Na de winterstop heeft dvc4 een goede reeks neergezet. Twee overwinningen met grote cijfers. Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer laatst, RKDEO, op het programma. De uitwedstrijd was met 10-2 door dvc4 gewonnen en ook nu leek er geen vuiltje aan de lucht voor dvc4 om te gaan winnen. RKDEO stond op de laatste plek met -1 punt.

De wedstrijd begon mat. Dvc4 speelde een beetje krampachtig en RKDEO kon goed tegenstand blijven geven. Maar wanneer dvc4 een beetje gas gaf was het duidelijk dat dit geen tegenstander van hoog niveau was. Het kon dus ook niet lang uitblijven voordat de eerste goal gemaakt zou worden. Marco van Berkum nam een hoekschop. Deze kwam op het hoofd van Ruben van Leeuwen. Ruben raakte de bal niet echt goed en de bal ging met een boogje richting de lange hoek. Een makkelijke prooi voor de keeper, zo leek het althans. De bal glipte echter door zijn handen en de kopbal van Ruben verdween in de goal, 1-0. Nu leek het hek van de dam en gingen de toeschouwers er eens lekker voor zitten. Dvc4 bleef echter mat spelen en zo kon RKDEO in de wedstrijd blijven. Een tragisch moment voor dvc was de botsing tussen de keeper, Martijn Rietveld en Dennis van Woggelum. Beide raakte door deze actie zo geblesseerd dat ze beiden niet door konden gaan. Frans Hoogeveen ging keepen en Walter van der Helm verving Dennis, Marco van Tuyl nam de plaats van Frans in. RKDEO maakte gebruik van deze opschudding. Uit een corner kon bij de tweede paal een speler van RKDEO geheel vrijstaand inkoppen, 1-1. Het zou toch niet waar zijn dat dvc4 tegen deze laagvlieger punten zou laten liggen.

Maar dvc4 bracht snel orde op zaken. Weer uit een corner van Marco van Berkum kwam gevaar. Deze keer kopte Walter van der Helm in. Zijn kopbal kwam echter op de paal. RKDEO wilde uitverdedigen, maar een verdediger schoot de bal naar voren, precies tegen Ruben van Leeuwen aan. De bal verdween in de goal, Ruben's tweede goal van de wedstrijd, 2-1. Na deze treffer ging het snel. Dvc4 liet af en toe zien dat ze ook wel kunnen voetballen, hoewel het niet echt best was. Erwin Wennekes gaf de bal in een een-twee terug aan Walter van der Helm. Deze omspeelde een verdediger en schoot de bal gemikt in de verre hoek, 3-1. Voor de derde keer vandaag werd er gescoord uit een voorzet van Marco van Berkum. Zijn voorzet kwam weer bij Ruben van Leeuwen uit. Deze raakte de bal niet vol en de bal kwam voor de voeten van Rino Lucignano. Rino twijfelde niet en frommelde de bal achter de keeper, 4-1. Na deze goal was het vooral aanmodderen en werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Dvc4 was de betere partij maar speelde niet echt goed. Iedereen wilde een doelpunt maken en daardoor werden veel acties te ver doorgevoerd en werd er veel te veel gepingeld. Dit leverde veel irritatie op, waardoor de sfeer binnen het veld er niet beter op werd. Toch was het krachtsverschil erg groot. En was het wachten op nog meer doelpunten. Rino Lucignano gaf de bal af aan Martijn van der Houten. Martijn bleef koel en schoot de bal achter de keeper, 5-1. Nu ging het ineens weer heel hard met de doelpunten. Walter van der Helm schoot vanaf de zestien raak. Zijn schot verdween in de lange hoek en liet de keeper compleet kansloos, 6-1. De zevende treffer was een voorbeeld hoe dvc4 eigenlijk heel de wedstrijd had moeten spelen. Door een snelle combinatie over de as van het veld werd de RKDEO defensie helemaal stuk gespeeld. Ruben van Leeuwen passde de bal van achter naar Rino Lucignano. Deze nam de bal goed aan schermde hem goed af en gaf het direct mee aan de opkomende Martijn van der Houten. Martijn stond nu alleen voor de keeper en omspeelde deze simpel, 7-1. Weer kwam er uit een corner een doelpunt. Marco van Berkum nam de corner weer. De bal kwam bij de tweede paal waar Walter van der Helm in de korte hoek kopte. De man bij de paal kon de bal niet tegenhouden, 8-1.

Na deze treffer zakte dvc4 een beetje in. En kon RKDEO iets terug doen. Eric van der Helm kopte een bal niet goed weg en er werd aan de rechter kant niet gereageerd op de speler van RKDEO die hierdoor werd gelanceerd. Hij kon de bal voorgeven en de uit deze voorzet werd gescoord, 8-2. RKDEO scoorde hierna nog een keer. Een bal vanuit achteruit kon niet meer tegengehouden worden door de dvc4 verdedigers. En Frans werd simpel gepasseerd, 8-3. Dvc4 pakte de draad weer een beetje op. Marco van Berkum brak door op rechts en gaf de bal onzelfzuchtig af aan Rino Lucignano. Rino had veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. Hij moest de bal ook eigenlijk door spelen naar Erik van Leeuwen die vrij stond bij de tweede paal. Maar Rino schoot zelf, de bal verdween wel hard en fraai achter de keeper, 9-3. De koek was nog niet op. Alweer werd een corner gevaarlijk. Marco van Berkum nam hem weer voor zijn rekening. De bal kwam op het hoofd van Erik van Leeuwen en zijn kopbal ging via een verdediger van RKDEO in de goal, 10-3. De laatste treffer van de middag kwam op naam van Eric van der Helm. Ruben van Leeuwen kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de bal op de lat. De rebound was voor Eric die van dichtbij simpel kon binnen schieten, 11-3. Dvc4 kreeg nog wel kansen op meer doelpunten maar de kansen werden verprutst. Vooral Erik van Leeuwen miste twee opgelegde kansen. Maar toch een ruime overwinning voor dvc4.

Na de wedstrijd reageerde Marco van Berkum: "Het is irritant om tegen zo'n slechte tegenstander te spelen. Er wordt dan veel te veel gepingeld en te veel geouwehoerd op elkaar. Maar al met al hebben we toch een aardig resultaat neergezet."

De opstelling vlnr: Martijn Rietveld (30. Frans Hoogeveen), Marco den Os, Ruben van Leeuwen, Dennis van Woggelum (30. Walter van der Helm), Frans Hoogeveen (30. Marco van Tuyl), Umberto Lucignano (45. Eric van der Helm), Martijn van Houten, Erwin Wennekes (45. Mario Goeman), Erik van Leeuwen, Rino Lucignano, Marco van Berkum.