Zwak DVC 4 verliest tegen VELO 11

Na het zwaarbevochten punt tegen Zoetermeer moest DVC 4 nu tegen VELO 11. Het leek erop dat DVC 4 weer een beetje van alle blessuregevallen aan het afkomen was. Wallie en Zwario konden namelijk weer spelen tegen VELO 11. Wel waren afwezig: Pluis, Berkie, Frans en Dani (een of andere gek had hem flink toegetakeld op de training!). Daar tegenover stond dat Kish zijn debuut c.q. afscheidswedstrijd speelde.

Truub nam plaats in de goal. DVC 4 begon erg slecht aan de wedstrijd. Al snel bleek dat VELO 11 geen briljante ploeg was, maar DVC 4 presteerde het om nog slechter te spelen en werd in de defensie gedrukt. Echt grote kansen kreeg VELO niet, al moest Truub wel een keer handelend optreden tegen een geplaatst schot. Hij kon de bal via de kruising naast werken.

Toch was het VELO 11 dat voorsprong kwam. Aan de linkerkant kon de bewegelijke spits ver komen. Hij gaf de bal laag voor en bij de tweede paal stond een teamgenoot klaar om de bal in de goal te werken. Deze speler stond alleen in buitenspelpositie. Aad vlagde niet en de treffer werd toegekend, 1-0.

DVC 4 kwam in de loop van de eerste helft steeds beter in het spel en kreeg een paar goede kansen om zelf ook te scoren. Ricardo was de gevaarlijkste man van DVC 4. Zijn vizier stond helaas niet goed afgesteld, maar vooral zijn solo’s waren schitterend. Alleen de laatste actie om te scoren lukte steeds niet.

De tweede helft begon DVC 4 weer slecht. Al in de eerste minuten was het weer raak voor VELO 11. De spits van VELO speelde zichzelf vrij en kwam oog in oog met Truub. Hij probeerde Truub te lobben, maar die kreeg nog een hand tegen de inzet. De bal viel zo ongunstig voor DVC 4 dat de spits de rebound simpel kon binnenkoppen.

DVC 4 ging wel opzoek naar de aansluitingstreffer, maar echt overtuigend was het niet. Kansjes kwamen er wel, maar er waren geen doeltreffende pogingen. VELO maakte goed gebruik van hun snelle aanvaller en counterde erop lustig op los, zonder echt grote kansen te krijgen.

Maar de derde treffer kon niet uitblijven. Het was weer de spits die door de defensie van DVC 4 brak en alleen op Truub af ging. Hij omspeelde Truub, maar werd door de DVC keeper tegen de grond gewerkt, penalty. De penalty werd ingeschoten door de keeper van VELO, hij schoot door het midden, Truub koos een hoek en was dus kansloos, 3-0. Na deze treffer bloedde de wedstrijd een beetje dood en bleef deze score staan tot het einde.