Eerste drie punten DVC4 een feit!

In een meer dan spectaculaire tweede helft gebeurde het dan toch. Alles wat SVH4 een goed hart toedraagt was woest over de gang van zaken. Maar met een dubieuze kopbal en een, in tweede instantie ingeschoten, penalty wist DVC4 de ploeg uit het Wateringse Veld met 3-1 opzij te zetten.

Na ruim een half uur voetballen maakte Martijn ‘Beppe’ van der Houten het eerste verdiende doelpunt van de wedstrijd. Van der Houten werd schitterend naar voren gestuurd door een strakke pass van Eric ‘Pluisje’ van der Helm. Van der Helm bezat op dat moment de bal in de buurt van het eigen strafschopgebied. Hij zag van der Houten al in sprintopstelling staan en gaf de pass op snelheid mee. Van der Houten aarzelde geen moment en nam de bal direct mee richting de debuterende keeper van SVH4. Oog in oog faalde de doelgerichte spits niet.

Het spel van DVC4 was, ten opzichte van de andere twee eerdere gespeelde wedstrijden, goed. Het niveau van twee jaar geleden is na lange na nog niet in zicht maar er mag wel gezegd worden dat er met inzet gevoetbald werd.

Echter waren er ook de welbekende “schoonheidsfoutjes”. De ploeg uit het Wateringse Veld werd grimmiger en kreeg zowaar een schotkans. Dit echter tot verbazing van de doelman Martijn ‘Dani’ Rietveld. Een mislukt schot van de spits van SVH4 viel zowaar achter in de netten: 1-1. Het Delftse team, naar omstandigheden dit keer onder leiding van Marco ‘Berkie’ van Berkum, kreeg nog een aantal kansjes maar kon deze niet benutten. De gelijke ruststand was dan ook een beetje teleurstellend.

Na de rust kwam DVC4 uit de kleedkamer met veteraan Frans ‘The Black Panter’ Hoogeveen. Van der Houten had plaatsgemaakt omdat de spits nog altijd kampt met een enkelblessure. Na de wedstrijd is er onderzoek gedaan naar de enkel van van der Houten en waarschijnlijk staat de doelgerichte spits een á twee weken aan de kant.

De gevolgen van deze wissels waren dat Gregg ‘Nieuwe’ in de spits ging spelen en ‘The Black Panther’ werd op de rechterflank gestationeerd.

DVC4 speelde op dezelfde manier door zoals gedaan werd in de eerste helft. Aanvallend en altijd op zoek naar een doelpunt. Echter kwamen er ook wat meer kansjes voor SVH4. Van der Helm kreeg dit door en zag dat SVH4 niet verder kwam dan twintig meter voor het lonkende doel van DVC4. Dit resulteerde in een aantal afstandsschoten. Al deze schoten waren niet beangstigend voor de uitstekend keepende ‘Dani’. Toch was er een afstandsschot dat richting de kruising zijn weg vond. Rietveld had de gehele tweede helft het overzicht over ‘zijn’ zestien meter gebied en bokste de bal met een gebalde vuist over de achterlijn. Dit resulteerde tot een ongevaarlijke hoekschop. DVC4 wilde thuis zijn punten pakken en toonde langzamerhand meer initiatief. De spelers kregen meer fiducie in het spel en dit resulteerde tot overwicht. Zo voerde Frans Hoogeveen op het middenveld nog een schitterende schaar uit waar een middenvelder van SVH4 geen antwoord op kon geven. Nog geen minuut later liep Hoogeveen compleet vrij aan de rechterkant. Hij zag een aantal spelers van DVC4 richting het strafschopgebied rennen. Aarzelde geen moment en gaf de bal voor. Deze was echter zo scherp aangespeeld dat de kleinste man van het veld, Ruben ‘Mini’ Dukker, de bal zo achter de grabbelende doelman kon koppen: 2-1. Aan de kant van SVH4 werd nog buitenspel geschreeuwd maar de scheidsrechter had terecht gezien dat deze bal loepzuiver was. SVH4 vervolgde de wedstrijd vanaf de middenstip.

De gasten uit ’s-Gravenhage waren toch een beetje ontdaan na dit doelpunt en begonnen foutjes te maken. DVC4 haakte hier slim op in. Zo werd de bal simpel overgenomen door het Delftse middenveld en belande de bal in het strafschopgebied van de gasten. Hier werd duidelijk hands gemaakt door een verdediger van SVH4. De scheidsrechter had geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Eric ‘Pluisje’ van der Helm ging achter de bal staan en schoot de bal tegen de paal. Desondanks kwam de bal via de schouder van de keeper weer bij van der Helm terecht en in tweede instantie faalde de vedette van het elftal niet: 3-1. De wedstrijd was beslist.

SVH probeerde tevergeefs nog te zoeken naar een doelpunt maar de defensie van DVC4 hield stand. Zo waren de eerste drie punten van DVC4 een feit. Langs de kant liep de alom gerespecteerde geblesseerde middenvelder van DVC4 Erwin Wennekes zijn team aanmoedigend te fotograferen. Hij vond DVC4 toch niet helemaal in goede doen. “Toch is er duidelijk progressie in het team.”, verklaarde de amateurfotograaf aan het einde van de wedstrijd.

De komende weken staat DVC4 nog een aantal zware opgaven te wachten. De eerstvolgende wedstrijd is FullSpeed 7 uit, daarna Quintus 5 thuis. Voor het trainingskamp gaat beginnen staat er ook nog een zware bekerwedstrijd tegen Delft op de agenda.

Eén ding is zeker, DVC4 wint en hunnie lekker niet.