Niet voor de eerste keer waren er voorafgaand aan de wedstrijd heel veel afmeldingen. Het is elke keer voor de wedstrijd weer de schade opnemen en kijken of Aad nog wat versterkingen heeft kunnen regelen. Dit keer waren er 8 helden van het oorspronkelijke DVC 4 team en Aad zijn inspanningen had één speler opgeleverd. Peter I van het vierde, zijn team was vrij. De 7!!!! afwezigen van DVC 4 waren: Berkie (last van een lopende feestneus), Dani (voetbalhooligan in Engeland), Eerk (uitgeklapte ribben), Mini (Aids aan het bestrijden in Timboektoe), Tuyl (vredesmissie in Afghanistan), Wog (last van een aanrijding met een Hondenkop) en Zwario (the Nanny). Van de gedachte van weer een wedstrijd met negen man werden de DVC 4 helden niet echt blij en ook dan nog eens de lichamelijke klachten van Pluis en Beppe in het achterhoofd. Er werd aan afbellen gedacht. Tot Laartje met het goede nieuws kwam dat hij zijn neef Peter II had geregeld, in ieder geval 10 man. Ricky bedacht zich ook opeens dat Wippolder 5 vrij was en met een telefoontje had hij Robert geregeld, 11 man!! Na het ophalen van Robert en nog een telefoontje waren Thijs en Danny (zoon van Thijs) ook nog eens geregeld, deze kwamen in de tweede helft.

Wat later dan gepland begon de wedstrijd en bleek dat de invallers het helemaal niet misstonden in DVC 4. DVC 4 deed lekker mee en was niet veel slechter dan de tegenstander. DVC 4 kwam zelfs op voorsprong. Pluis had een goed gevoel bij een vrije trap en mocht hem daarom nemen. Via de binnenkant van de paal verdween de bal achter de doelman, 0-1. Door wat geklungel in de verdediging van DVC 4 werd de voorspong snel omgebogen naar een achterstand, 2-1 was de ruststand. Voor de rust was Beppe geblesseerd uitgevallen.

Na rust maakte Thijs en Danny hun opwachting. Thijs had al in de kleedkamer welke naam hij moest gebruiken wanneer hij een kaart zou pakken. Wij zeiden, dat is toch niet nodig want de we hadden een goeie scheidsrechter en de wedstrijd was niet hard. Maar een van de eerste acties van Thijs leverde hem een gele kaart op. Sorry Tuyl, maar omdat Thijs ook een kale kop heeft, hebben we maar jouw naam opgegeven. De acceptgiro zal binnenkort op de deurmat vallen! Het spelbeeld van de tweede helft was dat Adelaars probeerde aan te vallen en DVC 4 dat via counters eruit probeerde te komen. Door slap verdedigen en geklungel konden Adelaars simpel uitlopen naar 5-1. Robert deed nog wat terug voor DVC 4, 5-2. Kansen kreeg DVC 4 nog wel, maar geluk in de afwerking ontbrak. Truub knalde van een 25 meter onderkant lat en Thijs knalde hard over. Ook moest de lat redding brengen voor Adelaars. De eindstand bleef dus 5-2. Er had zeker meer in gezeten voor DVC 4, maar helaas weer een verliespartij.

Hierbij wil ik Peter I, Peter II, Robert, Thijs en Danny bedanken! En voor de rest van het seizoen hoop ik dat de opkomst sterk verbeterd, want van elke zondag met 8 / 9 man staan, word ik niet echt vrolijk van!