleek al direct in de beginfase. Mario “Zwario” werd goed aangespeeld door Ruben “Trubendorf”. Mario “Zwario” liep goed door en kon de keeper simpel kloppen:2-1. DVC4 was in haar nopjes. Omdat Mario “Zwario” niet vaak twee keer in een wedstrijd scoort voelde DVC dat er gewoon meer in zat. De opponent ging zich ergeren aan de scheidsrechter maar Martijn “Beppe” van der Houten en Ruben “Trubendorf” van Leeuwen gaven in de beginfase de bal maar direct terug aan RKDEO. DVC wilde meer en dit zou ook gaan gebeuren. Een goed genomen corner belandde voor de voeten van Ruben “Trubendorf”. Hij aarzelde geen moment en schoot binnen: 3-1.

DVC4 liet zich wat meer zakken en nam even de rust terug in het elftal. Dit ging zo’n tien minuten goed totdat er een hoekschop aan de andere kant genomen werd. Een boomlange Nootdorper mocht vrij koppen en Frans “The Black Panther” was wederom geklopt: 3-2. Na dit doelpunt werd DVC weer wakker. Toch kwamen er kansen voor RKDEO. Deze keer werden de helden goed in de wedstrijd gehouden door Frans “The Black Panther” die zeker niet de minste wedstrijd uit zijn historische carrière aan het keepen was. Kans na kans wist Frans alle schoten tegen te houden en de bal soms gewoon klemvast te vangen.

Echter in het veld werd er gewoon goed gevoetbald door DVC. Een schitterende combinatie van Ricardo “Rikki”, Mario “Zwario” en Ruben “Trubendorf” zette de gasten uit Nootdorp compleet langszij. Door deze combinatie kon Erwin “Freek” Wennekes schitterend aangespeeld worden en hij schoot de bal prachtig door de benen van de keeper: 4-2.

Dat de wedstrijd nog steeds niet gespeeld was bleek na enkele incidenten aan RKDEO-zijde. Zij waren het niet eens met het beleid van de scheidsrechter. DVC4 trok hier totaal niets van aan en bleef goed voetballen. Wederom een corner voor DVC. De bal kwam stil te liggen in de scrimmage en Ruben “Trubendorf” haalde nog maar eens uit: 5-2. DVC4 was op dreef.

Toen gebeurde er wat niemand verwacht had. Het derde doelpunt van Mario “Zwario” Goeman zou gewoon warempel gaan vallen. Erwin “Freek” was in de aanval maar de keeper kwam als een of andere achterlijke baviaan op Erwin af en blokte het schot. Echter kwam de bal terecht bij Mario “Zwario” Goeman en hij rondde netjes af: 6-2. Het “toubabwonder” was compleet.

De keeper van RKDEO-zijde was een nogal gefrustreerd figuur en had al meerdere keren gevaarlijk gedoken op o.a. Martijn “Beppe”. “Beppe” bleef toch op een of andere manier rustig en wist dat hij de doelman nog wel terug zou pakken. Dankzij een lange bal van Ruben ”Trubendorf” kon “Beppe“ de rush inzetten aan de linkerkant. De keeper kwam uit en “Beppe” hield zijn hoofd koel. Na een debiele duik van de keeper kon “Beppe” er rustig langs lopen en ook hij pikte zo zijn doelpuntje mee: 7-2. DVC4 zat op rozen.

Dat er uiteindelijk nog een doelpunt kwam voor de gasten deerde DVC4 voor geen enkel moment. Het team uit Delft speelde de wedstrijd professioneel uit en zo bleven de drie punten thuis. Eindstand: 7-3.

DVC4 liet goed voetbal zien. En ondanks de slechte enkel van Mario “Zwario” Goeman wist hij er op een wonderbaarlijke manier toch drie in te prikken. Na de wedstrijd ving de reporter enkele woorden op van de man van de wedstrijd Mario “Zwario” Goeman: “De harde trainingen van de afgelopen weken hebben het profijt laten zien in deze wedstrijd. Zes van de zeven doelpunten werden gescoord door de vaste “bananenkern”.

DVC4 was weer met een compleet eigen elftal en schakelt zijn tegenstander direct uit. Hopelijk zijn onze helden volgende week allemaal weer fit want dan staat er weer een zware wedstrijd op de agenda namelijk SVH4. DVC4 wist de eerste punten van het seizoen tegen deze opponent te behalen. Hopelijk kunnen ze wederom de drie punten mee naar huis nemen.