Onnodige tweede nederlaag DVC 4

Na verleden week te hebben verloren tegen RKDEO 5, stond nu de wedstrijd tegen GLZ 5 op het programma. Door goed werk van het DVC bestuur werd de wedstrijd om 12:15 gespeeld in plaats van de gebruikelijke 10:00 (het hoofdveld werd inderdaad druk gebruikt tussen 10 en 12). DVC 4 was nagenoeg compleet, alleen Eerk (griep) en Berkie (geblesseerd) ontbraken.

GLZ 5 bleek een technisch vaardige ploeg. De DVC 4 verdediging had zijn handen vol aan het gedribbel van de GLZ aanvallers. Het probleem bij dit soort teams is altijd dat de acties te ver worden doorgevoerd en dat ze steeds alleen gaan. Bij GLZ 5 was dit ook het geval.

De wedstrijd ging vrij gelijk op. GLZ 5 viel aan en DVC 4 leunde achterover en verdedigde goed. Beide teams kregen kansen op de eerste treffer. Ricky was er voor DVC 4 het dichtst bij. Uit een snelle uitbraak zette Truub Ricky alleen voor de keeper. Ricky knalde de bal hard richting de verre hoek, maar met het puntje van zijn teen redde de GLZ keeper.

Aan de andere kant moest Dani een paar keer handelend optreden en hij deed dit bekwaam. Toch scoorde GLZ 5. Er werd van afstand geschoten, Dani kon de bal niet klemmen en de bal lag vrij. Een GLZ speler reageerde attenter dan de DVC 4 defensie en knalde de bal voorbij de uitglijdende Dani, 0-1.

De resterende tijd van de eerste helft bleef het spel op en neer gaan, maar tot doelpunten leidde dit niet. Dani mocht zich nog wel een keer onderscheiden. Erwin veroorzaakte een penalty (hoewel er niet heel veel aan de hand leek), maar Dani ronselde de inzet uit de hoek en zorgde er voor dat de 0-1 de russtand was.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld als de eerste helft. GLZ 5 was de aanvallende ploeg en DVC 4 de verdedigende en beide teams kregen kansen op een treffer. Voor DVC 4 had Beppe de beste kansen, maar hij miste de scherpte (net als de rest van de DVC aanval).

Wallie scoorde wel nog een keer. Hij stond buitenspel, maar liep terug en de scheidsrechter gaf voordeel aan GLZ. Dit begreep de GLZ verdediger niet en hij ving de bal op, hands dus. Wallie nam de vrij trap snel en de bal verdween tegen de touwen. Maar de scheidsrechter besloot dat de bal te snel was genomen en de vrije trap moest overgenomen worden. Het leverde niks meer op.

In de slotminuut scoorde GLZ 5 de tweede treffer. Ook aan deze treffer zat een luchtje. Dani redde een inzet en de bal viel via de lat en de paal voor de lijn. Dani wilde de bal oprapen, maar werd met bal en al de goal in gewerkt. De scheidsrechter beoordeelde dit niet als een overtreding en het doelpunt werd geteld, 0-2. Niet veel later werd er afgefloten.