DVC 4, de (ter)echte kampioen, geeft ook Quintus 5 van katoen

DVC 4 was verleden week kampioen geworden met een overtuigende 6-1 overwinning tegen Wippolder 5. Nu moest de kersverse kampioen het opnemen tegen de hekkensluiter van de competitie, Quintus 5. Of DVC 4 nog de motivatie op kon brengen om ook na het kampioenschap te blijven winnen, moest nog blijken. Het weer was in ieder geval fantastisch, dus het kon een lekker voetbal ochtendje/middagje worden. Met in het achterhoofd dat in de middag het kampioensfeestje bij café Binnen was.

DVC 4 begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar het niveau zakte vrij snel naar een bedenkelijk peil. Op halve kracht was DVC 4 echter nog steeds een onneembare veste voor Quintus 5. DVC 4 deed alles op het gemak en was toch nog heer en meester op het veld. Kansen kwamen er dus ook, met daar tegenover heel weinig van Quintus 5. Wanneer Quintus gevaarlijk werd was er altijd Martijn Rietveld nog, Dani keepte een foutloze wedstrijd.

Halverwege de eerste helft werd de wedstrijd wakker geschud door een doelpunt. Eric van der Helm gaf een prima pass op Martijn van den Houten. Beppe liet dit buitenkansje niet liggen en prikte de bal achter de doelman, 0-1. Door deze treffer wist je eigenlijk al zeker dat DVC 4 deze wedstrijd zou gaan winnen. Hoewel de dramatische scheidsrechter er alles aan deed om Quintus 5 weer in het zadel te helpen. Maar ook me de hulp van de “twaalfde man” kon Quintus geen vuist maken.

DVC 4 kreeg de beste kansen op meer doelpunten, maar de scherpte ontbrak bij veel spelers. Dit leidde tot een slordige, maar eenzijdige wedstrijd. Het wachten was op meer DVC 4 doelpunten. Deze kwamen er niet meer in de eerste helft.

De tweede helft was precies een kopie van de eerste helft. DVC 4 op halve kracht en Quintus had alle moeite om DVC 4 bij te houden. De tweede helft was op 1 vlak anders, het vizier van DVC 4 stond iets beter afgesteld. Het was Marco van Berkum die op rechts werd weggestuurd door Ruben van Leeuwen. Berkie ging naar de achterlijn en gaf goed voor richting Martijn van den Houten die bij de tweede paal klaarstond om in te tikken. Het was echter een Quintus verdediger die eerder bij de bal was en hem in zijn eigen doel werkte, 0-2.

Ook de derde goal liet niet lang op zich wachten. Ruben van Leeuwen ging de een-twee aan met Eric van der Helm. Pluis gaf de bal goed op Ruben terug in het strafschopgebied, de bal was echter een klein beetje achter Ruben. Hij kon daardoor de bal niet goed onder controle krijgen en de bal schoot door naar de geheel vrijstaande Martijn van den Houten. Beppe liet zien waarom hij de laatste weken in de spits staat en scoorde zijn tweede van de wedstrijd, 0-3.

Eric van der Helm stond weer aan de basis van het vierde doelpunt. Met een splijtende pass stuurde hij Erik van Leeuwen alleen op de keeper af. Erik maakte goed gebruik van zijn snelheid en liet de verdedigers ver achter zich. Erik bleef oog in oog met de keeper heel koel en scoorde zo simpel, 0-4.

De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar zoals eerder gezegd was de scherpte niet helemaal aanwezig. Er waren nog twee gemiste kansen die vermeld moeten worden. Ten eerste Eric van der Helm die 1 meter voor de doellijn de bal hoog over schoot en ten tweede Mario Goeman (die het laatste half uur zichzelf tot spits had omgetoverd om zo van die hatelijke nul af te komen op de topscorerslijst) die een corner bij de tweede paal de bal nog voorlangs kon koppen.

Zo pakte DVC 4 simpel de drie punten en kon men zich opmaken voor het grote kampioensfeest in café Binnen. Het feest zou nog erg gezellig worden! DVC 4 de terechte kampioen en hunnie lekker niet!!!