Korte sfeerimpressie van ons bezoek aan Winterberg en Warstein

 

 


Vrijdag 23 november 2007

Eindelijk was het dan zover. Na een jaar lang het geknor van de magen van onze helden gehoord te hebben, ging het dan echt gebeuren; Preston Palace! De hoofdrolspelers dit jaar waren: Pluis, Wallie, Truub, Rabbi, Zwario, Dani, Berkie, Beppe, Woggie en Mini.

De eerste groep was al vroeg ter plaatse en kreeg van de leiding van Preston Palace al gelijk de benodigde waarschuwingen. Er werd verteld dat als zij vervelend waren ze zonder enig probleem voor in de vijver gegooid zouden worden. Al was er wel enige twijfel in het gezicht van de man die dit dreigement maakte toen hij Rabbi zag staan. Waarschijnlijk had hij in gedachten dat de security hier nog wel eens een behoorlijke kluif aan zou kunnen hebben.

Wallie, Pluis, Beppe en Mini kwamen later. De rest had al veel meer trek en besloot vroeger van start te gaan. Naar verluidt hadden zij de helft van de complete inkoop van Preston Palace al voor 13:30 naar binnen gewerkt. Toen rond 16:00 de groep compleet was, werd er nog even snel een rondleiding gegeven. De rondleiding was echter van korte duur want na 5 stappen in het 'paleis' gezet te hebben, werd er ineens shoarma geroken. De eerste ruimte werd gelijk benut om zo'n 3 a 4 broodjes shoarma per persoon naar binnen te slobberen inclusief nog even wat kippenpootjes en een aantal spareribjes.

Na het 'tussendoortje' kregen de helden de rest van de tour. Aan het einde van de tour (zo'n kleine 10 minuten nadat de eerste shoarma verteerd was) was het 17:30. Etenstijd. Maar er werd eerst nog even besloten om een drankje te doen in een van de vijf cafeetjes.

Na het nuttigen van zo'n 10 'gratis' biertjes werd er overgegaan op het diner. Hier kwamen al gauw de overheerlijke biefstuk, rosbief, vis en wat eigenlijk niet aan de orde. Er werd heerlijk gegeten, gezellig gedronken, er werd nogmaals opgeschept, weer gegeten en zo ging dat tijdens het diner door. Ook het toetje mag niet vergeten genoemd te worden. Vers fruit, verse slagroom, vers ijs en soesjes!

Tijdens het eten waren er een aantal mensen achtergebleven in een van de cafeetjes. Mini kreeg een belletje van Zwario met de vraag of hij zich wilde melden in het feestgedruis. Er waren wat opdringerige meisjes die van Zwario te horen kregen dat Mini geen Mini had en dat hij de dames even moest komen temmen. Uiteindelijk kreeg Mini een van de dames te spreken en Mini vroeg al gauw zonder enige schaamte: 'Wat heb je aan?'. Na wat gegiechel en luidsprekerwerk in de eetzaal werd er gevraagd: 'Kun je er ook vijf tegelijk aan?' Alwaar er een luidruchtige 'JA' uit de telefoon naar voren kwam van een van de opdringerige meisjes. Afijn, de groep die aan het eten was besloot om zich richting het cafe te gaan vertoeven. Eenmaal aangekomen waren er inderdaad een drietal meiden die gelijk handtastelijk aan Mini begonnen te zitten. Misschien was de reden dat Rabbi bij alle drie had ingefluisterd dat Mini geen Maxi was en dat hij zeker weten 25 cm was.

Uiteindelijk was het duidelijk dat deze meiden te simpel waren en volgens Dani kon het weleens zo zijn dat je kleine witte plekjes rond de mond en schaamstreken kon krijgen. Een goed en duidelijk opvoedkundig gesprek leverde op dat hier onze wegen gescheiden werden. Ondertussen begonnen de maagjes van onze helden weer te knorren. Niet om de trek maar meer van de uitwerpselen die langzaam aan begonnen te drukken tegen de billetjes. Al gauw verdwenen zo een voor een onze helden om even 10 minuten van het feestgedruis zich terug te trekken. Al gauw werd deze bezigheid 'rakken' genoemd.

Het zwembad werd rond een uurtje of 20:00 ook nog eens even grondig bekeken. Vrolijke sterren en warm water zorgden ervoor dat er zo weer een aantal uren voorbij gingen. Natuurlijk krijg je van een klein baantje trekken behoorlijke trek. Maar eerst besloten een aantal personen nog even te rakken om daarna weer een hapje te gaan eten. Dit gebeurde dan ook. Na het eten werd er even gekeken in de discotheek van Preston Palace. Dit leek achter behoorlijk veel op de koffie corner volgens Berkie. En inderdaad het was de koffie corner alleen compleet omgebouwd. Er werd gezellig gedanst, gedronken en gelachen. Ook werd er gezongen door een live band in de grote zaal. Echter was dit van niet echt hoge kwaliteit dat men dit verkoos boven het feestgedruis in de koffie corner. Hier werd wel kwaliteit gedraaid. Zo stond iedereen tegen het einde van de avond nog even gezellig; 'Bloed, zweet en Tranen' te zingen. Een geslaagde eerste dag.

Iedereen lag inderdaad zoals was afgesproken met de security rond 1 uur in zijn bed. Toch waren er enkele bezigheden 's nachts: Kamer 101 was inmiddels een complete vereniging voor eigenaren gemaakt. De 'flat' waar Berkie en Dani sliepen kreeg een aparte wending toen er ineens brand uit brak. Rabbi zorgde voor het heen en weer geschud van de flat, Zwario verzorgde de verse luchttoevoer en Dani & Berkie zorgden voor het evacuatieplan vanuit de flat richting de sporthal. Zo evacueerden zij beiden op Zwario.

Kamer 102 was vrij rustig. Behalve het lieflijke geknuffel van Beppe en Woggie.

En dan kamer 104. Het opmerkelijke gebeuren aan kamer 104 was vrij bijzonder te noemen. Niemand was ziek of misselijk. Toch wilde Truub meer ruimte in z'n maag hebben om de dag erna nog meer te kunnen eten. Er werd zo rond een uur of 3 aan Pluis gevraagd of er Gebarft mocht worden. Pluis zei de lieve woordjes: 'Ja hoor!' en vijf minuten later was het raak. Het licht ging aan en het was eventjes stil. Daarna ging het er een keer aan toe: 'Bleerrgghhh', een zachte slaak van opluchting. Twee seconde later:'Bleerrghhhh' een klein kreuntje van opluchting, drie seconde en vier seconde later was het nogmaals twee keer raak. Na de vierde keer hoorde je een klein beetje gesmak en nogmaals een slaak van opluchting. Truub was leeg en ging slapen.

Zaterdag 24 november 2007

's ochtends rond een uur of 8 werd er al bij verschillende kamers aangeklopt. Of er iemand meeging eten. Sommige hadden weer trek en begonnen zich alvast te storten op de verse eitjes en croissantjes. Mini en Pluis deden het iets rustiger aan en begonnen rond 9:45 aan hun ontbijtavontuur. Wallie besloot inmiddels om een culturele tour te gaan houden door Almelo. Hij wilde kaartjes bestellen voor Heracles - VVV. Echter kon hij niet de kaartjes bemachtigen en dus bleef dit verhaal uit. Een aantal was nog wezen zwemmen en weer wat andere waren al aan de bar gekluisterd. Mini en Pluis gingen na het ontbijten bowlen met Truub en Wog. Na deze spannende bowlwedstrijd werd er nog even gepooled. Na het poolen kwamen onze helden elkander tegen om hierna gezellig een kopje koffie met een moorkop of een bananenschuit naar binnen te werken. Inmiddels was ook Wallie weer terug van zijn culturele bezichting.

's Middags werd er wat rustiger aan gedaan. Er werd wel met z'n allen even gelunched. Hieruit bleek dat Wog zijn beste moves liet zien met een banaan. Hij liet hier behoorlijk wat tanden uit de monden vallen. Niemand had dit verwacht van Wog. Zelfs een mevrouw die het zag moest er een opmerking over maken en zei tegen Wog dat zelfs zij niet zover kon komen. De verliefde blikken van sommige helden spraken boekdelen.

Men merkte toch een beetje dat het eten wat zwaar viel en men besloot om allemaal even rustig aan te doen en te gaan liggen. Berkie en Rabbi bleven in de bar om gezellig wat Malibu-colaatjes te drinken en wat pilsjes.

Zo rond 16:30 begon er weer wat leven in de brouwerij te komen. Dit werd gevierd door wat pilsjes in een van de cafeetjes. Hierna werd er met zijn allen gegeten in de eetzaal. Er werden voorzichtig wat spareribs en wat andere lekkernijen gegeten. Vooral de toetjes waren erg in trek deze avond.

's Avonds werd er nog even wat gedronken in de skihut. Al gauw zag Pluisje er niet helemaal jofel meer uit en men vroeg zich af waarom Pluis zo'n rood hoofd had. Hij kreeg er vlekken van. Pluis ging even met zijn vlekjes naar de beveiliging toe en deze adviseerde om toch even naar de huisarts te rijden. Echter wie kon er rond dit tijdstip nog rijden? Mini had nog niet echt veel op en kon rijden. Voordat zij samen hun weg vervolgden, besloot Pluis om eerst even te rakken. Na dit gebeuren begonnen zij een lange weg door het centrum van Almelo. Uiteindelijk na een aantal kilometers kwamen ze dan toch aan. De huisarts keek naar Pluis en vroeg wat er aan de hand was. Pluis legde het verhaal uit en het bleek in principe alweer goed te gaan. Waarschijnlijk zat hem gewoon iets dwars. Eenmaal weer terug werd er weer volop gegeten en gedronken en gedanst in de koffie corner. De grote zaal was ook niet echt boeiend en de karaokebar was ook niet helemaal was men in gedachten had. Uiteindelijk werd er gewoon een gezellige avond van gemaakt in de koffie corner tot een uurtje of 1.

Deze keer bleef het 's nachts vrij rustig. Al zal er in kamer 101 vast wel weer onrust in de flat geweest zijn in verband met de evacuatie richting de sporthal.

Zondag 25 november 2007

Al vroeg werd er ontbeten door een aantal. Rond 9:00 uur ging de tweede shift eten en de andere shift genoot nog even van de koffie met een stuk punttaart. Rond 10:00 werden de kamers geleegd en kreeg Zwario zijn borg weer terug. Alles bleek netjes in orde te zijn. Al waren er wel een aantal toiletrollen verdwenen.

Openstaande vragen:
* Waar was Erwin?
* Hoe diep ging Wog nou eigenlijk met de banaan?
* Welke vlekkenverwijderaar gebruikt Pluis?
* Is hij echt 25 cm?
* Gaan Erwin en Leon volgend jaar wel mee?
* Wie is de volgende tegenstander aanstaande zondag?

Conclusie

Al met al een geslaagd weekendje. Iedereen zat vol met zowel eten als drinken en iedereen was weer liefdevol behandeld door elkaar. Voor volgend jaar staat Preston Palace zeker op de nominatielijst.