“Column – Gust tis juust, het nieuwe seizoen gaat van Start!” – Augustus 2016

Onregelmatig publiceert uw bekende reporter Mini een column op DVC4.nl.
Mini schrijft eerlijk, scherp, onzinnig en dubbelzinning maar vooral met verpozing.

 

Zoals eigenlijk de afgelopen jaren in Augustus, volgt er een column van uw vaste columnist/reporter Mini. Mini die de afgelopen jaren furore heeft gemaakt door zijn bekende verslagen en columns op de DVC4.nl website. Bekend, omdat het veelal verslagen waren waarin hij een doelpuntje meepikte. Of het weer anders gaat zijn komend seizoen is te bezien. Vooralsnog een internationale column live vanuit het altijd zonnige en prachtige Gent, Belgie.

Naar huis rijdend, langs de lange groene velden van de leiestreek richting het mooie pittoreske Gent, blikte Mini weer eens terug. Niet terug naar afgelopen seizoen maar naar de seizoenen met onze toppers zoals keeper Dani, spits Wallie, sprinter Ricky en zelfs eventjes terug denkend aan de prachtige omhaal van Daniel Mandzi zo’n 15 jaar geleden. Mini moest even krabben aan zijn hoofd... 15 jaar geleden. Waar blijft de tijd... de tijd waarin we nog weekendjes met elkaar naar Belgie gingen, elkaars liefje afpakten (Rino & Mini, red.), potjes olvarit verdwenen (Center Parcs, red.), bekenden in diverse pornomagazines tegenkwamen en natuurlijk de pruikenavond. Man, man, man, wat hebben we met elkaar toch een hoop meegemaakt. Het is dan ook niet voor niets dat op DVC4.nl je terug in de tijd kunt gaan naar het jaar 2000. Maar vergis u niet! Het heldenelftal is al velen jaren ouder en uniek in al zijn soorten en maten. Afijn, na de afrit Waregem volgt een bordje de Pinte en begint Mini langzaam trek te krijgen in een Belgische Pint. Niet voordat hij de bekende Ghelamco ArenA voor de zoveelste keer voorbij rijdt en dromerig zichzelf er ziet verslaggeven voor de NOS. Voor de niet trouwe fans van onze reporter, Mini heeft het afgelopen jaar in Belgie vertoeft en zal begin Oktober zijn opwachting weer maken in het sterrenteam. Aangekomen in Gent, zet hij zich op zijn terras en trekt er een heerlijk Belgisch biertje, genaamd Gust, open en gaat met zijn gedachten vooruit kijken naar aankomend seizoen.

Opvallend in het team is, zoals ieder jaar weer een belangrijk onderwerp van gesprek, de aanvoerdersband. De band, die inmiddels al bij een aantal legendarische personen om de arm heeft gezeten, zal vanaf aankomend seizoen bij Melvin van Oosten te vinden zijn. Een goed en verfrissende blik van deze gretige aanvaller kan zomaar voor een verrassend seizoen gaan zorgen. Afgelopen seizoen heeft Blokkie de band met respect behandeld en liefdevol overgedragen aan Melvin. Aan hem de loodzware taak om het team te gaan leiden, al dan niet lijdend, naar de titel.

Het andere opvallende dit seizoen is dat er geen enkel persoon is afgeschreven of tot nu toe nog is bijgekomen (23.8.2016, red.). Mini had afscheid genomen maar heeft inmiddels het Bier opgemaakt in Belgie, zijn contract ingeleverd bij F.C. Mariakerke (red.) en besloot om toch weder te keren naar het land van Maas & Waal. Al zal hij bij het begin van het seizoen niet aanwezig zijn, zijn naam zal nog zeker genoemd worden aankomend seizoen, en wie weet volgen er nog wel meerdere columns of verslagen.

De kenners uit de omgeving van Delft kennen de ploeg van de, inmiddels 97 jaar oud, altijd gerespecteerde lijder Aad van Tuyl maar al te goed. Wetende dat het team hecht is, grillig en met het aantal jaar ervaring in de ploeg toch een goede zoute mix betreft. Men is op elkaar ingespeeld en zou, volgens verwachting, daarom toch veel punten moeten binnenhalen. Niets is eigenlijk minder waar. Onze helden hebben de laatste 6 officiele wedstrijden er geen weten te winnen. Wel is de laatste oefenpot om het DVC1(zondagselectie)-schap gewonnen door onze helden. Met Penalties werd het 3
e
elftal uitgeschakeld. Een prachtige eindoverwinning om toch nog een verloren seizoen goed te eindigen.

Laten we hopen dat onze helden de 3 bekerwedstrijden goed door kunnen komen. Vorig jaar werd enkel de wedstrijd tegen DWO met 2-5 gewonnen en de andere wedstrijden tegen RKDEO en de Leidsche Boys gingen beiden met respectievelijk 1-4 als een aromatisch windje, verloren.

Voor uw verslaggever, typend vanaf zijn breed balkon met een heerlijk koud Biertje (Gust, red.), zal hij een hoop levens-, voetbal-
en vooral bierervaring meenemen voor het team. Lerende dat er met bepaalde voorzitters van Belgische clubs (Mariakerke, red.) niet valt te spotten, dat een team ten allen tijde een team blijft, ook al staat men op de laatste plaats (Beloften Mariakerke, red.) maar bovenal dat DVC4.nl nooit verloren zal gaan. Met een hoop nieuwe kroost, welk al groeiende is als kool, ziet de toekomst er rooskleurig uit.

Proost!