Na een verloren wedstrijd van vorige week (Victoria’04 uit 7-2, red.) kon DVC4 wederom niet de wedstrijd naar zich toe trekken. De wedstrijd, die tien doelpunten telde, werd door DRGS gewonnen. Afwezigen waren Zwario(ouderschapsverlof) Beppe (Geblesseerd), Ricky (idem) en Truub (Verlof). Berkie, Dani en Mini waren aanwezig maar waren alledrie ook geblesseerd. Woggie maakte zijn rentree in het elftal maar viel na 55 minuten spelen geblesseerd uit. Voor de gelegenheid waren Robin, Daan en Michel Colijn toegevoegd aan de selectie. Daar waar Vos later inviel voor de geblesseerde Wog.

De wedstrijd begon een beetje zoals het weer. Onstuimig en onvoorspelbaar. Met windkracht negen moest DVC proberen thuis de drie punten te pakken. DVC begon wel met een schotkansje van Erik “Eerk” van Leeuwen. Deze kans ging echter naast. Nog geen minuut later schoot Michel Colijn vanaf de middellijn de bal achter de keeper. Met een beetje geluk en wind mee vloog de bal in de netten: 1-0.

Na deze kans begon DRGS aan te dringen en kregen ze zowaar een kans maar de lat bood redding voor DVC. DRGS begon de overhand te krijgen deze helft en ergens in de 40e minuut schoot een speler tegen Frans aan. Frans redde in eerste instantie maar in tweede instantie schoot de spits van DRGS de bal achter Frans: 1-1. DVC was gelijk van slag. Nog geen twee minuten later liet Laar zijn man vrij staan en de speler van DRGS schoot de bal wederom achter Frans: 1-2. Dit was gelijk de ruststand.

De tweede helft verliep een beetje hetzelfde als de eerste helft. DVC liet geen goed voetbal zien. Na ongeveer twee minuten alweer op het veld te staan kon Frans wederom een schot niet in één keer klemmen en wederom in tweede instantie werd Frans geklopt: 1-3. Dat DVC slecht speelde was te zien aan het spel van Pluis. Hij had een totale off-day. Pluis wilde de bal uit Frans zijn handen wegschieten maar de bal kwam terecht bij een tegenstander. Deze kon de bal makkelijk inschieten: 1-4.

Na deze goal ging het slechter met Wog. Hij viel geblesseerd uit en zou later vervangen worden door Vos. DVC speelde in een draaimolenvariant. Dit ging eigenlijk werken na de 1-4. Eerk van Leeuwen kreeg een bal aangespeeld van Daan. En van Leeuwen schoof de bal op Colijn. De keeper bood redding maar de bal kwam toch voor de voeten van Wennekes. Hij twijfelde niet en schoot binnen: 2-4. In de 35e minuut van de tweede helft schoot een speler van DRGS achter. Echter zag de scheidsrechter dit niet zo en hij telde het doelpunt: 2-5. Dit tot grote verbazing van de supporters. Hierna kwam Eerk van Leeuwen twee keer in actie en twee keer was het raak: 3-5, 4-5. DVC kreeg weer fiducie.

Echter werd er in blessuretijd de beslissing gemaakt: 4-6.

DVC liet zich te makkelijk overrompelen. Zelfs met een aantal gevorderde spelers wilde het vandaag niet lukken. Mede door het slechte afkeurbeleid heeft DVC nog niets kunnen laten zien dit nieuwe jaar. De storm heeft nog geen windeieren gelegd maar wie weet gaat het tij keren. Volgende week komen de mannen van RKDEO bij DVC op bezoek. Hopelijk zijn er dan wat meer mensen uit de ziekenboeg terug en kan DVC weer eens wat potten en pannen breken.