Beppe kopt en DVC 4 heeft geen kind aan RK Wik 8

DVC 4 moest vandaag aantreden tegen het hooggeklasseerde RK Wik 8. De spelers van DVC 4 waren zich doordrongen dat dit een zeer lastige klus zou worden. RK Wik 8 heeft namelijk uit tegen Wippolder 5 met 3-1 gewonnen. De uit wedstrijd van DVC 4 tegen RK Wik eindigde destijds in een benauwde 3-2 overwinning voor de blauwwitte van DVC 4. DVC 4 moest het vandaag ook stellen zonder de geblesseerde topscoorder Walter van der Helm. Daar tegenover stond wel de terugkeer van reuze Toubab Zwario Goeman.

DVC 4 begon furieus aan de wedstrijd. RK Wik 8 werd gelijk vastgezet op eigen helft en het was alleen DVC 4 dat de klok sloeg. Dit leidde natuurlijk tot wat kansjes, maar echt grote kansen bleven lang uit. Maar het krachtsverschil tussen DVC 4 en RK Wik 8 was vandaag erg groot en doelpunten konden dus niet uitblijven.

Na ongeveer 20 minuten was het eindelijk zover. Ruben van Leeuwen passde de bal naar de rechterkant, waar Marco van Berkum vrij stond. Marco ging naar de achterlijn en gaf de bal voor. De bal vloog over iedereen heen, richting de tweede paal. Daar stond Martijn van den Houten klaar. Beppe hoefde de bal alleen maar op zijn hoofd te laten vallen en de bal viel in het lege doel, 1-0.

DVC 4 bleef de betere partij en bleef zoeken naar treffers. Martijn van den Houten probeerde vanaf de rechterkant de bal voor te zetten. De inzet zat echter tussen een voorzet en een schot in. Maar de RK Wik keeper had er alle mogelijke moeite mee en moest de inzet loslaten. Ruben van Leeuwen was er als de kippen bij om de losgelaten bal voorbij de kansloze keeper te prikken. 2-0.

Het zou een mooie dag worden voor DVC 4. Vooraf was er wel met angst naar deze wedstrijd uitgekeken, maar niks was minder waar. RK Wik 8 liet zich simpel naar de slachtbank leiden. Want voor rust scoorde DVC 4 ook nog voor de derde keer. Ruben van Leeuwen kreeg op rechts de bal aangespeeld door Erwin Wennekes. In het strafschopgebied passeerde Ruben zijn tegenstander en gaf de bal panklaar op Martijn van den Houten zijn hoofd. Beppe kopte de bal wel heel goed in, tegendraads langs de keeper, 3-0.

Kansen op meer treffers waren er natuurlijk ook wel. Maar mooie kansen waren niet besteed aan onder andere Erik van Leeuwen, Marco van Berkum en Zwario Goeman. Daarom werd de 3-0 ook de ruststand.

In de tweede helft begon DVC 4 weer furieus. Binnen no-time stond de 4-0 op de borden. Uit een corner van Marco van Berkum was het Eric van der Helm die de bal mooi binnen kon knikken, 4-0. DVC 4 bleef de druk erop houden en RK Wik leek compleet afgeslacht te worden. Martin van den Houten kopte nog twee keer op de lat. Maar alle goede kansen werden niet benut.

DVC 4 werd wat lakser in het spel en liet de teugels iets vieren. Hierdoor kwam RK Wik 8 iets beter in de wedstrijd. Maar echt in gevaar kwam DVC 4 nooit. Toch mocht RK Wik een keer scoren. Laatste man Zwario Goeman, stond heel de wedstrijd al op het middenveld of in de aanval. Dit werd afgestraft. Dennis van Woggelum liet zich heel simpel uit spelen na een ingooi. De RK Wik aanvaller kon hierdoor alleen op Martijn Rietveld afgaan. Dani had heel de wedstrijd nog bijna niks te doen gehad en was nu kansloos, 4-1.

Maar DVC 4 bleef de betere ploeg en bleef het overwicht houden, hoewel het allemaal iets minder scherp was. Kansen werden nog wel gecreƫerd, maar er werd niet meer gescoord. 4-1 is een uitslag waar menig DVC'er vooraf voor had getekend, dus het resultaat was fantastisch. Door deze overwinning en de 3-2 winst van Wippolder 5 op Taurus 6, zijn RK Wik 8 en Taurus 6 afgehaakt voor de titel. DVC 4 staat riant aan kop met 8 punten voorsprong op Wippolder 5. Met nog 7 wedstrijden te gaan, mag dit niet meer uit handen gegeven worden. DVC 4 moet de komende weken eerst uit naar Duinoord/de Jagers 5 en vervolgens uit naar Delft 8. Op papier moet DVC 4 deze beide potjes kunnen winnen. Als dit gebeurd komt de titel steeds dichterbij!