Na de mooie overwinning verleden week op Den Hoorn, moest dvc4 nu thuis tegen de nummer 1. Oliveo had deze competitie slecht 1 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld. Een moeilijke opgave dus voor dvc4. Oliveo had een overwinning nodig om hun naaste belager van hun af te houden en dvc4 hoopte op een sneaky overwinning. Mario Goeman was weer afwezig. De Amsterdamse club waar hij een seizoenskaart voor heeft speelde voor de derde keer op rij thuis. Verder was Martijn Rietveld nog steeds geblesseerd, Eric van der Helm ook geblesseerd en was Marco den Os afwezig. Positief was dat de sponsor van dvc4: Cafe Allez, wel aanwezig was en een bijdrage had van twee kratjes drank (JUPILER).

Dvc4 bleek al snel de iets mindere partij te zijn. Oliveo combineerde met vlagen snel en effectief door de defensie van dvc4. Het motto van dvc4 was: achterin de deur op slot en hopen op een doelpuntje. Dat doelpuntje meepikken was moeilijker dan het leek, maar het achterin dicht houden lukte goed. De defensie stond als een huis en de Olveo spelers konden Frans Hoogeveen niet een keer tot een redding dwingen. Dvc4 speelde een goede wedstrijd, maar kon voorin weinig potten breken, omdat de ploeg te veel gericht was om de nul te houden. De spelers van Oliveo werden er gek van. Ze konden maar geen gaatje vinden in de hechte defensie van dvc4 en ze raakte hierdoor gedemotiveerd. De kansen van dvc4 groeide door deze ontwikkelingen. Er gebeurde weinig opwindend in de eerste heflt en dvc4 had een goede eerste helft afgesloten met een 0-0 stand.

De tweede helft waren Marco van Berkum en Rino Lucignano vervangen door Marco van Tuyl (in de spits!?!?!) en Ruben Dukker. Dit kwam de aanval niet ten goede. Er werden steeds minder ballen voorin vastgehouden en de druk op de defensie werd steeds groter. Toch hield dvc4 nog stand. Tot halverwege de tweede helft. Ruben Dukker pingelde wat op het middenveld en verloor de bal simpel aan een Oliveo speler. Walter van der Helm was net naar voren gegaan en niemand nam zijn man over die ongestoord op kon komen. Toen moest Ruben van Leeuwen hem aan gaan vallen, maar deze speler van Oliveo had al op goal geschoten. Zijn bal kwam echter op de lat, precies voor de voeten van een andere speler van Oliveo. Deze had weinig moeite om de 0-1 binnen te tikken. Dvc4 kreeg een mentale klap, maar was nog niet verslagen. Maar enkele minuten later kwam de genade klap. De dvc 4 defensie stond weer tegen een overmacht van Oliveo spelers. De voorzet van de linkerkant ging echter al meteen over Frans Hoogeveen heen. De bal belandde met veel geluk in de goal, 0-2. De wedstrijd was gespeeld en de sfeer op het veld werd onvriendelijker. Oliveo scoorde nog eenmaal. Frans Hoogeveen nam een achterbal en speelde deze op Ruben van Leeuwen. Ruben wilde de bal eigenlijk niet hebben, want hij stond gedekt. Hij verloor de bal en de 0-3 werd simpel binnen geschoten. Dit was tevens de einduitslag.

Na de wedstrijd reageerde Menno (de eigenaar van Cafe Allez): "Dit was de eerste keer dat ik kwam kijken, maar het was wel heel erg vroeg hoor. Ik heb wat troost voor de jongens meegenomen. Twee kratjes JUPILER om de nederlaag weg te drinken!)

Opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Dennis van der Laar, Ruben van Leeuwen, Martijn van DEN Houten, Dennis van Woggelum, Umberto Lucignano, Walter van der Helm, Erwin Wennekes, Erik van Leeuwen, Rino Lucignano (40. Marco van Tuyl), Marco van Berkum (45. Ruben Dukker).