Na de onverwachtse afkeuring van verleden week, moest DVC4 nu uit spelen tegen Wippolder. Eerder in het seizoen was de thuiswedstrijd onnodig verloren gegaan. En DVC4 was op revanche uit. Bijna iedereen was er vandaag, alleen Umberto Lucignano (ziek) en Daniel Mandzi (geblesseerd) waren er niet. Dit betekende vijf wissels. De wisselbeurt werd niet door iedereen geappricieerd.

DVC4 begon de wedstrijd furieus. Vanaf de aftrap waren ze scherp. Walter van der Helm passde de bal direct naar Marco van Berkum. Die had op zijn beurt weer een goede voorzet. Erwin Wennekes nam deze meteen op zijn slof en de Wippolder keeper kon ter nauwernood redding brengen. Dat beloofde veel. DVC4 zette deze vorm ook door en Wippolder leek weggespeeld te worden. Maar na een kwartier verzwakte DVC4 en werd het een rommelige wedstrijd. Maar DVC4 kwam toch op voorsprong. Ruben Dukker passde de bal op Walter van der Helm. Walter draaide goed weg van zijn tegenstander en was oog in oog met de keeper koel. Hij schoot de bal in de korte hoek, 0-1. Na deze goal kwam DVC4 weer beter in de wedstrijd en kreeg enorme kansen. Eerst verziekte Marco van Berkum alleen voor de keeper zijn kans. En niet veel later was het de beurt aan Walter van der Helm om alleen voor de keeper zijn kans te missen, de bal werd op het laatst nog net door een Wippolder verdediger geblokt. DVC4 kwam toch tot scoren. Walter van der Helm kreeg in buitenspelpositie de bal, maar de (hele slechte) scheidsrechter liet doorspelen. Walter omspeelde de keeper netjes en tikte zijn tweede treffer binnen, 0-2. Na deze goal kwam er wat pressie van de kant van Wippolder. Dit resulteerde in wat kansen, maar Martijn Rietveld stond weer goed te keepen en hield zijn goal schoon.

Het was in de tweede helft een kwestie om de voorsprong vast te houden en misschien nog wat doelpuntjes toe te voegen. De in de tweede helft ingevallen Ruben van Leeuwen kreeg van de scheidsrechter onterecht een gele kaart. Rino Lucignano, ook ingevallen, viel na vijf minuten alweer uit. En ook Eric van der Helm was niet helemaal fit meer. Maar de wissels waren al gaan douchen. Dennis van Woggelum ging zich weer omkleden om voor de tweede keer te gaan voetballen. Wippolder was in de beginfase van de tweede helft beter en zette DVC4 een beetje vast. Tot echte kansen kwam het echter niet. DVC4 nam de regie langzamerhand weer over. Op een pass van Ruben Dukker ging Walter van der Helm weer alleen op de keeper af, hij omspeelde hem weer (nu rechts) en tikte de 0-3 binnen, zijn derde van de wedstrijd. Nu was Wippolder murw gespeeld en kwam de frustratie naar boven. Dit kwam het beste naar voren door de laatste man van Wippolder. Walter van der Helm ging weer eens alleen op de keeper af. De wippolder speler schopte Walter hard van achteren neer. Geel en een pingel. Walter nam hem zelf. De wet in de voetbal is dat een pingel die door een speler is gekregen, nooit door dezelfde speler genomen moet worden. Walter had maling aan deze wet, maar hij miste de pingel jammerlijk. Hij schoot de bal hard en hoog door het midden, waar de keeper die bleef staan kon redden.

Het bleef 0-3, maar niet voor lang. Uit een diepe bal van Martijn van der Houten, kon Walter van der Helm weer uitbreken. Hij kwam van rechts alleen op de keeper af en passeerde de keeper in de verre hoek. Wippolder ging met alle spelers dom op de aanval spelen. DVC4 speelde dit makkelijk uit. Mario Goeman zag dat Walter van der Helm helemaal alleen voorin stond en passde de bal diep op Walter. Walter moest van eigen helft naar de goal rennen. Het afronden was geen probleem want de keeper had er totaal geen zin meer in en liep vlak voordat Walter een beweging wilde maken ineens het doel uit. Hij kon duidelijk slecht tegen zijn verlies maar dat betekende wel Walters vijfde van de dag. Het doelpunten festijn werd afgesloten door een doelpunt van Ruben Dukker. Walter van der Helm gaf de bal voor op Ruben Dukker en hij had geen probleem om de bal langs de niksdoende keeper te schieten, 0-6.

Na de wedstrijd reageerde Ruben Dukker: " Dit was mijn eerste doelpunt ooit, ik ben zo blij! Maar die keeper sloeg nergens op."

De opstelling vlnr: Martijn Rietveld, Marco den Os (45. Dennis van der Laar), Mario Goeman, Dennis van Woggelum (45. Ruben van Leeuwen), Marco van Tuyl, Erwin Wennekes, Walter van der Helm, Frans Hoogeveen (45. Martijn van der Houten), Ruben Dukker (45. Erik van Leeuwen), Eric van der Helm (60. Dennis van Woggelum), Marco van Berkum (45. Rino Lucignano (50. Ruben Dukker))