DVC 4 pakt 3 punten in Nootdorp en blijft op titelkoers

Eindelijk werd er weer gevoetbald. Na weken van afgekeurde wedstrijden mocht DVC 4 aantreden in Nootdorp tegen RKDEO 8. Het zonnetje scheen en de temperatuur was niet te koud. Er stond alleen een aardige bries. DVC 4 was aardig compleet, Mario Goeman (vakantie) en Frans Hoogeveen waren als enige afwezig. Erwin Wennekes kwam vandaag niet in actie, omdat er genoeg blauwwitte helden waren. Erwin is nog herstellende van een blessure.

DVC 4 begon heel goed aan de wedstrijd. Met goed voetbal werden er al gelijk een aantal kansen gecreeerd. Het kon dan ook niet lang duren voordat er een doelpunt zou vallen. Niran brak door op links en legde de bal vanaf de achterlijn terug naar de zestien meter. Daar stond Walter van der Helm om de bal met een harde knal via de binnenkant van de paal binnen te schieten, 0-1. DVC 4 was veel beter dan RKDEO 8 in deze fase. Er kwamen ook meer kansen voor DVC 4. Maar ook RKDEO 8 kreeg twee a drie grote kansen, dit was steeds te danken aan fouten in de DVC 4 defensie.

Maar het was toch DVC 4 dat nog een keer scoorde. Het was weer Niran die door brak op links. Hij werd dit keer echter neergelegd in het strafschopgebied. De (goed fluitende) scheidsrechter kon niks anders doen dan de bal op de stip leggen. Walter van der Helm ging achter de bal staan en schoot de bal a la Neeskens hard door het midden, 0-2. DVC 4 leek over de tegenstander te gaan lopen.

In het de eerste helft kreeg DVC 4 hier ook genoeg kansen voor. Walter van der Helm had een vrije kopkans maar kopte mis. Uit een corner waren eerst Niran en vervolgens Ruben van Leeuwen gevaarlijk. Ook kreeg Niran nog een grote kans, hij schoot zelf, waar afspelen op Walter misschien een beter optie was geweest. DVC 4 scoorde niet meer in de eerste helft. Dus bleef de 0-2 als ruststand staan.

Voor het begin van de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor DVC 4. Het leek voor DVC 4 gewoon een kwestie van het doelsaldo opkrikken. De realiteit was echter anders. Door wat wisselingen in de rust was DVC 4 de controle op het middenveld helemaal kwijt. DVC 4 kwam onder druk te staan, zonder dat RKDEO echt grote kansen kreeg.

Toch kon de goal van RKDEO 8 niet uitblijven. Eric van der Helm werd door de spits van RKDEO 8 listig uitgespeeld. Een lange bal kopte hij door, waar Eric er van uit ging dat hij de bal aan ging nemen. De spits kon nu alleen op Martijn Rietveld aflopen. Dani, die in de eerste helft een paar schitterde reddingen had, was in dit geval kansloos, 1-2.

Even leek het op een debacle voor DVC 4 uit te lopen. Maar RKDEO 8 kon gelukkig niet doordrukken. DVC 4 kreeg weer wat meer controle over de wedstrijd. DVC 4 kreeg weer een corner. Waar ze in de eerste helft al een paar keer gevaarlijk waren, werd er nu gescoord. Marco van Berkum legde de bal op het hoofd van Walter van der Helm. De kopbal van Walter kwam nog tegen de rug van een tegenstander aan maar Ruben van Leeuwen was als de kippen bij de terugketsende bal om deze in het lege goal te schieten, 1-3.

Na deze goal was de wedstrijd gespeeld. DVC 4 had weer de controle en RKDEO was het geloof kwijt in een stuntje. De wedstrijd kabbelde naar het einde. Geen van beide teams zette echt aan om nog meer doelpunten te maken. De eerste helft van DVC 4 was goed (vooral de eerste fase) en de tweede helft was dramatisch. Maar de drie punten zijn weer binnen. Als alle resterende wedstrijden met slecht spel gewonnen worden ben ik zeer tevreden. Maar van mij mag het spel wel iets beter.