KAMPIOENUH!!!! En hunnie lekker niet !!

Vandaag kon DVC 4 bij winst op grote concurrent Wippolder 5 kampioen worden. Verleden week won DVC 4 zelf van Delft 8 en verloren concurrenten Wippolder 5 en Taurus 6 respectievelijk van GDA 6 en Duinoord/de Jagers 5, waardoor DVC 4 bij winst vandaag niet meer te achterhalen zou zijn. DVC 4 was helemaal compleet, zelfs Walter van der Helm wilde wel wat minuutjes meepikken. Zou DVC 4 de zenuwen onder bedwang kunnen houden en gewoon winnen? Voor de wedstrijd waren de spelers van DVC 4 in ieder geval wel een beetje gespannen.

In het begin van de wedstrijd nam DVC 4 gelijk het heft in handen. Ze waren er op gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten en de titel te grijpen. Maar Wippolder 5 bleek wel een goede tegenstander te zijn, met een snelle en gevaarlijke aanval. Maar DVC 4 kreeg de vroege treffer waar ze op hoopten. Erwin Wennekes zette, met de meest strakke pass die hij ooit gegeven heeft, Dennis van Woggelum alleen voor de keeper. Oog in oog met de Wippolder sluitpost bleef Woggie koel en legde de bal in de verre hoek, 1-0. Woggie was erg blij met deze treffer en rende het hele veld over om het te vieren!

DVC 4 bleef ook na deze treffer de betere ploeg en bleef goed voetbal spelen. Wippolder 5 kwam er aanvallend bijna niet aan te pas. Maar als er dan op goal geschoten werd, was het Martijn Rietveld die de ballen tegen kon houden. DVC 4 was een paar keer dicht bij een tweede treffer. Er moest tot de 30ste minuut gewacht worden tot er weer gejuicht kon worden. Dit keer was het Marco van Berkum die Martijn van den Houten bediende. Ook Beppe bleef koel en passeerde de Wippolder keeper voor de tweede keer, 2-0.

DVC 4 speelde de eerste helft heel goed en Wippolder 5 kwam er echt niet aan te pas. Helaas kon de score voor rust niet verder uitgebouwd worden en bleef de tweede helft spannend.

Wippolder 5 kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer dan DVC 4. Wippolder 5 wilde zich niet zo maar neer leggen bij een nederlaag en ging op zoek naar de aansluiting. Er was voor DVC 4 eigenlijk niet zo heel veel aan de hand, want grote kansen kreeg Wippolder 5 niet echt.

Toch kwam de spanning terug in de wedstrijd. Vanuit het niets scoorde Wippolder5 de aansluitingstreffer. Een aanvaller van Wippolder 5 kon bij de tweede paal inkoppen en Dani kansloos laten, 2-1. Na deze treffer werd de wedstrijd iets rommeliger en was het toch even spannend voor DVC 4. De angst voor de gelijkmaker was groot. Maar het lukte Wippolder 5 maar niet om DVC 4 echt onder druk te zetten.

Sommige spelers van Wippolder 5 raakte iets gefrustreerd en uitte hun frustraties richting de scheidsrechter. Dit was echter onterecht, want hij had wel een paar keer een beslissing waar je je vraagtekens bij kon zetten, maar voor de rest floot correct.

De frustraties werden alleen maar erger toen DVC 4 de derde treffer scoorde. Ruben van Leeuwen pikte op het middenveld de bal op en zette Martijn van den Houten alleen voor de keeper. Beppe was vandaag zeer efficiënt en benutte zo ook dit buitenkansje, 3-1. Door deze treffer was de wedstrijd eigenlijk beslist. De DVC 4 defensie gooide de boel dicht achterin en Wippolder 5 geloofde er niet meer in.

DVC 4 begon weer beter te spelen. Wippolder 5 probeerde nog wel met een wanhoopsoffensief er uit te persen, maar hierdoor kreeg DVC 4 alleen maar meer ruimte om te counteren. Een kwartier voor tijd kwam Walter van der Helm in de ploeg. Walter had nog een kwartier om een doelpuntje mee te pikken. Lang had Walter niet nodig. Dennis van Woggelum won een kopduel en hierdoor kwam Walter in balbezit. Hij liet zien dat hij nog altijd een doelpunt kan maken en schoot de bal hard door de benen van de keeper, 4-1.

Nu was Wippolder 5 helemaal gebroken. Sommige spelers van Wippolder 5 bleven maar praten tegen de scheidsrechter en andere zaten er helemaal doorheen. Zo kon DVC 4 het feestje compleet maken. Walter van der Helm schatte een trap van Martijn Rietveld op waarde en gebruikte zijn lichaam goed. Probleemloos kon Walter zijn tweede en DVC 4 z’n vijfde binnen schieten, 5-1. Er viel zelfs nog een zesde DVC treffer. Erik van Leeuwen stoorde goed op de keeper, de keeper moest snel uittrappen en deed dit precies in de voeten van Walter van der Helm, die simpel zijn hattrick compleet kon maken, 6-1.

Niet veel later volgde het eindsignaal en kon het feest beginnen! Met vuurwerk, bloemen, medailles en champagne werd de kampioen 2004/2005 gehuldigd! ’s-Middags volgde er nog een BBQ en in het zonnetje werd onder het genot van een drankje het kampioenschap gevierd! DVC 4 is de terechte kampioen, van alle concurrenten werd er gewonnen (behalve die boeven van Remo). Het enige smetje was de uitnederlaag tegen Duinoord/de Jagers 5, maar deze was aan het eind van de middag helemaal vergeten! Volgende week volgt het kampioensfeest in café Binnen.