DVC 4 begint 2006 met zevenklapper

DVC 4 moest voor het eerst in 2006 voetballen tegen PGS/Vogel 1. Heel vroeg in het jaar, de vorst stond nog op het veld, was deze wedstrijd gepland. Waarschijnlijk met het oog op het komende wereldkampioenschap in Duitsland (Marco van B. zat volgens mij in de bosjes onze wedstrijd te bekijken). Er waren net genoeg man. Afwezig waren: Wallie, Berkie, Frans, Erwin en Mini. Geen wissels dus, DVC 4 dacht al weer aan een moeilijke wedstrijd. Maar niks leek minder waar. De tegenstander had maar acht man op de been weten te brengen, er waren nog wel wat mensen onderweg zeiden ze.

Met acht tegen elf was geen normale wedstrijd mogelijk. DVC 4 had alle ruimte om te voetballen en tikte ook wel aardig. Maar als het te makkelijk gaat, wordt het wel erg aantrekkelijk om voor eigen succes te gaan en wat gemakzuchtig te worden. Maar doelpunten konden niet uitblijven.

Het was Beppe die de eerste treffer op het scorebord bracht. Hij onderschepte de bal , die de keeper van PGS/Vogel uitschoot. Het doel was leeg en Beppe lobde de bal fraai in de lege goal, 1-0. Het was een kwestie van tijd dat er meer treffers vielen.

De tweede liet dan ook niet lang op zich wachten. Truub werd alleen op de keeper afgestuurd, hij speelde de bal echter te ver voor zich uit, waardoor de keeper nog een kans had. Maar in de scrimmage kwam de bal precies voor de voeten van Eerk die bijna in de goal stond. Hij had dan ook een probleem om te scoren, 2-0.

De derde treffer kwam op naam van Truub. Hij kreeg de bal aan de linkerkant in het strafschopgebied aangespeeld. Hij had alle tijd om de bal aan te nemen, te mikken en uit te halen. Met een mooi geplaatste bal verdween het leer in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper, 3-0.

PGS/Vogel 1 kon niet veel terug doen, maar toch stoorde ze de opbouw van DVC 4. Dit leidde zelfs tot verovering van de bal. DVC 4 speelde op links de bal rond. Vd Laar probeerde de aangespeelde bal in een keer terug te spelen, maar zijn bal kwam precies in de voeten van een PGS speler. Hij speelde een medespeler aan die de bal langs Dani kon prikken, 3-1.

Het spelbeeld veranderde natuurlijk niet door deze tegentreffer. DVC 4 ging verder op zoek naar doelpunten. Eerk gaf de bal voor vanaf links, Truub nam de bal goed aan en stond in eens alleen voor de keeper. Truub had geen enkel probleem om de bal tegen de netten te schieten, 4-1.

Nu raakte er een speler van PGS/Vogel geblesseerd en ging hij van het veld af. Er bleven dus nog maar zeven man over. De scheidsrechter besloot om maar voor de rust te fluiten om een oplossing voor dit probleem te bedenken. Gelukkig kwam er nog een speler van PGS/Vogel bij. DVC 4 toonde zich een sportief tegenstander en schonk tijdelijk Pluis aan PGS/Vogel 1, waardoor de tweede helft met 10 tegen 9 gespeeld kon worden.

De tweede helft had Beppe de keeperhandschoenen aangetrokken en was Dani naar de spits vertrokken. De tweede helft werd er lekker gevoetbald, beide teams vol op de aanval.

De inbreng van Pluis bij PGS/Vogel leidde tot grote kansen voor hen. Pluis zelf had twee kansen om te scoren, maar Beppe liet zien een goede back-up voor Dani te zijn en keerde alle inzetten. Als Pluis iets meer door PGS/Vogel in het spel was betrokken had hij nog meer kunnen laten zien.

Het was Ricky die het eerst scoorde in de tweede helft. Van links kwam een goede voorzet, die Ricky meedogenloos in de korte hoek knalde, 5-1. Het spel bleef op en neer gaan, en beide teams kregen volop kansen om te scoren.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam nu. Eerk kreeg de bal aangespeeld en had ruimte om uit te halen, zijn schot was te slap. Maar de keeper kon de bal niet klemmen. Het was uitgerekend Dani die er als de kippen bij was en hij prikte de bal tegen de netten, 6-1. Dit was het eerste doelpunt van de keeper van DVC 4 in het senioren voetbal. Zijn laatste doelpunt dateerde uit de tijd dat Dani nog een kleine jongen was!

De koek was nog niet op. DVC 4 ging weer in de aanval. Met vier man tegen twee stormde DVC 4 richting de goal. Eerk gaf de bal voor naar Dani, Dani legde de bal panklaar voor Woggie. Woggie haalde schitterend uit en knalde de bal in de kruising, 7-1. Dit was de laatste treffer van de wedstrijd.

Een makkelijke overwinning, maar er was lekker gevoetbald!