DVC 4 op z’n Italiaans langs Taurus 6

DVC 4 moest voor de eerste keer dit seizoen aantreden tegen de nummer 3 van de competitie, Taurus 6. Eerdere wedstrijden tussen beide teams werden steeds afgekeurd. DVC 4 was nagenoeg compleet, Zwario Goeman (nog steeds op stage in Kenia) en Erwin Wennekes (geblesseerd) konden niet opgesteld worden door Aad van Tuyl. Ook topscoorder Walter van der Helm was een twijfelgeval, maar hij besloot toch weer om het erop te wagen.

Taurus 6 bestaat uit allemaal jonge gasten, met de longinhoud van een stel jonge honden. Al snel bleek dat er bij hen ook wel een paar gasten rondliepen die wel een aardig balletje kunnen trappen. Taurus 6 zette DVC 4 onder druk, zonder echt heel gevaarlijk te worden. DVC 4 liet zich ook bereidwillig terugzakken en gokte op de snelheid van de vleugelspelers, Marco van Berkum en Erik van Leeuwen. Deze twee zaten echter geen van beide in de wedstrijd en zo bleef Taurus 6 zonder problemen overeind. Maar defensief stond het goed bij DVC 4. Ook het middenveld was sterk bezet waardoor Taurus 6 wel heel veel balbezit had, maar geen echte kansen kreeg.

De catenaccio speelstijl van DVC 4 wierp zijn vruchten af. Martijn van den Houten had aan de rechterkant balbezit en pingelde zich langs zijn tegenstanders. Hij kon hierna ook nog een puntgave voorzet geven. Walter van der Helm kon de bal met een lepe boog over de Taurus doelman koppen, 1-0. Het spelbeeld bleef onveranderd, veel balbezit voor het “ongevaarlijke” Taurus en een op de counter loerend DVC 4.

DVC 4 kreeg ook een tweede treffer. Martijn van den Houten nam een vrije trap vanaf de linkerkant. Taurus 6 stapte voor buitenspel, maar deed dit niet goed genoeg. Walter van der Helm kon vogelvrij de bal hard langs de keeper prikken om zo de tweede van de dag aan te tekenen. De spelers van Taurus protesteerde hevig tegen deze treffer, maar dit had geen nut. De goal werd terecht toegekend. Tot de rust veranderde niks meer in de score.

De tweede helft ging Taurus 6 nog meer op zoek naar een treffer. En DVC 4 liet zich nog meer zakken. De druk was groot, maar kansen kreeg Taurus 6 haast niet. DVC 4 bleef eigenlijk makkelijk overeind. Voor het publiek zal het geen mooie wedstrijd geweest zijn, want in de tweede helft gebeurde er zeer weinig.

Halverwege de tweede helft viel Walter van der Helm geblesseerd uit, hij werd vervangen door Marco van Tuyl. Niet veel later werd Marco van Berkum gewisseld voor Frans Hoogeveen. Deze wisselingen leidde er toe dat DVC 4 helemaal geen aanval meer had. Erik van Leeuwen was meer aan het verdedigen dan aanvallen. Marco van Tuyl stond in de spits en deed goed storend werk, maar aanvallend was hij ongevaarlijk. En Frans Hoogeveen heeft niet genoeg snelheid voor countervoetbal. Dit leidde ertoe dat DVC 4 alleen nog maar aan het verdedigen was en alle ballen hard naar voren werden getrapt.

Taurus 6 kwam ook tot een treffer. De manier waarop was veelzeggend over het aanvallende onvermogen van de studentvereniging. Het was een mislukt afstandschot dat per ongeluk voor de voeten kwam van een andere Taurus speler. Deze kon de bal hierna simpel binnentikken, 2-1. Dit gebeurde een kwartier voor tijd.

Taurus 6 rook bloed en wilde meer. DVC 4 moest nog even op de tanden bijten en de 2-1 vast zien te houden. Verder dan een paar hachelijk momenten kwam Taurus 6 eigenlijk niet. De defensie van DVC 4 stond goed genoeg om de laatste aanvalgolven van Taurus 6 te stuitten. De 2-1 bleef op het scorebord staan.

DVC 4 had vandaag op z’n Italiaans de winst binnen gesleept. Maar elke drie punten tellen, zeker in de wetenschap dat Wippolder 5 had verloren van RKDEO 8 en de voorsprong van DVC 4 nu acht punten bedraagt. Met nog acht wedstrijden voor de boeg, ziet het er voor DVC 4 goed uit. Maar we zijn er nog niet. Elke wedstrijd moet nu als een finale benaderd worden. Volgende week spelen we thuis tegen RK Wik 8 en de week daarop uit tegen Duinoord/de Jagers 5. Als deze twee wedstrijden winnend afgesloten worden kan de champagne wel bijna koud gezet worden!