Onregelmatig publiceert uw bekende reporter Mini een column op DVC4.nl. Mini schrijft eerlijk, scherp, onzinnig en dubbelzinning maar vooral met verpozing.


Alweer een jaar geleden schreef ondergetekende een epistel over het begin van het vorige seizoen. Dit leverde diverse verassende reacties op. Sommigen waren kritisch, anderen weer lovend en een aantal reacties betroffen beweringen dat uw columnist beter een andere hobby kon gaan zoeken. Eigenlijk van alles wat. Iets wat, denk ik, uiteindelijk ook typerend is geweest voor het seizoen 2014/2015.

Seizoen 2014/2015

Het begon allemaal met een vriendschappelijke wedstrijd tegen WIK 5 op 26 augustus 2014. WIK 5 was een tegenstander van formaat want men wilde eigenlijk 4e klasse gaan spelen. Voor DVC des te beter om een zware tegenstander te treffen. Verwachtingen had men niet deze wedstrijd, DVC wilde gewoon “lekker” voetballen. Na een achterstand weggewerkt te hebben, eindigde deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel, waar zelfs een overwinning voor DVC zelfs beter op zijn plaats was geweest. Men voelde zich in opperbeste stemming en dacht na dit gelijkspel dat het nog wel eens een interessant seizoen zou kunnen worden. Niets is minder waar. De bekerwedstrijden werden alledrie met ruime cijfers gewonnen en men bekerde door, de rest staat nog vers in ons geheugen.

De eerste competitiewedstrijd zou 28 september tegen de Ster zijn. Een nieuwe ploeg die zich wilde bewijzen en al ruim van te voren op het veld ging warmlopen. DVC was noch onder de indruk, noch verrast en rolde de ploeg met maar liefst 28-0 op. Een nieuw record stond in de boeken van de club gedrukt. Later is de Ster uit de competitie gegaan omdat men het niveau toch niet aankon.

De week erop moest men tegen Full Speed, de ploeg die men in de beker als tegenstander verslagen had. Full Speed wilde revanche en kreeg dit ook. Men versloeg DVC op eigen veld met 1-2. DVC was nu wel verrast en de moed verdween langzaam in de voetbalschoenen. Totdat men toch tegen SEP zich wist te herpakken en een 2-12 overwinning greep. Een raar begin van een vreemd seizoen......

De volgende bekerronde werd gespeeld op 19 Oktober tegen RKDEO 9. Helaas moest men ook hier het onderspit delven. DVC lag uit de beker na een 3-2 nederlaag in Nootdorp.

Het verdere verloop van de competitie ging gepaard met wat winst-verlies partijen en twee keer een gelijkspel. Er waren goede, sportieve prestaties, gepaard met de agressievere houding op het veld. Hoe dit laatste werd opgelost is zeker benoemenswaardig. Een ding is dit seizoen zeker duidelijk geworden. Het team, onder leiding van aanvoerder Rino Lucignano, is in het seizoen 2014/2015 volwassen geworden. Volwassen is het juiste woord in deze, want de tweede helft van dit seizoen ging een stuk gemoedelijker. Sportief zag men ook de groei in het elftal, echter het verlies van Roy bleef niet onopgemerkt. Uiteindelijk leverde het eindresultaat voor DVC een 4e plaats op. Een prima teamprestatie waar men na dit, toch wel roerig, seizoen met kracht en trots op terug kan kijken.


Seizoen 2015/2016
Nog een maand en dan zal het nieuwe seizoen weer gaan starten. Komend seizoen is Rene Blok, unaniem, gekozen tot aanvoerder van het “volwassen” elftal. Na slechts een seizoen afwezigheid heeft aanvoerder Rimmo het stokje weer teruggegeven. Om de lat niet te hoog te leggen zag het bestuur van DVC eindelijk in dat het veel beter bij dit elftal zou passen als men het eerste van zondag zou worden. Zo geschiedde het. Met frisse moed en twee “jonge” fruitige spelers in de gelederen (Zwario en Beppe), is de verwachting dat dit seizoen wederom in het linker rijtje afgesloten wordt.

Inmiddels begint dit elftal, in deze samenstelling, aan hun vierde seizoen. Terugkijkend naar het kampioensjaar 2004/2005, statistieken zijn er immers niet voor niets, was men destijds ook aan het vierde seizoen in die samenstelling begonnen... Maar wat houden statistieken nu eigenlijk in, toch?

Wat zal er komend seizoen allemaal weer gaan gebeuren? Welke visie wordt dit jaar gehanteerd? Gaan we all-in of streddelen we naar het kampioenschap? Gaat Preston Palace eigenlijk nog wel door? Is het team van DVC verleden hun nederlaag al te boven? Wie wordt de topscorer van aankomend seizoen? Mogen we onszelf nu ook selectie noemen nu we het eerste zijn? Wie gaan het gat vullen bij DVC verleden nu Zwario en Beppe weer bij het heden horen? Zijn de tram en het vuurwerk al besteld voor het einde van komend seizoen? Welk bier schenkt men komend seizoen uit de tap bij DVC? Wie is eigenlijk de vieze-aanvoerder? Worden er nog vriendschappelijke wedstrijden gepland? Komt er dit seizoen weer een teamuitje? Worden er ook weer krenten in de pap geflept? Bij wie wast moeders eigenlijk nog steeds de sportkleding? Is het waar dat Heineken een speciale fles voor onder de douche uitbrengt? En wie gaat Jack van Gelder bij de NOS vervangen?

Vragen van waar de antwoorden u vooralsnog schuldig blijven. Desalniettemin gaan deze antwoorden zeker komen! Blijf DVC4.nl volgen voor het laatste nieuws en plaats hem in uw favoriet.
Dan sluit ik af als uw razende reporter met de altijd immers bekende geworden woorden; We worden kampioehoen, we worden kampioehoen, we worden kampioehoeeeeeeen................................. EN HUNNIE LEKKER NIET!