DVC 4 knokt zich langs Quick 9

DVC 4 was bezig met een slechte reeks, drie nederlagen op rij. Nu moest er weer eens een keer gewonnen worden. Tegenstander was Quick 9. DVC 4 moest het doen zonder Wallie, Zwario, Berkie en Huib (hij zou wel de tweede helft aanwezig zijn).

DVC 4 begon goed aan de wedstrijd. Ze hadden het beste van het spel en dat leidde tot wat kleine kansjes en een hele grote kans voor Truub. Beppe zette hem alleen voor de keeper, maar Truub zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper.

Toch was het Quick 9 die als eerste scoorde. De linksbuiten van Quick 9 was de beste speler van het team en Laar werd aan alle kanten gepasseerd door deze snelle speler. Dit leidde tot de eerste goal, 0-1.

DVC 4 liet de koppies gelukkig niet hangen en ging gelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam ook snel na de 0-1. Truub speelde Beppe aan op het middenveld. Beppe kon oplopen en bediende Pluis. Oog in oog met de Quick doelman had Pluis geen moeite om het net te vinden, 1-1.

Na deze treffer ging DVC 4 steeds beter voetballen en de tweede treffer kon haast niet uitblijven. Truub ving een uittrap van de keeper op en liep op. Hij speelde Beppe aan, Beppe speelde de bal op zijn beurt naar Ricardo. De bal kwam een beetje in een scrimmage en viel toen voor de voeten van Pluis. Pluis profiteerde optimaal en knalde zijn tweede van de middag binnen, 2-1.

Er leek voor DVC 4 niks aan de hand, maar weer door defensieve fouten kon Quick 9 terug komen in de wedstrijd. Een snelle counter werd door geen enkele DVC 4 speler adequaat af gestopt en zo kon de 2-2 achter Dani getikt worden.

DVC 4 moest dus weer helemaal opnieuw beginnen. Ze bleven de rest van de eerste helft de betere partij, maar tot doelpunten leidde dit niet.

In de rust hield Dani een donderspeech. Hij was niet tevreden over de inzet en het zuiggehalte van zijn teamgenoten. Deze wijze woorden van Dani werd door sommige als angstig ervaren, maar ze bleken wel te werken.

De tweede helft werd DVC 4 achteruit gedrukt en moest het echt aankomen op bloed, zweet en tranen. Met de woorden van Dani in het achterhoofd werd er dus ook lustig op los geschopt en gezogen. Quick 9 bleek een dames hockey team te zij die hun sticks vergeten waren. Ze liepen nog net niet huilend van het veld.

De verdediging van DVC 4 kreeg de tweede helft wel veel te doen, maar kwam op een paar momenten niet in de gevaren. DVC 4 zelf kreeg wel alle ruimte om er op los te counteren. Helaas werd dit niet altijd even goed uit gespeeld.

Toch was het DVC 4 die scoorde. Beppe pikte de bal op het middenveld op en slalomde lang drie verdedigers en ging alleen op de keeper af. Hij had Ricardo en Eerk naast zich. Hij ging zelf, maar speelde de bal te ver zich uit waardoor de keeper hem kon stoppen. Gelukkig kwam de bal voor de voeten van Ricky. Ricky kende geen mededogen en knalde de bal tegen de netten, 3-2.

Quick 9 probeerde alles om de gelijkmaker te scoren, maar DVC 4 knokte en zoog goed, waardoor Quick 9 zich uit de wedstrijd liet spelen. Beide teams kregen nog kansen om te scoren, maar de kansen werden niet benut. Zo kon DVC 4 de slechte reeks afsluiten en eindelijk weer eens winnen.