DVC 4 knokt zich langs Delft 9

De winterstop zit er alweer op. DVC 4 heeft de eerste competitiehelft afgesloten als winterkampioen. Nu moet er ook na de winter goed gepresteerd worden om kans te houden op het kampioenschap. De eerste horde die DVC 4 moest nemen was thuis tegen Delft 9. De uitwedstrijd was moeizaam met 0-2 gewonnen door DVC 4. Nu moest DVC 4 aantreden zonder doelman Martijn Rietveld en topscoorder Walter van der Helm.

Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden bleek al snel in de wedstrijd. Delft 9 beet goed van zich af en was fel in de duels. DVC 4 kreeg weinig kansen en de kansen die er wel waren werden gemist. Aanvallend deed Delft 9 weinig terug. Maar DVC 4 had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door te scoren. Het gevaar bleef echter beperkt tot onder andere wat afstandschoten. Echte goede kansen bleven uit.

Eric van der Helm had misschien wel de beste kans van de eerste helft. Ruben van Leeuwen onderschepte een pass vanuit de Delft 9 defensie, hij stoomde op en zette Eric alleen voor de keeper. Eric speelde de bal echter te ver voor zich uit en zo kon de keeper van Delft 9 de bal simpel oprapen. Strijd was er genoeg, maar de doelpunten bleven uit. Het was zelfs bijna Delft 9 dat op voorsprong kwam. Maar een aanvaller van Delft 9 faalde oog in oog met gelegenheidskeeper Martijn “Beppe” van den Houten. Beppe kon knap redding brengen met zijn benen. 0-0 was de ruststand.

De tweede helft nam Frans Hoogeveen plaats onder de lat. Beppe ging de spits in. DVC 4 kreeg in de loop van de tweede helft steeds meer kansen, maar telkens was de afronding niet precies genoeg. Eric van der Helm en Martijn van den Houten waren beide dichtbij een treffer, maar het bleef de wedstrijd van de gemiste kansen. Verdedigend stond het goed. Frans hoefde maar sporadisch in actie te komen. Maar de tijd begon toch te dringen.

Pas tien minuten voor tijd kwam de verlossende treffer. Hoe het doelpunt viel was kenmerkend voor de wedstrijd. Het was een vrije trap in de buurt van de achterlijn en het strafschopgebied. Martijn van den Houten stond achter de bal. Hij knalde de bal hard richting de goal. De Delft keeper kon nog knap redding brengen, maar kon de bal niet klemmen. Ruben van Leeuwen was er als de kippen bij om de bal het beslissende tikje te geven, 1-0. Na deze treffer was DVC 4 nog wel dichtbij om de score te verdubbelen maar dit gebeurde niet meer. Voor DVC 4 was het nog één keer zweten. Een makkelijk schot richting het DVC 4 goal werd door Frans bijna verkeerd ingeschat. Hij kon op het laatste moment de bal nog net tegenhouden.

Een moeilijke wedstrijd werd dus toch gewonnen door DVC 4. Grote concurrent Wippolder 5 verloor dit weekend met 1-3 thuis tegen RK Wik. Goede ontwikkelingen dus voor DVC 4, maar er is nog een lange weg te gaan. Duidelijk is dat het spel beter moet dan tegen Delft 9. Volgende week is DVC 4 vrij ivm carnaval. Maar de week daarna staat de uitwedstrijd tegen Remo op het programma. Kan DVC 4 deze winnend afsluiten is de volgende stap richting het kampioenschap gezet. Elke wedstrijd is vanaf nu een finale!!!