De Ster – DVC 4 24/02/2008 - de dag van de gemiste kansen

Al met als waren er toch nog 12 toppers voor de wedstrijd tegen de Ster. Grote afwezigen waren. Ricky (moest z’n snoepwinkeltje op tijd openen), Mini (naar Parijs of zo), Leon (last van plankenkoorts), Frans (dat schrijf ik maar niet op), Berkie (heeft weer last van z’n enkel (adviesje mijnerzijds: ga naar de Fysio)).

Iedereen wist dat het vandaag moest gebeuren. Al zouden we hier winnen dan zouden we dichtbij een eventueel kampioenschap zijn. We begonnen optimistisch. Er zou een scheidsrechter in opleiding komen van de KNVB. Een neutrale scheidsrechter dus.

Beide ploegen begonnen afwachtend en waren toch aan elkaar gewaagd. Er werd goed gevoetbald, aan onze kant af en toe chaotisch, maar de Ster was gewoon een goeie ploeg. Na ongeveer 20 minuten werd de bal naar de rechterkant gespeeld. Stef raakte de bal wel alleen niet goed genoeg. De ster kon de bal in de hoek plaatsen achter Dani. 1-0. We lieten ons niet afleiden door dit tegen doelpunt. De scheidsrechter die redelijk goed floot. besloot in de 30e minuut een handsbal van de Ster door te laten gaan, vervolgens moest de verdediging van DVC alle zeilen bij zetten, een speler van De Ster liet zich erg makkelijk vallen, Penalty. Dit werd de 2-0. Ondertussen kregen Peter en Beppe voorin ook aardige kansen, maar een echt schot op doel was er niet.

In de rust werd er besloten een andere tactiek te voeren. Meer druk uitoefenen met 3 spitsen. Pluis was er al ingekomen voor Peter. Door deze tactiek kwam De ster onder druk te zijn. Dit leidde tot veel vrije trappen rond de 16 en veel corners. Uit een van deze corners kreeg beppe bal die hij zo kon intikken, maar hij schoot over. Na ongeveer15 minuten spelen in de tweede helft kreeg DVC een vrije trap. Stef ging achter de bal staan. Hij schoot eerst in de muur, maar in de rebound schoot hij hard op goal. 2-1. DVC had het idee dat er meer in de lucht hing en ging daardoor ook risicovoller spelen. Zo blijkt maar dat als je zelf de kansen niet maakt kunnen hun er toch nog 2 bij prikken. Eindstand 1-4.