Na een sterk spelende eerste helft waar de achterstand nog minimaal was, werd in de tweede helft pas de wedstrijd beslist. Met twee rode kaarten, een slecht fluitende scheidsrechter en een lelijke lijnrechter werd de derde nederlaag van DVC4 geleden.

Het zevende elftal van Full Speed heeft in de voorgaande wedstrijden met grote cijfers gewonnen. Toch werd er eenmaal verloren van SVVSMC6 met 4-0. DVC4 had de eerste twee wedstrijden grof verloren maar hergroepeerde zich weer in de derde wedstrijd en zag wel degelijk kansen om een punt mee naar huis te nemen. Echter niets was minder waar. De comeback van ex-aanvoerder Ruben “Trubendorf” van Leeuwen was niet de comeback waar de middenvelder op gehoopt had.

Het elftal van de Brasserskade had de vorm van de laatste wedstrijd meegenomen naar het Sportpark Kerkpolder. DVC4 voetbalde niet slecht. Toch kwam op een miraculeuze manier de bal voor de goal van de bijna foutloos keepende Martijn “Dani” Rietveld. Helaas toucheerde onze eigen bulldozer Zwario te bal ietsje te hard zodat deze achter de kansloze Dani verdween. Dit tegen alle verwachtingen in van de DVC4 spelers. Kansen werden zeker wel gecreëerd. Maar Martijn “Beppe” van der Houten en Craig “Nieuwe” konden geen potten of pannen breken. Na een aanval van Full Speed 7 liep het iets uit de hand. De gelegenheidsaanvoerder Marco ”Berkie” van Berkum, dit keer spelend met twee aanvoerdersbanden (Captain & Aanvoerder) zodat het Schotse teamlid goed kon zien wie de “Captain” was, kreeg een klap in zijn gezicht van een spelertje van Full Speed. Zoals een aanvoerder behoort te doen ging van Berkum op zijn manier verhaal halen. Dit resulteerde in een kleine vechtpartij waarbij het voor beide spelers gelijk einde wedstrijd was. De scheidsrechter had het, zoals het publiek en de spelers merkten, niet meer in de hand en als het zo door zou gaan zou het nog wel eens verder hebben kunnen escaleren. Gelukkig nam Fuut “Fiducie” den Os een van de twee aanvoerdersbanden over en dat bracht de rust in beide teams weer terug. DVC4 ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Na rust kwam DVC4 niet helemaal 100% uit de kleedkamer. Martijn “Beppe” van der Houten, die al uit de ziekenboeg gehaald was om toch te fungeren als spits, had toch nog veel last van zijn enkel. Toen de 2-0 viel na nog geen tien minuten voetballen werd hij gewisseld voor Frans “The Black Panther” Hoogeveen. DVC4 had toch wat moeite om met tien man verder te spelen. Men vroeg zich af of het aan de thee lag die in de rust geserveerd werd of dat Kempervennen toch al in de hoofden van menig DVC4 speler ronddoolde.

Het leed werd groter toen ook de ex-aanvoerder Ruben “Trubendorf” van Leeuwen kramp in zijn rechterkuit kreeg. Hij had nog niet genoeg wedstrijdritme om de wedstrijd uit te spelen en werd op een stoeltje naast de andere geblesseerde Martijn “Beppe” van der houten gestationeerd. Echter waren er geen wissels meer aan de DVC4 kant. Dit betekende dat DVC4 met negen man de wedstrijd uit zou moeten spelen. Met nog tien minuten te gaan besloot Ruben “Mini” Dukker dat hij naast Mario “Zwario” Goeman in de verdediging ging spelen zodat een ergere nederlaag werd voorkomen. Dit bleek echter geen goede beslissing. De bal werd gespeeld op de linksbuiten van Full Speed7. Marco “Appeltje-Vifit” van Tuyl maaide over de bal heen en de bal rolde door richting de verdediging. Ruben “Mini” Dukker had alle tijd om de bal weg te trappen maar naar eigen zeggen lag er een polletje die de bal omhoog wipte. Zo maaide ook hij over de bal heen waardoor het open veld was voor de spits van Full Speed7. Hij ronde de eindstand af: 3-0.

DVC4 toonde goed vermakend voetbal. Deze wedstrijd was het vooral fysiek en sterk voetbal aan de kant van DVC4. Dit mocht echter niet baten. Ex-aanvoerder Ruben “Trubendorf” van Leeuwen geeft na vijf jaar plezierig schrijven zijn reporterspen over aan zijn naamgenoot. Naar horen zeggen wil hij zich volledig op het voetbal gaan richten om toch nog een kampioenschap met dit elftal naar binnen te halen. Of dat dit seizoen is of een ander seizoen blijft nog een raadsel. Het mysterie rondom de aanvoerdersband is ook nog niet afgelopen. De vraag blijft hoe dit gaat aflopen. Marco “Berkie” van Berkum heeft deze wedstrijd laten zien dat hij zeker goed kan handelen in wat agressievere momenten. Toch was het Martijn “Dani” Rietveld die in hetzelfde incident gelijk verhaal ging halen. Zo zijn er dus nog een aantal onopgeloste mysteries in het DVC4 elftal. De sfeer in de kleedkamer liegt er niet om. Zo werd voor de dertiende keer aan Fuut “Fiducie” den Os gevraagd of hij mee wilde naar de Kempervennen. Echter toen hij weer: “Nee”, zei keek men direct de kant van Aad “Lijder” van Tuyl op. Met een aannemelijk aanbod van zeker elf duimen in zijn reet is het toch onwaarschijnlijk dat van Tuyl meegaat op trainingskamp.

De volgende wedstrijd is thuis tegen Quintus5. Erwin Wennekes was wel weer aanwezig om zijn nieuwe hobby verder uit te kunnen oefenen. Zo werden er waarschijnlijk weer een aantal mooie plaatjes vanuit de bosjes geschoten. Gelukkig hebben we de foto’s nog!