Een schitterende ochtend om te voetballen. DVC was gebrand om te gaan winnen omdat de felheid van de wedstrijd tegen De Ster nog in menig vorm van een speler van het vierde van DVC te vinden was. De wedstrijd zou anders verlopen dan men durfde te dromen. Met een glansrol voor Truub, wederom aanvoerder, die zijn vorm omzette in maar liefst drie doelpunten, Pluis die de achterlinie volledig onder controle had, Beppe die vanzelfsprekend ook weer van zich liet horen en uw aller Dani was weer wedergekeerd om het doel weer schoon te houden. Afwezigen waren: Petur (wijwater aan het nuttigen), Léon (zuiderburen alvast aan het optutten voor de carnaval), Ricky (…) , Berkie (al het kampioenschap aan het vieren) en Wog (blessure maar wel, luidruchtig, aanwezig).

DVC begon de wedstrijd rustig. In de eerste helft speelde het uitermate effectief en dit resulteerde in twee kansen die benut werden. De eerste kans was dankzij een rush van Beppe aan de rechterkant die de bal voorgaf aan Truub. Truub aarzelde niet en schoot de bal in de goal: 1-0. De toon van de wedstrijd was gezet.

DVC probeerde door te gaan met voetballen maar de gasten uit Den Haag lieten zich niet gek maken. Kansjes voor de gasten waren niet echt noemenswaardig. DVC kon wederom uitbreken via Beppe. Beppe reed als een zonnige volvo met een 1.8 liter Dieselmotor op de keeper af en maakte zijn doelpunt: 2-0. Het beeld van de eerste helft was niet echt om goed te noemen. Al bleef DVC heel koel en speelde het professioneel de eerste helft uit. De zweetdruppels waren in de pauze nog niet echt te zien.

In de tweede helft kwam Mini in de plaats van Laar en later zou Frans in het veld komen voor Truub.

De tweede helft had een speloverzicht zoals in de eerste helft. Pluis leek alles prima onder controle te hebben in de achterhoede. Dit tot blijdschap van Dani die op deze manier rustig zijn doel kon verdedigen. DVC ging meer druk zetten maar tegelijkertijd pakte de ploeg zijn rust omdat het eigenlijk ruim voorstond. Dat DVC goed op dreef was bleek nadat Eerk zijn broer aan kon spelen vanaf de linkerkant. Een goede voorzet belandde wederom bij Truub in de voeten. Weer een uithaal en… ja hoor DVC zat op rozen: 3-0. De bezoekers waren het kwijt. Er werd zelfs van de zijkant om wissels geroepen terwijl ze midden in een aanval bezig waren. De aanvaller die gewisseld moest worden kreeg het op zijn heupen en schoot zomaar de bal achter de zijlijn… DVC keek verbaasd om zich heen maar dankte voor de bal.

Truub mocht nog een keer gaan scoren. Wederom was het Eerk, die sterk aan de linkerkant bezig was, die de bal goed kon geven aan zijn broeder Truub. Eigenlijk een doelpunt net zoals de andere eerdere twee: 4-0. Truub kreeg een publiekswissel voor Frans. DVC kreeg nog wat kleine kansjes maar daar was het dan ook mee gezegd. Iedereen oogde fit en er bleef goed gevoetbald worden.

De vragen zijn natuurlijk weer extreem. Heeft GDA voor een stuntje gezorgd? Heeft Dani zijn portie vet wel gegeten? Komt Berkie ooit nog terug? En zal DVC4 dit jaar kampioen worden?

De speculaties liegen er niet om. Er wordt nog maar heel zachtjes gesproken over Preston Palace om voornamelijk Dani en Zwario niet gek te maken. DVC is in ieder geval volgende week vrij om dan de week erna tegen Toofan weer te strijden om de eerste plaats. Hopelijk stelt DVC4 ditmaal zichzelf beter op om de verloren thuiswedstrijd goed te maken. Conclusie: “DVC4 pakt drie belangrijke punten en is terug op titelkoers!”