Goed voetbal van DVC4 en een helpende scheidsrechter voor RKDEO 7 leverde een gelijke eindstand op. Daar waar de ploeg uit Delft eigenlijk de drie punten mee had moeten nemen werd er uiteindelijk maar één punt gepikt. Met twee gelijke ruststanden werd de eindstand : 2-2.

Even zag het er naar uit dat DVC4 met negen man moest spelen. Maar na een hoop gebel en een kwartier vertraging had de ploeg uit Delft toch elf man weten op te trommelen.

Het zogeheten “wenkbrauwvirus” was opgedoken in de selectie van DVC4 waardoor er een aantal spelers thuis bleven. Frans “The black Panther” Hoogeveen wilde gaan voetballen bij SEP. Uiteindelijk was “The black Panther” net op tijd om mee te doen.

De grote verrassing van deze wedstrijd was dat oud-DVC4 speler Rob “Rabbi” opgeroepen werd om mee te doen. Dit tot grote vreugde van verschillende teamgenoten.

De afwezigen bij DVC4 waren : Marco “Berkie” van Berkum (wenkbrauwvirus), Ricardo “Rikki” Smink(idem), Craig “Nieuwe”(idem), Dennis “Woggie” van Woggelum (blessure maar wél aanwezig), Martijn “Beppe”van der Houten (luiers verschonen) en de beide van Tuyls waren niet bereikbaar.

DVC4 begon de wedstrijd goed. Met Rob “Rabbi” in de spits oogde het elftal, dit keer weer onder leiding van Martijn “Dani” Rietveld, zeer gevaarlijk. Dat DVC4 de betere ploeg was, was na het eerste kwartier al duidelijk merkbaar. Ruben “Trubendorf” van Leeuwen had het middenveld weer aardig onder controle. Van Leeuwen gaf een mooie pass door het midden aan Erik “Eerk” van Leeuwen. De oudste van Leeuwen ging als een speer richting de keeper en faalde niet: 0-1. Een doelpunt uit het boekje. DVC4 hield het overzicht de gehele eerste helft. Echter was er een kleine kans voor RKDEO7. Een middenvelder van de ploeg uit Nootdorp kon vrij richting het doel van Martijn “Dani” Rietveld lopen. Het schot was niet bepaald hard en iedereen dacht al dat de bal uit zou gaan. Niets was minder waar. De wind draaide de bal op miraculeuze wijze in de kruising: 1-1. DVC4 was even wakker geschud. Nog een aantal kansen werden verprutst door de voorhoede van DVC4. Echter na ongeveer dertig minuten spelen floot de scheidsrechter de eerste helft af. Met als reden dat de ploeg uit Delft wat later op het veld stond. Waarschijnlijk wilde de scheidsrechter snel met de jongens van RKDEO7 douchen en floot daarom zo snel mogelijk de eerste helft af.

Na de rust kwam DVC4 met hetzelfde elftal weer het veld op. RKDEO7 had wat jonge jongens uit de A1 ingeschakeld die het elftal de tweede helft door hebben gesleept.

De scheidsrechter begon te fluiten in het voordeel van de thuisploeg. Eric “Pluisje” van der Helm werd de gehele wedstrijd hard aangepakt maar kreeg zijn verdiende vrije trappen in het begin niet. Na ongeveer twintig minuten werd wederom van der Helm neergehaald en deze keer floot de scheidsrechter wel. De bal lag net iets buiten het strafschopgebied. Mario “Zwario” Goeman wilde wel eens proberen om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen. Hij schoot de bal en deze rolde warempel zo het net in: 1-2. DVC4 kwam weer op voorsprong. De scheidsrechter liet nu vaker doorspelen als er weer eens hard een DVC4 speler onderuit gehaald werd. Dit tot ergernis van de gasten uit Delft. Uiteindelijk werd er toch nog gescoord door de ploeg uit Nootdorp. Omdat DVC4 meer vooruit was gaan spelen vielen er achterin enkele gaatjes. Een speler van RKDEO kon hierdoor door het midden van de verdediging komen en schoot de bal achter de aanvoerder van DVC: 2-2.

De wedstrijd werd na deze bal gewoon rustig uitgespeeld waardoor er geen bijzondere momenten in het spel van beide ploegen te zien was.

DVC4 speelde goed en had de drie punten mee naar huis moeten nemen. Toch mogen ze, naar omstandigheden, blij zijn met het puntje wat binnengehaald is. Volgende week heeft DVC4 haar laatste bekerwedstrijd tegen Delft. Daarna gaan de helden van DVC4 op trainingskamp.