DVC4 sluit laatste wedstrijd van het seizoen winnend af!

Vier doelpunten aan de kant van DVC, Marco van Berkum weer terug als aanvoerder, Truub wederom in het doel en met dank aan Peter en Daan werd de laatste wedstrijd winnend afgesloten. Grote afwezigen waren Ricky (bananenvrees), Dani (geheime relatie met Queen Elisabeth en dus in de UK), Fuut (weekendje weg met zijn harem) en Frans.

Opvallende rentrees vandaag waren die van Stef, Marco van Berkum en jawel wie had het ooit nog durven dromen, de topscoorder allertijden van DVC4, Walter van der Helm.

Twee weken geleden werd de wedstrijd aan de Brasserskade al na tien minuten gestaakt. DVC stond op dat moment 1-0 voor en had nog een goede wedstrijd voor ogen. Helaas werd deze stand geschrapt en kwam er een nieuwe stand voor in de plaats.

Met een beetje creativiteit en tactische gedachten werd er een sterke opstelling gemaakt.

Dit resulteerde in een spannende beginfase. Direct al na een aantal minuten voetbal werd er vanuit het middenveld door Daan goed doorgespeeld op Stef. Stef gaf een goede voorzet aan Mini. Mini haalde uit en de bal ging rakelings naast.DVC had direct al het heft in handen genomen en bleef aanvallen. De keeper van FullSpeed had het er maar niet makkelijk mee en dat de eerste goal voor DVC4 zou vallen zou dan eigenlijk ook geen verassing meer zijn. De manier waarop deze goal viel echter wel.

Een verdediger wilde de bal opruimen maar schoot keihard tegen Eerk van Leeuwen aan. De bal vloog direct met een keiharde stoot in de kruising: 1-0.

De toon was nu helemaal gezet. FullSpeed was voor de tweede keer dit seizoen naar de Bras gekomen om afgestraft te worden. Een corner voor DVC4 werd door Mario “Zwario” Goeman ingekopt: 2-0. Zwario die dit seizoen een topseizoen draait scoorde daarmee zijn tiende doelpunt. Voor de rust werd er nog een doelpunt gemaakt door FullSpeed: 2-1. Het was buitenspel maar de scheidsrechter liet doorgaan. DVC4 kon er mee leven en ging met een goed gevoel de rust in.

DVC4 kwam rustig de kleedkamer uit. Laar was inmiddels gewisseld voor Tuyl en Eerk ging eruit voor Erwin en Stef voor maakte plaats voor Woggie. DVC4 startte niet echt goed. FullSpeed oogde wat feller. Kreeg ook wat kansjes maar Truub hield het overzicht en heeft nog een aantal schitterende reddingen op zijn naam gezet. Het eerste half uur van de tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld als het laatste gedeelte van de eerste helft. DVC4 was aanvallend maar ook FullSpeed bleef kansjes kregen.

Walter “Wallie” van der Helm kwam er de laatste twintig minuten in voor Martijn “Beppe” en het begon direct weer gevaarlijker te worden. Daan gaf een goede pass op Wallie die zijn tegenstander passeerde en breed op Stef gaf. Stef haalde hard en krachtig uit: 3-1. Nog geen tien minuten later zag Wallie Mini aan de rechterkant wegsprinten. Er volgde een goede pass binnendoor waardoor Mini richting de keeper kon lopen. Echter was de keeper niet echt balvast en kon Mini de vierde voor DVC intikken: 4-1.

DVC4 speelde de wedstrijd rustig uit. Hield het overzicht en zo bleven de drie punten thuis.

DVC4 kan terug kijken op een redelijk seizoen. Na het verschrikkelijke leed van afgelopen zondag (9-0, red.) werd de rare smaak vandaag weer weggespoeld. Het was een enerverend seizoen waar eigenlijk meer in had gezeten. Wellicht kan DVC4 volgend jaar weer een gooi naar het kampioenschap doen.