DVC 4 wint verrassend van titelkandidaat

Het einde van de competitie is in zicht. DVC 4 moest nog drie wedstrijden spelen. De eerste hiervan was de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Verburch 5. DVC 4 was vandaag na genoeg compleet. Wallie, Pluis en Mini (de hele van der Helm clan, toeval?) waren afwezig. De tegenstander had 10 man, maar de elfde man was onderweg.

DVC 4 begon dus met een man meer en probeerde de tegenstander gelijk onder druk te zetten. Dit lukte wel, maar echt gevaarlijk werd DVC 4 nog niet. Na een minuut of 10 kwam de elfde man van Verburch 5 in het veld.

Verburch bleek kwetsbaar in de defensie, maar had voorin een paar rappe aanvallers lopen. Maar het seizoen en spelen om het kampioenschap begon zijn tol te eisen. Niet veel nadat Verburch 5 weer met 11 man speelde, viel er een speler geblesseerd uit, waardoor er weer 10 Verburchers op het veld stonden. Weer wat later viel er nog een speler uit, nu spelend met 9 man dus.

DVC 4 maakte gretig gebruik van de ruimte. Laatste man Zwario liet zijn verdedigende taken voor wat het was en ging lekker naar voren. DVC 4 kreeg kansen op de 1-0, maar de bal wilde er nog niet in. Doordat Zwario naar voren was geschoven speelde DVC 4 achterin 1 op 1, want Verburch 5 bleef met 3 spitsen spelen.

DVC 4 scoorde maar niet, waardoor Verburch 5 hoop bleef houden en af en toe gevaarlijk counterde. Het was Frans die DVC 4 er af en toe fabuleus doorheen hielp.

Toch kon de treffer van DVC 4 niet uitblijven. Laar won een kopduel waardoor Beppe in balbezit kwam. Beppe gin op de solo toer en kwam hierdoor alleen voor de keeper. Oog in oog met de sluitpost wist Beppe het net te vinden, 1-0. Na deze treffer volgde er weer een reeks van kansen, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft kende een primeur. Zwario en Dani gingen samen in de spits staan, waardoor het record aantal kilo’s in de spits verpulverd werd. Niemand wilde Zwario’s plek overnemen als laatste man, waardoor DVC 4 3-3-4 speelde. Dat kon ook wel tegen 10 man (er was een geblesseerde weer terug gekomen).

Al snel in de tweede helft leek DVC 4 de wedstrijd te beslissen. Ricky pikte de bal op het middenveld en stoomde op. Hij werd niet echt gehinderd en haalde vanaf een meter op 20 verwoestend uit. De keeper was kansloos, 2-0.

Nu kwam het grote kansen missen. DVC 4 kreeg zoveel kansen om de score nog verder uit te breidden, dat je van een wonder mag spreken dat er nog maar een treffer bijkwam. Het was vanuit een voorzet van Berkie (die weer ouderwets op stoom was en mooie voorzetten produceerde). Dani zette zijn tegenstander weg, waardoor de bal voor de voeten viel van Zwario. Zwario had geen probleem om vanaf vijf meter binnen te schieten, 3-0.

Omdat DVC 4 maar slordig om ging met alle kansen (ik zal niet iedereen opnoemen die een kans heeft gemist, want dan ben ik wel effe bezig) bleef de marge slechts drie doelpunten. Verburch 5 hield de drie snelle behendige spitsen voorin houden. Dit ging dus niet goed. Verburch kwam terug tot 3-1 en later zelfs tot 3-2 (Wog was weer aan t lampenkappen!). Maar de overwinning van DVC 4 kwam nooit in gevaar. Door deze nederlaag lijken de kampioenskansen van Verburch 5 verkeken.