Een bizarre ochtend aan de Leyweg in Den Haag zorgde voor een aantrekkelijke wedstrijd voor de supporters maar leverde nul punten op voor de ploeg uit Delft. Na een 4-2 achterstand in de rust, waar Fuut zijn eerste doelpunt ooit maakte, werd de eindstand, na toch nog een megarush van DVC4, 7-6 in het voordeel van de thuisploeg.

Een hoop afwezigen leverde weer bijna een spelersprobleem op. Zwario (ouderschapsverlof), Pluis (Anale poerematorinfectie), Dani (Extreemrechtse activiteiten in Berlijn), Peter (nog steeds luiers verschonen), Berkie (linkerbilblessure) en de beide Tuyls (Terroristische aanslag aan het voorbereiden in Amerika) waren allen afwezig. Gelukkig kwam nieuwkomer Léon opdraven en werd ook Herman de vriend van Ricky met de trein opgehaald. Ricky, Fuut en Frans waren weer teruggekeerd na absentie. DVC begon slecht aan de wedstrijd. Al was het meer de scheidsrechter die tegen DVC4 speelde in plaats van Celeritas6. Voor iedere duw of “zetje” werd een vrije trap gegeven. Dit resulteerde in het begin van de wedstrijd in twee vrije trappen voor Celeritas6. Op miraculeuze wijze verdwenen beide vrije trappen achter Fransz in het doel: 2-0. DVC was de draad kwijt… Toch begon DVC even wakker te worden en kreeg het wat kansjes.

Op een gegeven moment kreeg DVC4 zelfs een penalty na een handsbal van een verdediger van Celeritas. Voor deze aangelegenheid werd Fuut naar voren gebracht. Het werd tijd dat Fuut ook op de topscorerslijst aller tijden kwam te staan. Fuut schoot de bal met fiducie in het doel: 2-1.

Op dat moment kwam Celeritas weer. Iedere kans die de thuisploeg kreeg belandde ook in het doel achter Fransz: 3-1. Eerk deed nog wat terug door na een goed opgezette aanval van DVC de bal achter de netten te schieten: 3-2. Echter bleef Celeritas maar uithalen waardoor de ruststand in het voordeel van de thuisploeg lag: 4-2.

In de rust kwam Herman in het elftal voor Beppe.

De tweede helft was een doelpuntenfestijn. DVC liep continu achter de feiten aan en kon maar niet op gelijk hoogte komen met de tegenstander. Doelpunten van Léon, Beppe, Ricky en Harmen mochten niet baten. Het slotoffensief was wel heldhaftig te noemen. Ongeveer 10 minuten voor tijd stond de stand op 7-5. Celeritas mocht aftrappen maar Mini zat er snel tussen en pakte direct de bal af. Harmen liep goed mee en kon uiteindelijk ook het zesde doelpunt maken voor DVC:7-6. Vanaf dat moment rook DVC een punt of misschien nog wel winst! Kans na kans bleven volgen maar geen enkele bal viel in het doel. Dit resulteerde uiteindelijk in de tweede nederlaag.

Een gevochten nederlaag komt altijd twee keer zo hard aan. Helemaal na de tweede helft waarin DVC de betere ploeg was. Voor het eerst sinds jaren staat DVC4 onderaan de ranglijst. Volgende week komt Wippolder4 op bezoek. Een ploeg die ook in de onderste regionen van deze competitie draait. Allicht dat DVC de draai terug kan vinden.