DVC 4 sluit seizoen af met nederlaag

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen. DVC 4 moest afreizen naar Den Haag, voor de uitwedstrijd tegen Escamp hsv 6. De thuiswedstrijd was ternauwernood niet uit de hand gelopen, Escamp was toen nogal geïrriteerd door het optreden van de scheidsrechter. Deze wedstrijd werd trouwens met 1-0 gewonnen door DVC 4. Na dit seizoen een hoop wedstrijden met te weinig man te hebben gespeeld, was het nu een ongekende luxe. DVC 4 had twee wissels! Alleen Wallie, Berkie, Zwario en Frans (was er wel als toeschouwer) waren afwezig.

Beide teams voetbalden vrijuit. Wat tot kansjes leidde aan beide kanten. Het was Escamp 6 dat als eerste het net vond. Een inzet van dichtbij werd nog door Dani gekeerd, maar een speler van Escamp reageerde attenter dan de DVC 4 defensie en kon de rebound simpel binnen schieten, 1-0.

Heel lang kon Escamp 6 niet genieten van de voorsprong. Truub kreeg de bal aangespeeld uit een ingooi. Hij speelde een man uit om daarna de bal klaar te leggen voor een schot. Het schot was iets te zacht en leuk een houdbare prooi voor de keeper. Hij liet de bal echter door zijn armen glippen en de bal rolde tergend langzaam over de lijn, 1-1.

De wedstrijd ging op en neer en nu was het weer tijd voor Escamp om een doelpunt te maken. De aanval ging door het midden en Dani was kansloos op de inzet, 2-1.

Maar net als de eerste voorsprong van Escamp konden ze ook nu niet lang genieten. Laar won een duel en gaf de bal aan Eerk, Eerk speelde op zijn beurt Pluis aan. Pluis twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit. De keeper was dit maal kansloos, 2-2.

Nu kwam het meest discutabele moment van de eerste helft. Escamp was in de aanval, de bal werd uitverdedigd op de achterlijn, maar de bal was absoluut niet over de achterlijn. Maar de scheidsrechter (die een hoop overtredingen van DVC 4 zag, maar als Escamp 6 iets deed was hij aan het bellen met zijn familie in Turkije) zag er wel een corner in. De corner werd uitverdedigd en kwam zo per ongeluk tegen de arm van Fuut. De scheidsrechter had het volgens mij niet eens gezien, maar op appelleren gaf hij toch een pingel. Dani bleek dit seizoen een penalty killer, maar kon deze inzet helaas niet tegenhouden. Het kan er ook mee te maken hebben dat de bal niet op elf meter, maar op een meter of negen lag, 3-2.

Maar zoals twee keer eerder kon ook nu Escamp de voorsprong niet vasthouden. De keeper van Escamp probeerde de bal weg te schieten, maar de bal kwam precies in de voeten van Ricardo. Ricky controleerde de bal en zag dat de keeper nog niet helemaal terug was in zijn goal. Hij haalde har uit en de bal zeilde schitterend over de keeper in de hoek, 3-3. Tevens ruststand.

De tweede helft bleef Dani in de kleedkamer, hij werd vervangen in de goal door Truub. In de tweede helft waren er minder kansen aan beide kansen. Escamp knalde een keer hard op de paal. En DVC 4 was een paar keer dichtbij een treffer.

Maar het was DVC 4 dat scoorde, althans dacht te gaan scoren. Mini veroverde de bal op het middenveld en daarbij raakte een speler van Escamp geblesseerd. De scheidsrechter liet in ieder geval doorspelen. Mini speelde Ricardo aan de zo alleen op de keeper af ging. Op dit moment zag de scheidsrechter pas dat DVC 4 zou gaan scoren en vond dit een mooi moment om te fluiten voor een overtreding van Mini. Een belachelijke beslissing.

Het werd nog erger. Vijf minuten voor tijd brak er een speler van Escamp 6 door. Robin ging in de achtervolging. De aanvaller van Escamp speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Truub de bal simpel kon oprapen. Maar Robin maakte tegelijkertijd een sliding, maar raakte de man zeker niet. De aanvaller maakte hier gretig gebruik van en ging kermend naar de grond. De scheidsrechter die 60 meter verder stond zag er een penalty in. De inzet werd binnengeschoten, 4-3. Dit was ook de einduitslag.