Het was weer een mooie dag om te voetballen en dvc4 ging op reis naar het Westland. De wedstrijd tegen Velo stond op het programma. De autorit naar het complex van deze vereniging duurde echter wat langer dan verwacht, omdat Umberto Lucignano de toeristische route had genomen en zijn teamgenoten zowat het hele Westland liet zien. Eenmaal aangekomen was Umberto zich van geen kwaad bewust. De wedstrijd tegen Velo was weer een lastige. De thuiswedstrijd was met 6-1 verloren door dvc4. Marco den Os kon de eerste helft niet spelen. Hij had niet zijn eigen tas meegenomen, maar die van een van de dames. En een rode string staat hem nou eenmaal niet! Vandaag deden Martijn Rietveld (geblesseerd) en Ruben van Leeuwen (ziek) niet mee. De laatste was wel toeschouwer en was gebombardeerd tot kraam telefonist voor Walter en Mario.

Dvc4 begon deze lastige wedstrijd goed. Ze speelde uit een gesloten defensie. Marco van Berkum, de verrassende voorstopper, deed het zeer goed. De tegenstander kon weinig kansen creeeren en als ze op goal schoten was Frans Hoogeveen in topvorm en redde deze pogingen. Het kon dus niet uitblijven dat dvc4 een keer zou scoren. Uit een slimme uitbraak kwam Rino Lucignano, bijna op eigen helft, in balbezit. Hij dribbelde naar de goal en schoof de bal in de korte hoek. De keeper zat nog wel aan de bal, maar kon geen redding meer brengen, 0-1. Dvc4 ging verder en verdubbelde de score. Walter van der Helm was dit maal de gelukkige. Zijn schot belandde achter de doelman, 0-2. Na deze treffer zakte dvc4 iets in en kon Velo wat meer druk zetten. Dit gaf dvc4 wel de kans te counteren. Maar door opzichtig slecht vlaggen van de grensrechter werden de aanvallers telkens terug gefloten voor buitenspel. Iedereen zag dat de grensrechter aan het pikken was, behalve de scheidsrechter. Hiervoor kreeg de man dus de wind van voren van de dvc spelers. Er werd zelfs een terecht doelpunt van dvc4 afgekeurd voor buitenspel. De scheidsrechter kreeg dus wat kritiek te verduren, maar niet overmatig. De eerste helft eindigde met de 0-2 stand op het scorebord. Op de weg naar de kleedkamer discuseerde Walter van der Helm met zijn vader (een trouwe supporter van dvc4 over de wedstrijd). Ze waren het er beiden over eens dat de scheidsrechter niet goed floot. De scheidsrechter hoorde deze discussie en reageerde hierop. Hij was het zat en zei niet meer verder te gaan als het zo doorging.

De spelers van dvc4 stonden al klaar op het veld voor de tweede helft, toen bleek dat de scheidsrechter steeds maar niet kwam. Enkele spelers gingen polshoogte nemen, want het gerucht ging dat de scheidsrechter echt niet meer verder ging. Dit bleek geen gerucht te zijn, de goede man was al gedouched en al. Hij had zelfs het wedstrijdformulier al ingevuld, een 0-2 overwinning voor dvc4. De spelers van beide teams wilde echter wel de wedstrijd afmaken en er werd een andere scheidsrechter gevonden. De tweede helft ging dus door, maar eigenlijk voor spek en bonen.

Velo begon beter aan de tweede helft. Dvc4 werd gelijk onder druk gezet en ze konden geen rust meer vinden om goed uit te verdedigen. Dit leidde al snel tot een tegentreffer. Frans Hoogeveen had dit maal geen antwoord op de inzet, 1-2. Dvc4 leek te worden overlopen in de tweede helft en het was wachten op de gelijkmaker. Maar niks was minder waar. Dvc4 sloeg in een kwartier genadeloos toe. Walter van der Helm scoorde maar liefst drie keer in deze periode en vergrootte de score naar 1-5. Aan een van de doelpunt ging een prachtige actie van Rino Lucignano vooraf. Hij slalomde langs een man of vier en gaf de bal toen nog goed af aan Walter van der Helm die scoorde. Het vijfde doelpunt was ook van hoge kwaliteit. Walter kreeg de bal aangespeeld met zijn rug naar de goal. Hij draaide goed weg en knalde de bal hard tegen de touwen. Een fantastisch score ineens voor dvc4, dat hiermee in een zetel kwam. Velo probeerde nog wel terug te komen. Ze kwamen ook nog wel dichtbij. Dvc4 verdedigde heel slecht en Velo kreeg kans op kans. Het werd snel 2-5. En ook de 3-5 leek gescoord, de bal was over de lijn. Maar de scheidsrechter zei "nee". Dit was gerechtigheid voor de afgekeurde goal in de eerste helft. Velo scoorde de 3-5 nog wel, maar kwam niet meer verder.

Na de wedstrijd reageerde Walter van der Helm: "Die scheidsrechter was de weg echt helemaal kwijt. Je mag toch wel in de rust met iemand praten over de wedstrijd. Daar heeft hij toch niks over te zeggen. Ach ja... We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste!!"

De opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Dennis van Woggelum (45. Dennis van der Laar), Marco van Berkum, Mario Goeman, Marco van Tuyl, Umberto Lucignano (45. Erik van Leeuwen), Eric van der Helm (45. Erwin Wennekes), Martijn van der Houten (45. Marco den Os), Ruben Dukker, Rino Lucignano, Walter van der Helm.