Na het drama van verleden week toen er met grote cijfers van schipluiden was verloren, moest dvc4 weer eens wat laten zien. De goede reeks van na de winterstop moest doorgezet worden. Maar vandaag was Den Hoorn de tegenstander en deze ploeg stond op de derde plaats. Een moeilijke wedstrijd dus. De thuiswedstrijd was met 0-1 verloren door dvc4. De omstandigheden waren heel goed. Het weer was heerlijk, de zon scheen volop, wel was er veel wind. Op het veld was ook gras aanwezig, dus alles was beter dan de week ervoor. Ook het aantal afwezigen was gedaald. Met 11 veldspelers en drie wissels kon dvc4 aan de slag

De wedstrijd begon goed voor dvc4. De tegenstander kon goed tegengehouden worden en de aanval was af en toe zeer gevaarlijk. Maar de slag werd vooral op het middenveld gewonnen. Martijn van der Houten en Eric van der Helm (zijn spel leek op dat van Davids) hadden het middenveld onder controle. Dit resulteerde in een goed doelpunt. Ruben van Leeuwen passde de bal van achter uit naar Eric van der Helm. Eric speelde de bal in op Erwin Wennekes die zijn lichaam goed gebruikte. Hij had de bal onder controle en legde de bal terug naar Walter van der Helm. Walter aarzelde niet en knalde de bal werkelijk keihard in de goal, 0-1. Een aanval uit het boekje. Ook de tweede goal leek er aan te komen. Erwin Wennekes werd op rechts weggestuurd. Hij wilde de bal voorgeven op Walter van der Helm die de bal voor het intikken zou hebben. Maar Walter werd van achter neergetrapt. Een penalty, normaal gesproken. Maar de scheidsrechter wilde er niks van weten. Walter was furieus, dit was een overduidelijke penalty. Maar dvc4 liet zich niet gek maken door dit voorval en ging verder met het goede spel. Ruben van Leeuwen passde de bal op Walter van der Helm die wegdraaide van de tegenstander en doorging richting de keeper. Weer werd hij van achteren neergehaald. Dit was een minder duidelijke penalty, maar het was er wel degelijk een. De scheidsrechter floot nu wel. Walter ging zelf achter de bal staan en schoot de bal keurig binnen, 0-2. Dvc4 zat in een zetel. Goed spel en een goede voorsprong. Den Hoorn zette daar weinig tegenover. Frans Hoogeveen werd nooit echt onder vuur genomen, hoewel hij wel bij een ballen goed moest opletten door de harde wind. De rust werd gehaald met de 0-2 voorsprong voor dvc4.

De tweede helft kwam dvc4 met een wat minder sterk team uit de kleedkamer. Umberto Lucignano, Eric van der Helm en Ruben van Leeuwen waren in de kleedkamer achtergebleven. Dvc4 werd teruggedrongen en moest alles op de verdediging gooien. Ook had de ploeg nu wind tegen. De bal kwam nooit echt weg en er was weinig rust in het spel. Het kon dus ook niet lang uitblijven of Den Hoorn scoorde. Dvc4 verdedigde rommelig uit en Den Hoorn profiteerde hier optimaal van. Frans Hoogeveen werd voor de eerste keer gepasseerd, 1-2. Den Hoorn kreeg door deze treffer weer het geloof in een goed resultaat en ging verder met aanvallen. Het spelbeeld veranderde niet en dvc4 bleef rommelig uitverdedigen. Het werd Den Hoorn niet echt meer moeilijk gemaakt. Ook de gelijkmaker kwam eraan. Weer door laks uitverdedigen kwam Den Hoorn simpel in balbezit. Ze maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en Frans Hoogeveen werd voor de tweede keer vandaag gepasseerd, 2-2. Het leek erop dat dvc4 klaar was om geslacht te worden. Maar de ploeg knokte zich goed terug in de wedstrijd. Walter van der Helm pompte een vrij trap het zestien meter gebied in. De bal kwam op het hoofd van Martijn van der Houten. De keeper redde katachtig, maar Martijn was attent om de rebound simpel binnen te koppen, 2-3. Dvc4 leek terug in de wedstrijd, maar nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk. Dennis van Woggelum dook onder een hoge bal door, waardoor een speler van Den Hoorn alleen kon doorgaan op Frans Hoogeveen. Frans was echter kansloos op de inzet, 3-3. Om wat meer rust in de ploeg te krijgen werd er gewisseld bij dvc4. Erik van Leeuwen liet zich functioneel wisselen. Ook Erwin Wennekes ging naar de kant, hij was licht geblesseerd. Zij werden vervangen door Eric van der Helm en Ruben van Leeuwen. De rust keerde door deze wissels weer een beetje terug in de ploeg en dvc4 kreeg ook de beloning voor het goede spel. Walter van der Helm pompte weer een vrije trap met curve de zestien in. Dit keer was het Dennis van Woggelum die vrij in kon koppen. Weer was de keeper in eerste instantie een sta in de weg, maar Martijn van der Houten was weer attent om de bal simpel binnen te tikken, 3-4. Den Hoorn kwam deze klap niet meer te boven. Dvc4 kreeg zelf nog kansen op nog een doelpunt, maar er werd niet meer gescoord. Een zwaar bevochten, maar terechte overwinning voor dvc4.

Na de wedstrijd reageerde Eric van der Helm: "Een goed resultaat, tegen een lastige tegenstander. Maar we maakte het ons zelf erg moeilijk. We gaven onze voorprong twee keer wel heel klungelig weg!"

Opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Marco den Os, Ruben van Leeuwen(45. Erik van Leeuwen ( 70. Ruben van Leeuwen)), Dennis van Woggelum, Dennis van der Laar, Umberto Lucignano (45. Ruben Dukker), Eric van der Helm (45. Rino Lucignano), Martijn van der Houten, Marco van Tuyl, Walter van der Helm, Erwin Wennekes (75. Eric van der Helm).