Het resultaat wat SVVSMC 6 geboekt had in Nootdorp tegen RKDEO 7, (2-18 red.) deerde het elftal van DVC niet. DVC 4 begon de eerste helft sterk en zette dit door tot de laatste minuten van de wedstrijd. Met een uitblinkende Ricardo “Rikki” Smink, de smaakmakende bewegingen van Martijn “Dani” Rietveld en een gewonde Ruben “Mini” Dukker sloot DVC4 deze wedstrijd af met een 4-5 nederlaag.

DVC 4 was goed uitgerust na het weekendje Center Parcs(red.) en na de afkeuring van vorige week. Dat Ricardo “Rikki” Smink het meest uitgerust was liet hij al vroeg in de wedstrijd zien. Door goed werk van het middenveld van DVC 4 kon “Rikki”Smink direct richting de keeper lopen en zo zijn eerste doelpunt aantekenen van de wedstrijd: 1-0. DVC 4 dacht even de toon gezet te hebben maar niets was minder waar. Het sterk spelende elftal uit Delft begon ineens meer naar achteren te spelen en dit resulteerde in een aantal foutjes achterin. Een foutje werd genadeloos afgestraft en Martijn “Dani” Rietveld kon hier niets meer aan doen: 1-1.

DVC 4 schrok een beetje van het tegendoelpunt en hier speelde SVVSMC 6 goed op in. Veel “tikwerk” aan de kant van de gasten uit Schiedam wekte enkele paniekacties op in de toch wel goed georganiseerde verdediging van DVC 4. Dit resulteerde in twee verschillende afstandsschoten waar “Dani” Rietveld weinig aan kon doen: 1-2, 1-3.

De fiducie in het spel van DVC4 begon weg te ebben. Toch nam “Rikki” Smink ‘zijn’ elftal weer even op sleeptouw en dit resulteerde wederom in een doelpunt: 2-3. De fiducie in het elftal van aanvoerder Marco “Berkie” van Berkum begon ineens weer te groeien. Een overslag aan de kant van DVC 4 resulteerde in toch wederom opmerkelijke foutjes waardoor er weer een doelpunt mocht vallen voor de gasten: 2-4. Deze wedstrijd kon nog steeds alle kanten op gaan. Twee elftallen die zeker aan elkaar gewaagd waren zouden nog wel wat laten zien deze wedstrijd. DVC 4 liet zijn kracht zien door een enorme rush van “Rikki” Smink. Hij was de jonge hinde deze zondagochtend die de bal van links naar rechts nam en vice versa. Dat hij trefzeker kan zijn in afstandsschoten bewees hij door een gigantische uithaal die via de onderkant van de lat zo achter de keeper in het net viel: 3-4. Beide teams hadden even tijd om op adem te komen en gingen thee drinken.

De tweede helft begon DVC 4 met Ruben “Mini” Dukker die in het veld gekomen was voor Dennis “Laar” van der Laar. DVC 4 begon de tweede helft zoals ze ook de eerste helft deden. Het elftal uit Delft liet zien dat ze eigenlijk in de top van deze competitie horen mee te draaien. Aan beide kanten waren kansen. Martijn “Dani” Rietveld, die enige twijfel had om er in de rust uit te gaan, hield zijn ploeg goed overeind door wederom uitstekend keepwerk te verrichten. Mario “Zwario” Goeman was meer voorin te vinden als een soort schaduwspits/rechtsbuiten en Ruben “Trubendorf” van Leeuwen had het hele middenveld weer eens goed onder controle. DVC 4 leek alles op orde te hebben. Echter kwam daar toch het onverwachte tegendoelpunt. Het leek alsof SVVSMC 6 met een man meer speelde voorin en dit resulteerde in een vrijstaande spits van de gasten. Er werd goed doorgelopen door de tegenstander en hij pegelde de bal achter “Dani” Rietveld: 3-5.

Dat DVC 4 zich niet verslagen voelde had positieve invloed op het gehele elftal. Aanvoerder Marco “Berkie”van Berkum stuurde zijn elftal prima vanuit de achterhoede. Dit resulteerde in wat grimmiger voetbal aan beide kanten. Een overtreding op Ruben “Mini” Dukker werd niet gezien door de scheidsrechter. Echter toen “Mini” Dukker opstond om verder te spelen werd hij nagetrapt door een speler van SVVSMC. Een andere speler van SVVSMC 6 liep richting “Mini” en haalde verwoestend uit. “Mini” ging tegen de vlakte en bleef liggen. Na een hoop water, bloed en flinke discussies werd er toch besloten om door te voetballen.

DVC 4 hield het hoofd koel en wilde deze wedstrijd niet verliezen. Nogmaals werd er een rush naar voren gemaakt door de man van de wedstrijd Ricardo “Rikki“ Smink. Hij zag Ruben “Mini” Dukker aan de andere kant vrijlopen en hij wist dat hij zinderde op wraak. “Mini” kon uithalen en de keeper was kansloos: 4-5. DVC4 ging naarstig opzoek naar de gelijkmaker maar tijdgebrek kon het punt niet meer redden. Zo verloor een goed spelend DVC4 deze wedstrijd met: 4-5.

DVC 4 liet goed zien dat ze zich niet zomaar laten inpakken. Fiducie in het elftal is er en aan kwaliteiten geen gebrek. Misschien dat het elftal uit Delft de komende wedstrijden wat meer geluk mag hebben. Dat er nog steeds aan teambuilding gewerkt wordt, blijkt uit de geruchten dat de helden volgend jaar naar, Preston Palace’(red) willen gaan. Hier over meer in de aankomende verslagen. Eerst heeft DVC4 nog een redelijk zwaar programma op de agenda staan. Volgende week spelen onze helden uit bij HMSH in Den Haag. Die week erop volgt RKDEO thuis. Als DVC 4 speelt zoals ze vandaag hebben gedaan kan er terug gekeken worden op een goede eerste seizoenshelft. Echter wat SVVSMC betreft, “Mini”: “Dit team mogen ze wat mij betreft eruit halen. Wat hier gebeurde was onsportief gedrag. De speler die de klap uithaalde had totaal niets met het incident te maken. Maar gelukkig herpakte DVC4 zich goed en dat is de kracht wat dit elftal heeft! Dat zo’n dergelijk meelijwekkende speler dit deed getuigde van toch wel lager schoolgedrag! En dan uit ik mij nog netjes!”.

De DVC4-spelers zijn gedreven en fel en dit zal de komende wedstrijden waarschijnlijk in het spel te zien zijn.