Het was sinds lange tijd dat dvc4 weer eens op het hoofdveld van dvc mocht voetballen. Ze hadden geen mooiere dag kunnen uitzoeken. Het weer was goed en de tegenstander aantrekkelijk, voor dvc4 dan. Want Sep stond één na laatste, met 6 punten. Alle zes gehaald tegen RKDEO, de nummer laatst! Voor Walter van der Helm en Mario Goeman was het een speciaal weekje geweest. Beide spelers van dvc 4 waren vader geworden. Twee toekomstige spelers van dvc4 waren het resultaat. Walter zijn zoon heet Figo (30 maart 2002) en Mario zijn zoon heet Danilo (4 april 2002). Mario was afwezig vanwege dit feit. Walter had iets meer rust genoten en was er wel bij. Ook was Martijn Rietveld na een lange blessure weer terug.

De wedstrijd begon gelijk goed. Dvc4 wist wat ze moesten doen, scoren! Dus de aanval werd gelijk gezocht. Binnen vijf minuten was het ook raak. Rino Lucignano brak door op rechts en gaf de bal goed voor. Walter van der Helm stond bij de tweede paal en kopte de bal in de kruising, 1-0. Walter trok zijn shirt uit en had daaronder een shirt aan met de naam van zijn zoon, Figo. Lang kon dvc4 niet genieten van de voorsprong, want Sep deed wat terug. Dvc4 verdedigde heel slordig uit via Erik van Leeuwen. Hij wilde de bal wegtrappen, maar speelde de bal precies in de voeten van een tegenstander. Die schoot goed binnen, 1-1. Maar dvc4 liet snel blijken dat het maar voor een ding kwam en dat was winnen. Walter van der Helm was heel attent en wilde meer doelpunten scoren voor zijn zoon. Een afgeketst schot was dus ook een prooi voor Walter en hij schoot deze hard tegen de touwen, 2-1. Na deze treffer was de wedstrijd gelopen en liet Sep met zich spelen. Uit een goede voorzet van Erik van Leeuwen kreeg Erwin Wennekes de bal. Hij nam de bal aan en schoot met een mooie volley de bal langs de keeper, 3-1. Daarna was het weer de beurt aan Walter van der Helm. Een voorzet van rechts kopte hij andermaal onhoudbaar binnen, 4-1. De ruststand was bijna bereikt. Rino Lucignano schoot de bal op de paal en Walter was er weer als de kippen bij en schoot zijn vierde treffer binnen, 5-1. Dit was de ruststand.

Na rust veranderde het beeld niet. Dvc4 was op zoek naar doelpunten en Sep kon alleen toekijken. De keeper van Sep gooide de bal uit, maar Walter kon de bal nog onderscheppen. Walter twijfelde niet en lobde de bal over de keeper, 6-1. De koek was nog lang niet op. Een bal van achter stuiterde gevaarlijk en Walter van der Helm zette zijn hoofd ertegen. Andermaal was de keeper kansloos, 7-1. Gelukkig scoorde er ook nog iemand anders dan Walter. Na Erwin Wennekes in de eerste helft, volgde Eric van der Helm zijn goede voorbeeld. Eric schoot de bal bekeken, vanaf 20 meter in de verre hoek, 8-1. Dvc4 kreeg ook nog een pingel. Walter van der Helm werd neergelegd en eiste de bal zelf op. Hij schoot onberispelijk binnen, 9-1. De tiende treffer van dvc4 kwam weer op naam van Erwin Wennekes. Uit een corner nam hij de bal gelijk en schoot de bal met een fraaie boog over de keeper heen, 10-1. De laatse dvc4 treffer kwam weer op naam van Walter van der Helm. Een diepe bal van achter van Martijn van den Houten ging over Erwin Wennekes heen, maar kwam precies bij Walter terecht. Hij haalde verwoestend uit en scoorde zo zijn achste treffer van de dag, 11-1 en showde hiermee voor de laatste maal zijn Figo-shirt. Dat Sep daarna nog 11-2 scoorde, door een fout van Martijn van den Houten, mocht niet baten.

Na de wedstrijd reageerde Walter van der Helm dolblij: "Ik was vandaag zeer gebrand om te scoren. Ik had natuurlijk niet voor niets een t-shirt gemaakt met Figo erop. Ik moest en zou deze zo veel mogelijk tonen".

Opstelling vlnr: Martijn Rietveld, Dennis van der Laar, Ruben van Leeuwen, Martijn van den Houten, Marco van Tuyl (45. Frans Hoogeveen), Umberto Lucignano, Eric van der Helm, Erik van Leeuwen, Erwin Wennekes (45. Ruben Dukker), Rino Lucignano, Walter van der Helm.