DVC BLIJFT PUNTEN BINNENHARKEN

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd een cruciale. Hoe komt men uit deze kleine vakantie en kan men qua conditie en samenspel goed blijven voetballen? DVC 3 stond, voordat de wedstrijd zou beginnen, op de tweede plaats achter Oliveo 8(met een wedstrijd meer), en nog vóór DHL 4(met een wedstrijd minder). Als men de gewone reguliere "gewonnen" wedstrijden zou tellen, staat DVC 3 achter DHL 4 met slechts één punt achterstand. Echter, de tweede helft van het seizoen is net pas begonnen dus is het gewoon een kwestie van blijven winnen en kan dit ook nog van DHL. Na de verloren wedstrijd tegen Oliveo op 10-11-2013 (4-3, red), heeft DVC maar liefst vijf wedstrijden achter elkaar met 2-1 weten te winnen. Zelfs slechte wedstrijden werden met deze uitslag gewonnen. Onder het motto, "Als we iedere wedstrijd met 2-1 winnen, worden we ook kampioen!", werd er begonnen aan de tweede helft van 2013-2014. Roy was de enige afwezige deze ochtend.

DVC had genoeg man (14!) dus betekende dit ouderwets drie wissels in de dug-out. De wissels waren: Tuyl, Rino en Mini. Echter viel Danny na pakweg 20 minuten geblesseerd uit waardoor Mini het veld kon betreden. Jan en Mini wisselde uiteindelijk van linker- en rechterkant. De eerste 20 minuten waren voor beide partijen wennen. Ondanks dat veel DVC 3 spelers hebben meegedaan aan het 7-tegen-7 toernooi bij DVC (Eind Dec, red.), was het spelritme enigszins ver te zoeken. Veel ballen werden onnodig ingeleverd en de felheid was ook ergens in 2013 achtergebleven. Gelukkig had de tegenstander dezelfde problemen waardoor DVC niet al te veel afgestraft werd. Toch waren het de bezoekers die het eerste doelpunt van deze wedstrijd maakten. Door een fout in de verdediging, kon de spits van DHC doorlopen op Baileys. Hij faalde 1-op-1 niet: 0-1. Overigens zou dit de enige 1-op-1 kans zijn die gescoord werd. Baileys werd na dit doelpunt een soort van bewegende (Chinese) muur waar geen enkele speler, na doorbreken, meer doorheen zou komen. DVC schrok wakker en begon langzaam toch wat meer te voetballen. Kansjes kwamen voor Melvin, Jan, Mini en Stoop maar geen van allen werden verzilverd. Jan zat wel behoorlijk goed in zijn vel en maakte zijn tegenstander meerdere keren helemaal gek. Als een soort 100-meter-horde sprinter rende Jan iedere keer dwars door Jan en alleman heen en draaide diverse keren goed naar de binnenkant. Echter lukte het niet om de keeper van DHC, die een hele goede wedstrijd keepte, te verschalken. Toch was het Stoop die, hetzij met wat geluk, hard uithaalde van net buiten het strafschopgebied. De bal ging via een verdediger hard in de kruising: 1-1. DVC was weer terug in de wedstrijd. Het geloof ging groeien en men ging iets beter voetballen. De scheidsrechter floot echter voor de rust.

In de rust werd er vrij rustig thee gedronken. Men maakte een grapje, men liet zo af en toe een poepje van de gefrituurde frikadellen van Rino en zo zocht men naar antwoorden om de tegenstander opzij te zetten. Tuyl kwam er in voor Erwin en Rino kwam er in voor Stoop. Danny kwam niet meer terug en Mini bleef dus in het elftal. Dit zou moeten werken om wederom de 2-1 op het scorebord te kunnen laten verschijnen.

De tweede helft begon DHC wat feller dan DVC. Dit bleek al gauw doordat een aantal spitsen van DHC gemakkelijk door de andere Delfste verdediging heen kon komen. Echter iedere 1-op-1 aanval liep op niets uit. Baileys was niet meer te stoppen en leek zijn goal schoon te houden na de rust. DVC schrok wel een aantal keren wakker van deze aanvallen en begon toch ook wat druk op de tegenstander te zetten. Melvin liet zien dat niet alleen zijn broer snelheid heeft, en vloog over de rechterkant langs alles en iedereen heen. Hij gaf een ontzettend strakke pass op Truub die de bal hard op de slof nam: 2-1. De traditie kon wederom voortgezet worden. Rino haakte helaas geblesseerd af waardoor Stoop terug in het elftal kwam.
DHC rook gelijk kansen en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Uit een corner kon een boomlange verdediger van DHC, die volledig vrij gelaten werd, hard in de kruising koppen: 2-2. Het enige wat je hoorde was een windje, en niet van Truub deze keer. De traditie was doorbroken. Enigszins ontdaan van deze tegenslag mocht DVC van de middenstip weer aan gaan zetten. Het leek niet meer te gaan bij de ploeg van aanvoerder Blok en Baileys werd meerdere keren getest, echter zonder succes. DVC besloot om het slot offensief toch in te gaan zetten. Het was Jan die wederom op snelheid vanaf de rechterkant zijn tegenstander te kijk zette. Als een soort Robben-actie rende hij naar binnen en haalde hij verwoestend uit. De keeper had de bal niet klemvast en Mini had dit door. Hij was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken: 3-2! Dit kon en mocht niet meer misgaan. DVC kreeg direct na deze goal nog een gigantische kans om het duel echt af te ronden, maar de keeper van DHC kon dit nog behoeden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af: 3-2.

Een mooie eerste wedstrijd in het begin van de tweede helft van het seizoen 2013-2014 leverde wederom 3 punten op voor onze helden. Waar houdt dit op? Men wint steeds met "slechts" 1 doelpunt verschil maar ook dit levert de maximale hoeveelheid punten op. Aanstaande zondag is het RKDEO 10 uit. Thuis werd het destijds 6-2, echter op bezoek is het altijd lastig bij de Nootdorpers. Dan komt 2 Februari Full-Speed op bezoek aan de Bras. Dit zal al weer een echte krachtmeting worden. Full-Speed is, tot nu toe, de enige ploeg samen met Oliveo die onze helden destijds over de knie hebben gelegd. Echter is DVC in de afgelopen maanden gegroeid als team en staan onze helden er goed voor op de ranglijst. In ieder geval was de man-of-the-match Baileys waar we zeker de winst aan hebben te danken.