Na twee afgekeurde wedstrijden was het toch al de achtste wedstrijd voor de ploeg uit Delft. Toch leek het er wederom uit te zien dat DVC4 met te weinig man op het veld terecht zou komen. Uiteindelijk werden Daan en Robin bij de selectie van DVC4 toegevoegd zodat ze met twaalf man bij Spaland de drie punten mee naar huis konden nemen. Echter niets was minder waar. Na een goede eerste helft waar DVC met een 2-1 achterstand de kleedkamer inging, en een tweede helft vol met kansen voor de ploeg uit Delft werd de eindstand 3-1 voor de thuisspelende ploeg. Grote afwezigen waren: Berkie(Schuurmachine terugbrengen bij de Gamma voor 10:00!), Zwario(Neusblessure), Beppe(Blessure), Woggie(Idem), Craig(Op de vlucht voor de AIVD) en Pluis(Interland in Frankrijk).

DVC4 oogde het eerste kwartier fit. Met Daan en Robin in de formatie moest er het een en ander geschoven worden. Echter na ongeveer vijfentwintig minuten voetbal kwam er een corner voor de ploeg uit Schiedam. Ruben “Trubendorf” van Leeuwen (Aanvoerder i.v.m. het ontbreken van van Berkum) wilde de bal wegkoppen. Hij kwam wat ongelukkig op zijn hoofd terecht en de bal krulde over Dani in het eigen doel: 1-0. DVC was wat lichtelijk geschrokken. Daar waar DVC4 de kansen kreeg maar eigenlijk te vaak faalde viel de bal er aan de verkeerde kant in. Dat DVC zin had om te voetballen bleek al direct. Kans na kans kreeg de ploeg uit Delft alleen het geluk ontbrak deze wedstrijd wederom. Een vrije tap net buiten het strafschopgebied voor SC Spaland werd keihard in de goal geschoten: 2-0.

Uiteindelijk viel er wel een doelpunt voor de ploeg uit DVC. Goed spel van Ricardo “Ricky” Smink die de bal van links zo in de voeten van Daan speelde. Daan aarzelde niet en haalde uit. Zo belandde de bal in het doel van Spaland: 2-1. Dit was tevens de ruststand.

De ploeg uit Delft voelde dat hier drie punten gewonnen konden worden en was dit dan zeker van plan. De tweede helft werd er weer goed gevoetbald. Maar kansen van Daan, Ricky, Mini, Trubendorf, en wie eigenlijk niet, werden weer niet benut. Achterin werd een fout gemaakt door Dennis “Laar” van der Laar. Hij werd gemakkelijk opzij gezet zodat zijn tegenstander makkelijk vrij door kon lopen. Oog in oog met Dani faalde hij niet en schoot de bal in het net: 3-1. DVC4 zette nog wel aan en kreeg nog een aantal grote kansen maar deze werden ook niet benut. Het mocht weer niet zo zijn. Dus zal DVC4 nog even in de onderste regionen van de competitie mee moeten draaien.

Na de wedstrijd werd er nog even kort gesproken met Marco “Fuut” den Os. Zijn conclusie van de afgelopen wedstrijden was: “We missen het geluk maar vooral het scorend vermogen. Fiducie in het elftal is er wel maar als je niet scoort dan win je ook niet!”. Volgende week speelt DVC4 thuis tegen Delft4. Hopelijk kunnen ze dan toch nog drie punten pakken voor de winterstop.