UITBLINKENDE DANI BEZORGT PUNT TEGEN REMO 6

Vandaag moest het dan gaan gebeuren. De uitwedstrijd tegen Remo 6. De thuiswedstrijd was nogal tumultueus verlopen. Er was een opstoot rond de scheidsrechter en de zaak liep tot de tuchtcommissie van de KNVB. Deze wedstrijd eindigde trouwens in 4-4. De uitwedstrijd moest worden bijgewoond door een waarnemer van de KNVB en bestuursleden van beide clubs (ons fantastische bestuur heeft zoveel interesse in ons dat ze maar liefst NUL bestuursleden meestuurde!! Daarvoor onze dank!!!) en was al een paar keer uitgesteld. Nu moest het dan echt gaan gebeuren, ondanks de overvloedige regen die was gevallen (Remo beschikt gewoon over 2 kunstgras velden!). DVC 4 moest het doen zonder Dennis van Woggelum (AutoRai), Marco van Berkum (Feyenoord) en Marco den Os (Thaise masseuse).

Over de eerste helft kunnen we heel kort zijn. DVC 4 had wind tegen en kon geen enkel ogenblik fatsoenlijk voetbal laten zien. Alle ballen die naar voren gingen kwamen net zo hard weer terug. De defensie stond onder immense druk. En het was dan ook aan Martijn “Dani” Rietveld te danken dat de 0-0 score lang op het scorebord bleef staan. Dani was de enige die in de eerste helft een voldoende scoorde!

Remo 6 kwam vlak voor rust wel op voorsprong. Een verdediger kon simpel oplopen zonder dat hij gestoord werd. Hij gaf een voorzet, die simpel bij de tweede paal ingetikt kon worden, 1-0. Dit was zeer terecht en als DVC 4 niet snel wat veranderde werd dit de eerste nederlaag van het seizoen.

De tweede helft gaf ineens een heel ander beeld. DVC 4 leek wel een stukje feller en met de wind in de rug, ging het voetballen allemaal net iets makkelijker. De eerste fase van de tweede helft was dan ook de beste van DVC 4 van heel de wedstrijd. Erik van Leeuwen leek de 1-1 aan te gaan tekenen, maar oog in oog met de keeper, was het de keeper die winnend uit de strijd kwam. De inzet van Erik ging via de vingertoppen van de keeper over de goal.

Maar het was toch DVC 4 dat op gelijke hoogte kwam. Dit gebeurde uit een corner van de zeer tegenvallende Martijn “Beppe” van den Houten. Het was een scrimmage voor het doel en Mario Goeman schoot richting de goal. De keeper kon deze inzet niet klemmen en Walter van der Helm was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.

Na de gelijkmaker was het Remo 6 dat het heft weer in handen nam, zonder echt grote kansen te creeeren. Het was zelfs DVC 4 dat dichtbij een treffer was. Walter van der Helm zette goed door en kwam zo alleen voor de keeper. Maar de keeper kwam goed uit en Walter stond in een moeilijke hoek. Zijn inzet ging net voorlangs.

DVC 4 kwam aan het eind van de wedstrijd nog twee keer heel goed weg. Ruben van Leeuwen kreeg per ongeluk de bal op zijn hand in het strafschopgebied. Met een beetje pech had de goed fluitende scheidsrechter de bal op de stip gelegd. Maar hij had het incident niet gezien of hij vond het geen pingel, DVC 4 mocht namelijk gewoon doorspelen. Vlak voor tijd was het dan nog een keer zweten. De spits van Remo 6 kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en leek de 2-1 binnen te kunnen schieten. Maar hij raakte de bal totaal verkeerd en zijn inzet verdween ver naast de goal.

Zo kwam deze slechte, maar toch enerverende wedstrijd tot een eind. DVC 4 had weer niet kunnen winnen van Remo 6 maar had hier na deze wedstrijd meer dan vrede mee. Deze wedstrijd kwam wel aan het licht wat het verschil is met verleden seizoen. Vorig jaar had DVC 4 deze partij zeker verloren, maar nu werd er voor elke meter geknokt en bleef het vertrouwen in een goed resultaat bestaan!