Op zo'n fijne zondag in mei, gezellig met je vrienden een potje voetballen, een drankje drinken en een hapje van de BBQ afhappen... aaahhhhhh.... dat klinkt toch fantastisch? Op zo'n dag denk je toch alleen maar in clichés zoals: Meedoen is belangrijker dan winnen..., Samen Uit, Samen Thuis..., Gezelligheid kent geen tijd... en We zijn één team!!! ???

Nou NEE dus!!!

Op zo'n dag gaat het wel degelijk om de knikkers! Als je verliest moet je dat een HEEL jaar aanhoren... behoorlijk reputatie schade hoor, als je bijvoorbeeld een strafschop zou missen (ik spreek uit ervaring). Iedereen ging er dus VOL tegenaan, de hitte was te voelen langs de lijn, de emoties liepen soms hoog op, alle slimmigheidjes (en soms gemenigheidjes) werden uit de kast gehaald, scheidsrechter werd 'omgekocht' om eerder af te fluiten (al is het nooit helemaal duidelijk geworden door welk team ;-)

Met uiteindelijk het volgende resultaat...

AND THE WINNERS ARE:

Winnaars

AND THE LOOSERS (L) ARE:

 

Verliezers

 

Ondanks het slechte weer hebben we al met al wel een TOP-dag gehad... Enorme dank gaat natuurlijk uit naar de organisatie van deze dag, met name Zwario en Aad!!!! Hartelijk dank voor jullie tomeloze inzet om een succes van deze dag te maken... 29-05-2016 staat alvast geblokt in de agenda... we hopen dat we deze traditie kunnen voortzetten en volgend jaar weer een editie van DVC4 HEDEN - DVC4 VERLEDEN te kunnen houden... Tot dan!

 

 

 

 

 

 

 

DVC 4 HEDEN – DVC 4 VERLEDEN | Allen DVC4 HELDEN |

 

Geen stuiver werd er verleden jaar gegeven voor het oude DVC 4 team. Het hedendaagse DVC4, destijds met de vernieuwende jeugd, zou net als Ajax in 1995 tegen AC Milan gaan winnen. De ploeg van aanvoerder Blok, nieuwe aanvoerder komend seizoen team DVC 4 heden(red.), zouden de “ouwetjes” voetballes gaan geven. Er werd een hoop heen en weer geappt, trainingen werden goed bezocht en de wedstrijd en BBQ zouden een feest worden. Hoe anders is het nu, op 31 mei, wanneer het team van gelegenheidsaanvoerders Dani en Wallie, hun uitgedachte tactieken weer los kunnen laten op het hedendaagse DVC 4 elftal. De wedstrijd van vorig jaar zit nog vers in het geheugen. Ricardo Smink die een prachtig doelpunt afrondde voor het oude DVC4 en aan de andere kant was het Arthur Dukker (keeper DVC4 Heden) die een penalty tegenhield van all-time topscorer van DVC4, Walter van der Helm. Het was een echte wedstrijd, vergelijkbaar met een soort van Champions League Finale! Het feest erna was een succes en een nieuw jaarlijks terugkerend evenement was geboren. Dit jaar wederom fantastisch georganiseerd door Mario Goeman, volgend jaar ook weer terug in de gelederen van DVC 4 heden (red.), en de nog altijd gerespecteerde lijder van DVC4 heden & verleden Aad van Tuyl. Qua voetbal is het dit jaar toch net weer een beetje anders. DVC4 verleden is tactisch stil, appt enkel met de eigen spelers en DVC4 heden is uit op revanche. Gezien de nog altijd fitte (ster)spelers van DVC4 verleden blijft de vraag wie er dit jaar favoriet is.

 


DVC 4 HEDEN – DVC 4 VERLEDEN : HET TOETJE VAN EEN MOOI SEIZOEN

 

Het verwachte spelbeeld van zondag is dan ook al door verschillende analisten duidelijk gemaakt. DVC4 verleden zal wederom op zoek gaan naar de overwinning en DVC 4 heden zal niet anders gaan voetballen als wat men het gehele seizoen al heeft laten zien(afgesloten met een mooie 4e plek, red.). Maar met het (sterren) elftal van DVC 4 verleden is het nog maar de vraag wat er gaat gebeuren. De oorlogsploeg van gelegenheidsaanvoerders Dani & Wallie heeft naast een solide defensie (dit jaar overgekomen van DVC4 heden, Dennis vd Laar) een aantal aanvallers tot haar beschikking waar menig Eredivisieclub U tegen zegt.

 

 

 

DVC 4 HEDEN FAVORIET

 

Afijn, hoe lang of kort je er ook over spreekt: DVC4 Heden is en blijft de favoriet van zondag. Het team van aanvoerder Rino Lucignano (overigens zijn laatste wedstrijd als aanvoerder), presteert eigenlijk al het hele seizoen constant en legt wekelijks prima voetbal op de mat. In de laatste competitie wedstrijd won DVC4 heden bijvoorbeeld al betrekkelijk eenvoudig van Wippolder (3-7). Ook in de competitie deden ze lang mee om de top 3 te bereiken maar uiteindelijk werd de vierde stek de eindbestemming. Volgend jaar zijn de gelederen versterkt met Mario Goeman en zal men uiteraard een gooi gaan doen naar het kampioenschap.

 


DVC4 HEDEN – DVC 4 VERLEDEN 2015

 

De wedstrijd DVC4 Heden –DVC4 Verleden begint zondag om 11:00 uur in het Nationaal Stadion in Delft bij DVC aan de brasserkade.

 

 

 


Onregelmatig publiceert uw bekende reporter Mini een column op DVC4.nl.
Mini schrijft eerlijk, scherp, onzinnig en dubbelzinning maar vooral met verpozing.

Vanmorgen, onderweg naar werk, keek ik over de groene velden van Stompwijk langs de A4 en droomde ik even weg naar de afgelopen seizoenen. Terugkijkend en alvast een stukje vooruitdenkend naar het nieuwe seizoen.

Het afgelopen seizoen is in zijn geheel niet teleurstellend geweest. We hebben immers van alles meegemaakt. Het begon met mooie winstpartijen, maar daarna tegen Full Speed merkten we dat iedereen te optimistisch ingesteld was. Een aantal wedstrijden later werd de vorm weer herpakt om zelfs misschien een gooi te doen naar het kampioenschap. Het afgelopen seizoen leek bijna zelfs een herhaling te worden van het “oh-zo mooie” kampioensjaar. Maar helaas, het mocht nét niet zo zijn.

Terugkijkend naar de afgelopen seizoenen hebben we, in tegenstelling tot vorig en aankomend jaar, nu een vrij jong team met wat oude(re) ervaren spelers. Op Laar na is iedereen gebleven en hebben we met Douwe versterking in de verdediging gevonden. De unieke formule, die eigenlijk altijd al rondom dit bijzondere team te vinden is geweest, blijkt terug te keren in de vorm dat men bij elkaar blijft als team.

De oudere spelers weten nog goed dat het magische team ineens uit elkaar spatte na het seizoen 2010/2011... Oude helden als Dani, Rikkie, Zwario, Moreno, Berkie, Woggie, Beppe en Pluis haakten allen af. Toch bleef er, lichtelijk verward na zoveel vertrekken, schijnbaar toch een vaste kern over. Helaas te weinig man om competitie te spelen. Men ging zichzelf niet verlagen, maar naar een andere competitie “verplaatsen”, een soort van stapje opzij. Deze 7-tegen-7 competitie bleek niet het feest te worden wat men ervan verwachtte. Het hopen was op nieuwe(oude) aanwinsten, om zo weer terug te keren naar het “echte” veldvoetbal.

Het seizoen 2011/2012 werd op deze manier een lange lijdensweg. Maar er werd op de deur geklopt door vijf jonge aspiranten bij DVC wethouder Pleun. Zij wilden hun kunnen laten zien en acteren op een, nog nader af te spreken, bijzonder niveau. Pleun kwam al gauw bij het team van, de inmiddels gepensioneerde maar full time lijder van DVC4, Aad van Tuyl. Men maakte kennis met de oud gedienden Erwin, Blok, Tuyl, Truub, Fuut, Laar en Mini en men wist dat het weer zou kunnen gaan gebeuren. Echter, de vraag blijft altijd hoe lang en hoe goed een team samen kan functioneren. Inmiddels was oud gediende Rimmo, na 10 jaar afwezigheid, terug op het welbekende nest gekeerd. Ook Baileys was gemobiliseerd om te fungeren als een nieuwe Dani en draagt al een aantal seizoenen met trots het 'golden-shirt'.

Het blijft lastig om altijd te kijken hoe, en of, aanwinsten betrouwbaar zullen zijn in het opdagen van wedstrijddagen. Ik denk dat men op alle nieuwe aanwinsten, ook voor de jaren erna met bijvoorbeeld Tarik, aan kan! Hulde daarvoor! De een na een avondje stappen wat drukker dan een ander, maar men is altijd wel, hetzij net op tijd, aanwezig.

Dat het snel qua niveau omhoog gaat is ook te danken vanwege de input van oud aanvoerder Blok. Hij heeft bedankt voor de functie en het stokje inmiddels overgedragen aan Rimmo. De kersverse vader van Luca heeft zijn verantwoordelijkheden gepakt en zal deze niet alleen aan zijn zoon tonen maar aan het gehele team.

Maar hoe kun je een team leiden zonder visie. Wat is een visie eigenlijk? Visie is als je vanaf het begin af aan begrijpt dat er plezier gemaakt moet worden om de treure gezichten op te vijzelen en de gezelligheid op het voetbalveld te kunnen vullen. Visie is als je van het begin af aan begrijpt dat alleen dan pas een team succesvol kan zijn. Zonder visie wordt er te weinig moeite gedaan om iets te bereiken. Dus zal de visie voor dit elftal aankomend seizoen helder zijn: Plek 1!

Hopelijk deelt iedereen dezelfde visie als ik en kunnen we aan het einde van het seizoen met zijn allen een kampioensfeest houden! Het wordt tijd dat oude tijden herleven, nieuwe mensen op voetstukken geplaatst kunnen worden, vaders de luiers verschonen, moeders de sportkleding weer eens wassen en dat men altijd nog steeds de krenten in de pap blijft fleppen.

{jcomments on}

Groeten Uit Delft

Onregelmatig publiceert uw bekende reporter Mini een column op DVC4.nl.
Mini schrijft eerlijk, scherp, onzinnig en dubbelzinning maar vooral met verpozing.


Na een weekend vol met feestjes, drank en sportactiviteiten is de maandagmorgen altijd weer een pijnlijk moment. De een heeft hoofdpijn, de ander sloopt zijn of haar wekker en de weer wat ouderen onder ons zullen, na de sportievere activiteiten, wat stijver zijn.

Onze helden van DVC 4 worden echter tegenwoordig op maandagmorgen zeer afvragend wakker. Wat is er het afgelopen weekend allemaal weer voor idioots gebeurd? Afgelopen weekend, bijvoorbeeld, kan ik u vertellen dat de meesten van DVC 4 zichzelf verbaasd, (on)overtroffen en vol onbegrip helemaal hebben laten gaan.

De jongeren van het team hebben dit allen in Delft gedaan. Men ging hier of daar een pilsje drinken en stuurde rond de klok van zes uur 's ochtends nog een "gezellige" foto door van een verdwaald teamgenootje. De ouderen onder ons gingen na de bejaarden bingo nog een pilsje bij elkaar drinken. Slechts een aantal team genoten ging zelf op pad met het gezin of aanhang. Het mooie van de afgelopen jaren is dat er eigenlijk niets meer is ondernomen met het gehele team. Dat kan men zien als een vorm van nalatigheid of misschien wel een missend "groepsgevoel". Echter, niets van dit alles is eigenlijk waar als je de voorgaande alinea leest. De groep is echter opgesplits in twee delen. Normaliter zou je verwachten dat er dan een tweedeling ontstaat, echter bij DVC 4 ontstaat er iets onverwachts; een opsplitsend groepsgevoel. Sterker nog, zo opgesplitst is het gehele team niet eens want men houdt elkander op de hoogte door het sturen van, al dan niet liefkozend, berichten via de welbekende WhatsApp. We noemen dit dus een modern groepsgevoel.

Enfin, om terug te komen op afgelopen weekend, hebben we een flashback naar 26-08-2014. De dag dat onze helden voor het eerst weer de wei in mochten. Het zou een vriendschappelijke wedstrijd betreffen tegen een "nieuwe" 4e-klasser op zondag: WIK 5. Het geroezemoes onderling was toch wel zeer verdeeld doch schitterend. De jeugdige spelers zagen de wedstrijd als een kans om te bewijzen dat ze wel degelijk een niveautje hoger zouden kunnen spelen, de oudere garde zag de bui al hangen. Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel waarbij eigenlijk het gehele team tevreden was over het spel van elkaar. Sterker nog, men had deze wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Het leermoment van deze partij was wel dat WIK 5 niet een "echte" 4e-klasser is en dat DVC 4 een vechtlust heeft om zelfs een achterstand om te zetten naar een gelijkstand.

Ruim een week later, 7-9-2014, gaat het seizoen dan echt beginnen. Men vangt aan met de eerste bekerwedstrijd tegen het altijd lastige Den Hoorn. Deze wedstrijd wordt echter vrij simpel gewonnen met 6-2, en men zag dat de vriendschappelijke wedstrijd nog steeds goed in de benen zat. De andere wedstrijd was Delft - Full Speed en deze werd verassend gewonnen door Delft. De einduitslag was eigenlijk niet zo heel veel zeggend 5-3, en gaf dus een vertekenend beeld hoe goed deze tegenstanders zouden kunnen zijn. Men kwam er dus maar op één manier achter, strijdend tegen ze voetballen.

De eerstvolgende tegenstander zou Full-Speed uit worden. Onze helden hebben een goede, historische achtergrond bij deze club, al was het er afgelopzen seizoen niet altijd feest. Enfin, men ging met goede moed richting kerkpolder. De tegenstander bleek te bestaan uit allemaal "oudere" eerste elftal spelers en bleken ook aardig een potje te kunnen voetballen. Echter, de mix van DVC 4 - oud & jong - bleek prima weerstand te kunnen bieden. Sterker nog, Fulle Speed kon het einde niet echt meer bijbenen en DVC deed wat het moest doen, winnen: 0-2! De andere wedstrijd, Den Hoorn - Delft eindigde in een verwachte overwinning voor Delft: 2-5. Het ging er dus om spannen wie de laatste wedstrijd zou kunnen winnen om dichterbij Europees voetbal te komen.

Dit alles zou uiteindelijk gaan gebeuren op 21-9: DVC 4 – DELFT 5. DVC heeft eigenlijk, gezien het doelsaldo, voldoende aan een gelijkspel en Delft zou DVC moeten verslaan. Het wonder geschiedde en DVC won de partij vrij gemakkelijk met 6-2. DVC 4 bekert door! De laatste keer dat DVC 4 doorbekerde was in het seizoen 2010/2011 waar het in de tweede ronde fout afliep tegen HMSH. Overigens het laatste seizoen voordat er een ware leegloop plaats zou gaan vinden. Een mooie kans voor het “nieuwe” team, welk inmiddels het 3e seizoen hard op weg aan het timmeren is, om te laten zien dat ze NOG verder kunnen komen dan ooit. Het is de 3e keer dat DVC 4 namelijk doorgaat. In 2004/2005 (kampioensjaar) en 2010/2011 lukte het om verder te bekeren. Men zou haast denken drie keer scheepsrecht. Dit zal echter moeten gaan blijken in de volgende bekerwedstrijd (tot nu toe onbekend, red.).

Dan de eerste competitie wedstrijd tegen SVDPW - 28.09.2014. DVC 4 zag het, na vier ongeslagen partijen, totaal zitten om weer te beginnen aan de nieuwe competitie 14/15. Een nieuwe start, allemaal wat ouder en meer ervaren en met de nieuwe aanpak van Captain Rino Lucignano, zou dit misschien wel eens een droomstart kunnen worden! Het droomgedeelte viel gauw in duigen toen men erachter kwam dat SVDPW zich had terug getrokken uit de competitie. Men had de historie bekeken van DVC 4 en zag dat er eigenlijk niets te halen zou zijn in deze competitie. Men schreef zich over op korfbal. Daarvoor in de plaats kwam een geheel nieuw team van De Ster.

Direct werden oude herinneringen opgehaald door bepaalde spelers. Een terugkijk naar 2 seizoenen terug met DWO, welk ook ineens verwisseld werd (red.), bracht toch enigszins rumoer met zich mee. In de kleedkamer werd zelfs gesommeerd dat er nog nooit een Ster gevallen zou zijn en dat ze echt ontzettend gevaarlijk en snel in de counters zouden zijn.De tegenstander zag er ook behoorlijk professioneel uit toen men al een half uur voor de wedstrijd met elkander warm begon te lopen. Netjes rij-aan-rij liepen de sterren warm. Onze helden keken verbaasd naar buiten en kregen toch wel wat zwetende billetjes. Uiteindelijk toen onze helden zich gingen warm lopen werd het beeld al wel een beetje duidelijk. De tegenstander was "slechts" twee weken met voetbal bezig en kon amper een bal naar elkaar overspelen. Het werd een voetbalgala uitgevoerd door onze helden en tegelijkertijd een voetballes voor De Ster. De scheidsrechter was van hogere klasse en het leek wel alsof DVC vleugels had. Binnen een half uur stond er 10-0 op het scorebord. Een record voor DVC4! Uiteindelijk voetbalde DVC met elkaar, slechte passes werden afgestraft, af en toe werd de beuk erin gezet en men liep over de tegenstander heen als het ware een treinrails. Einduitslag: 28-0, met de vriendelijke groeten uit Delft! Overigens niet alleen een nieuw record voor DVC4 maar ook een record voor DVC in het algemeen. De laatste grote uitslag was 26-0 door DVC 1 tussen 1960-1970. Iets waar we als team trots op mogen zijn! Een prestatie, na het doorbekeren, die we alvast mogen noteren dit seizoen!


Notities ScheidsrechterMisschien was de tegenstander niet realistisch, waren we misschien niet eens heel erg goed (gezien het aantal gemiste kansen) maar het feit is wel dat onze helden van DVC 4 nog altijd ongeslagen het seizoen zijn gestart.
Aanvoerder Rino mag trots zijn op zijn elftal en met de uitvoering van zijn nieuwe opzet. Om toch nog even terug te komen op de vorige column denk ik dat iedereen inmiddels een visie heeft: Kampioenen 2014/2015!

{jcomments on}