Het was vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop. Verleden week was de wedstrijd tegen Schipluiden afgelast. De uitwedstrijd tegen Delft stond nu op het programma. De thuiswedstrijd werd met 6-0 door DVC4 gewonnen, maar de KNVB had deze score fout verwerkt en er een 6-6 van gemaakt! Het was dus mogelijk om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten, hoewel DVC4 op de zesde plek stond en Delft slechts een plekje daaronder. Rino Lucignano was weer eens niet op komen dagen, omdat hij niet uit zijn bed kon komen!

DVC4 begon wat mat aan de wedtsrijd. De spelers moesten nog even wennen na de periode van rust. Maar ook Delft was niet echt goed. Delft kwam wel vrij snel op voorsprong. Uit buitenspelpositie vertrok een speler van Delft richting Martijn Rietveld. Deze kon de situatie niet meer redden, 1-0. Deze voorsprong bleef echter niet lang staan voor Delft. Walter van der Helm kreeg een goede kopkans uit een voorzet van Marco van Berkum. De keeper van Delft redde de bal nog goed. Maar de rebound was voor Erik van Leeuwen, hij legde de bal terug naar Walter. Hij had geen moeite om deze bal wel achter de keeper te schieten, 1-1. Vanaf dit moment kwam DVC4 beter in de wedstrijd. Er werden wat kansjes gecreeerd, dit resulteerde in nog een treffer van DVC4. Martijn van der Houten gaf een diepe bal op Walter van der Helm. De bal werd heel slecht verwerkt door de Delft verdediging en Walter liep simpel langs de keeper en schoot de bal in het lege doel, 1-2. Maar ook deze voorsprong bleef niet lang staan. Delft kreeg een corner. De bal werd bij de eerste paal gelegd. Daar kon een speler van Delft ongehinderd inkoppen, 2-2. DVC4 kreeg toch nog voor rust de verdiende voorsprong. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Erik van Leeuwen. Hij dacht niet na en schoot de bal buitenkant links in de verre hoek. De keeper was kansloos op deze prachtige inzet en de bal verdween tegen de touwen, 2-3.

Na rust wist DVC4 dat als ze nog een treffer zouden scoren de buit zo goed als binnen zou zijn. DVC4 ging dus vanaf de aftrap op zoek naar een treffer. Hoewel DVC4 niet goed begon. De aftrap werd heel slecht verricht. Walter van der Helm lobde de bal naar Erwin Wennekes en deze passde de bal veel te zacht naar de verdedigers. Een Delft speler zat er tussen, maar dit leverde geen gevaar op. DVC4 herpakte zich na deze slordige fase. Weer een aanval over rechts, via Marco van Berkum, leverde weer gevaar op. Marco legde de bal terug op de zestien. Daar stond Walter van der Helm klaar om zijn derde goal van de wedstrijd te maken. Een droge knal in de verre hoek was onhoudbaar voor de Delft keeper, 2-4. Delft was geslagen en DVC4 ging op zoek naar meer. Een pass van Dennis van Woggelum leek een makkelijke prooi voor de Delft defensie. Niks was minder waar de bal schoot door naar Marco van Berkum. Deze nam de bal goed mee en legde de bal achter de keeper, 2-5. DVC4 nam na deze treffer wat gas terug en Delft kwam er wat meer uit. Tot doelpunten van Delft kwam dit niet. DVC4 liep zelfs verder uit. Een diepe bal van Dennis van Woggelum werd door een Delft speler doorgekopt. Marco van Berkum kopte op zijn beurt de bal weer door naar de geheel vrij staande Walter van der Helm. Walter had geen probleem om de bal te controleren en het leer, voor de vierde keer voor hem, achter de Delft goalie te leggen, 2-6. Dit was ook de eindstand. Hoewel Ruben Dukker, Umberto Lucignano en Walter van der Helm nog onmisbare kansen om zeep hielpen.

Na de wedstrijd reageerde Walter van der Helm: "Zo is het lekker om te beginnen na de winterstop. Ook voor mezelf, ik heb nog nooit vier keer in een wedstrijd gescoord. Ik denk dat ik maar heel snel de topscorders lijst op de website ga updaten, ik sta nu alleen bovenaan!!!"

Opstelling vlnr: Martijn Rietveld, Dennis van der Laar, Mario Goeman, Ruben van Leeuwen, Marco van Tuyl (45. Dennis van Woggelum), Eric van der Helm (45. Umberto Lucignano), Martijn van der Houten (45. Erwin Wennekes), Ruben Dukker, Erik van Leeuwen, Walter van der Helm, Marco van Berkum.