Fouten leiden tot onnodige nederlaag

Na de zevenklapper van verleden week, moest DVC 4 nu aantreden uit tegen Westlandia 7. De thuiswedstrijd was in een 5-1 score geƫindigd voor DVC 4. deze wedstrijd werd DVC 4 helemaal weggespeeld, maar ze wisten hem toch te winnen. Een lastige tegenstander dus. DVC 4 had maar net elf man. Frans en Remco waren gelukkig aanwezig anders waren er maar negen man geweest. Wallie, Pluis, Mini, Ricardo, vd Laar en Berkie waren allemaal afwezig.

De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Beide teams speelden om te winnen, wat tot wat kansen over en weer leidde. Maar echt hele grote kansen bleven uit.

Het was Westlandia 7 dat gelukkig op voorsprong kwam. Het was een enorme scrimmage voor de goal van Dani, waar DVC 4 de bal niet echt weg kreeg. De bal kwam daardoor via de kluts achter Dani terecht, 1-0.

Na deze treffer ging DVC 4 wat meer op zoek naar de gelijkmaker. Truub was het dichts bij. Beppe brak door op rechts en gaf de bal voor op Truub. De bal was net iets te hoog, waardoor de kopbal over de goal ging. Maar ook Erwin kwam een keer gevaarlijk door. Zijn inzet zat echter tussen een schot en een voorzet en de kans ging verloren.

Aan de andere kant was Westlandia wel trefzeker. In buitenspelpositie (of hief v. Tuyl toch het buitenspel op?) werd een aanvaller van Westlandia 7 aangespeeld. Hij kon op Dani af en omspeelde hem. Hij gaf de bal voor en De tweede Westlandia speler tikte binnen (weer buitenspel?), 2-0. Aad weigerde, tot afschuw van heel DVC 4 te vlaggen en de goal werd goed gekeurd. Dit was vlak voor rust dus 2-0 was de ruststand.

Vlak na rust was het weer Westlandia 7 dat scoorde. Van Tuyl probeerde de bal weg te schieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor Westlandia gelijk in scoringspositie stond. Een voorzet werd van dichtbij ingetikt. Dani had deze bal misschien kunnen pakken, maar deed dit niet, 3-0.

DVC 4 stond met drie goals achter, terwijl de pot heel gelijk op ging. Zwario ging wat meer naar voren om wat meer druk te zetten. Hierdoor kreeg Westlandia meer ruimte om te counteren. Dani moest vele malen handelend optreden om meer tegendoelpunten te voorkomen.

DVC 4 werd beloond voor het aanvallende spel. Erwin speelde Truub in de diepte aan. Truub liep langs een man en kwam voor de keeper. Met een mooi geplaatst schot in de korte hoek verschalkte hij de keeper, 3-1. DVC 4 had de aansluiting gevonden en kreeg weer wat hoop.

DVC 4 leek nog dichterbij te komen. Truub speelde Beppe aan en die kwam hierdoor alleen voor de keeper. Maar waar Aad in de eerste helft weigerde te pikken met buitenspel, deed de grens van Westlandia dit wel en nam de scheidsrechter dit ook over. Het was absoluut geen buitenspel, want Beppe werd aangespeeld toen er nog een man in zijn rug zat!

Toch kwam de tweede treffer van DVC 4 er. Remco kwam met een goede actie door op links en zag Beppe helemaal vrij staan en speelde hem aan. Beppe twijfelde niet en schoot de 3-2 binnen. Het was helaas al de laatste minuut, waardoor DVC 4 niet genoeg tijd meer had om voor de gelijkmaker te gaan.