Na een 0-0 ruststand wist het team, o.l.v. gelegenheidsaanvoerder Ruben “Mini” Dukker, dankzij een punter van Cas “Hak” in de 93e minuut toch de volle drie punten thuis te houden. Met ook een glansrol voor Martijn “Dani” Rietveld, die zijn team weer de volle wedstrijd in de race hield, en met een uithaal van Erik “Eerk” van Leeuwen wist DVC4 de opponent in de tweede helft aan de kant te zetten. Opvallende afwezigen waren; Berkie (klussen), Woggie (klussen bij Berkie) en Craig (van de aardbodem verdwenen). Gelukkig was Mario “Zwario” Goeman toch gekomen om de tweede helft te spelen en ook Cas “Hak” werd op het laatste moment opgeroepen door coach van Tuyl om in te vallen.

De laatste wedstrijd van dit jaar hadden de helden van DVC4 graag winnend afgesloten. Na een slechte reeks, waarin één punt uit drie wedstrijden gewonnen werd(red.), wilde de ploeg toch met een goed gevoel de winterstop ingaan. DVC4 begon de wedstrijd sterk zoals ze eigenlijk dit seizoen altijd al gedaan hebben. Echter na 10 minuten werd duidelijk dat DVC4 een flinke klus aan Delft4 zou hebben. Beide teams waren gelijk aan elkaar en dit zou een boeiende wedstrijd worden. Kansjes werden aan beide kanten gecreëerd maar het scoren bleef uit. Martijn “Beppe” van der Houten was weer terug in het team en dat dit een positief effect had bleek al in het aantal kansen dat van der Houten kreeg. Helaas faalde hij een aantal keer waardoor DVC4 niet de voorsprong kon nemen. Kansen voor Delft4 waren er echter ook. Kans na kans probeerde de Delft-spitsen Martijn “Dani” Rietveld te verschalken. Maar dat Dani in goeden doen was, was voor de bezoekers een belemmering. Wonderschone reddingen van Dani en mislukte doelpogingen aan beide kanten hield de ruststand dan ook tot:0-0.

In de rust werd Martijn “Beppe” van der Houten gewisseld voor Cas “Hak”. Beppe was nog niet 100% fit en zal na de winterstop waarschijnlijk weer een volle wedstrijd kunnen spelen. Ook Mario “Zwario” Goeman werd uit de kantine gehaald om zijn blauw/witte tenue aan te trekken. Hij kwam er in voor Frans “The Black Panther” Groenendaal.

DVC4 begon de tweede helft matigjes en dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd in een doelpunt voor de bezoekers. Dennis “Laar” van de Laar was totaal verdwenen als rechtsback waardoor er drie aanvallers van Delft4 zowaar vrij konden lopen. Marco “Appeltje-Vifit” van Tuyl probeerde enigszins samen met Ruben “Trubendorf” van Leeuwen de aanvallers te stoppen. Dit mocht echter niet baten en helaas was Dani geklopt: 0-1. Dat de thuisspelende ploeg niet wilde verliezen werd daarna direct duidelijk. DVC4 begon Cas “Hak” en Erwin “Freek” Wennekes op te zoeken. Dit moment werd DVC4 grilliger en aanvallender. Kans na kans bleven volgen maar het doelpunt bleef uit. Veel corners voor DVC4 haalden niet echt iets uit. Totdat een corner van Erwin “Freek” Wennekes goed genomen werd. Toch werd de bal door een verdediger van Delft weggekopt. Maar de bal kwam bij Erik “Eerk” van Leeuwen terecht. Eerk hield goed het overzicht en besloot uit te halen. Hij schoot en de bal ging langs alles en iedereen zo in het doel. De lange keeper van Delft bleek toch een zwakke hoek te hebben: 1-1. DVC4 bleef realistisch en wist dat het een moeilijke opponent was. Dat er dan doorslaggevende foutjes gemaakt kunnen worden kan leiden tot een nederlaag. Wederom kon de linksbuiten van Delft makkelijk richting de goal van Dani lopen. Maar dat Dani geen tegendoelpunt meer wilde was duidelijk. De DVC4-keeper hield de afstand zo klein dat hij oog in oog faalde.

Dit was het moment dat DVC4 de tegenstander kapot kon krijgen. DVC4 zette aan en de bal kwam hoog in de pot op het hoofd van Mario “Zwario” Goeman. De bal ging richting het net maar de lat weerhield het doelpunt. Echter het gevaar was nog niet geweken want de bal kwam terecht bij Ruben “Mini” Dukker. Zijn schot belandde echter hoog achter in de vangnetten. Maar DVC4 bleef erin geloven. Wist dat ze kon winnen en was dit ook van plan. De tegenstander werd grimmiger door het optreden van de scheidsrechter. Sommige spelers van Delft waren het niet eens met de beslissingen die hij nam. Dat dit uiteindelijk in het voordeel ging werken voor DVC4 bleef bleek uit de slotfase. Een schitterende rush aan de linkerkant van Cas “Hak” die de bal meenam. Hij speelde de bal iets te ver voor hem uit maar hij kon nét de bal raken met de punt van zijn schoen. De bal ging met een snoeiharde beweging achter de lange keeper van Delft4: 2-1. Na dit doelpunt was de tijd om en werd er afgefloten. DVC4 wint eindelijk weer eens een zwaar bevochten wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd was het duidelijk af te lezen van de helden van DVC4 dat ze tevreden over het spel waren. Een winterstop is zeker gewenst. Echter na een korte winterstop van drie tot vier weken zullen op 14 januari de helden van DVC4 weer aan moeten treden. De tien punten uit negen wedstrijden zijn niet veel. Iedereen verwacht de tweede helft van het seizoen toch wat meer. DVC4 moet blijkbaar toch een beetje acclimatiseren aan een klasse lager. Toch mogen de helden trots zijn op het spel wat ze de laatste wedstrijden hebben laten zien. Dat dan uiteindelijk deze wedstrijd gewonnen is op deze manier is een kleine beloning.