Jongensboek overwinning voor DVC 4

DVC 4 is door het wegvallen van PGS/Vogel 1 in de onderste regionen van de competitie terechtgekomen. Nu moest DVC 4 tegen RKDEO 5, waarvan ze de uitwedstrijd verloren hadden door onder meer toedoen van een hele slechte scheidsrechter. DVC 4 had net zoals zo vaak dit seizoen net 11 man. Afwezig waren Wallie, Eerk, Dani, Berkie en Ricky. Door de afwezigheid van Dani moest Frans weer plaatsnemen onder de lat.

DVC 4 begon best goed aan de wedstrijd. Aanvallend werden er wat kansjes gecreëerd. Maar de verdediging stond niet goed. Na een kwartier stond de ploeg van Aad van Tuyl al met 0-3 achter. Hoe was dit mogelijk. Persoonlijke fouten leidde er toe dat de tegendoelpunten heel makkelijk vielen. DVC 4 leek een verloren wedstrijd te spelen.

Maar DVC 4 ging steeds beter spelen en zette de tegenstander zwaar onder druk. Er moesten wel doelpunten gaan vallen. De 1-3 kon niet uitblijven en dit gebeurde dus ook niet. Een uittrap van achteruit werd goed onderschept door Truub, die goed voor zijn man kwam. De bal stuiterde lekker voor hem op en hij nam de bal vol op de pantoffel. De bal zweefde fraai over de keeper, die nog net zijn vingers er tegen kon krijgen maar dat was niet genoeg, 1-3.

Na deze treffer ging DVC 4 verder op zoek naar de aansluiting en deze kwam ook nog voor rust. Beppe brak door op de linkerkant en gaf een afgemeten voorzet op Pluis. Pluis was eerder bij de bal dan de keeper en passeerde deze dus ook simpel, 2-3.

Na rust kwam DVC 4 geweldig uit de kleedkamer. Ze gingen verder waar ze de eerste helft geëindigd waren. Kansen kwamen er. Pluis kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en passeerde zijn tegenstander. Die raakte Pluis, en Pluis ging naar de grond. Strafschop. De aanraking was misschien licht, maar de bal werd absoluut niet gespeeld, een terechte strafschop. Pluis ging zelf achter de bal staan. Hij wachtte net zo lang met een hoek kiezen tot de keeper naar een hoek ging en speelde de bal simpel door het midden, 3-3.

Maar DVC 4 was nog niet klaar. De overwinning lag voor het oprapen, want RKDEO 5 was even mentaal geknakt. Beppe stoomde weer op vanaf links, en gaf de bal puntgaaf voor met zijn linker. Pluis liep tegen de bal en knalde zo de 4-3 binnen!

RKDEO 5 kon het niet geloven en ging na deze dreun op zoek naar de gelijkmaker. DVC 4 liet zich iets te ver naar achteren drukken en kwam zo zwaar onder druk te staan. Zeker toen Laar geblesseerd raakte en naar de spits ging, had DVC 4 geen aanspeelpunt meer in de voorhoede.

RKDEO 5 kreeg een paar goede kansen, maar Frans stond goed te keepen en stopte alle pogingen. De wedstrijd ging naar het einde, DVC 4 knokte voor de drie punten. En deze bleven ook op de Brasserskade. Een heroïsche wedstrijd van DVC 4. Na een kansloze 0-3 achterstand knokte de ploeg zich naar een schitterende 4-3 overwinning!