Na de winst op DHC4 19.01.2014 jl. (3-2, red.) heeft DVC 26.01.2014 klop gekregen van Full Speed thuis (1-5, red.). De kampioensambities werden min of meer in de koelkast achter gelaten. Het geloof om een mooie 2e of 3e plaats te behalen bleef uiteraard wel in gedachten. Er zouden twee wedstrijden achter elkaar gespeeld moeten worden tegen SEP4. SEP4 staat bekend om het team wat eigenlijk een aantal klasse lager zou moeten spelen, maar dit gaat nou eenmaal niet daar er al in de laagste klasse gespeeld wordt. Voor de tegenstander is dit een moment om het doelsaldo op te "krikken". De eerste wedstrijd bij SEP werd dan ook simpel gewonnen door DVC3 met 1-10. Het enige over deze westrijd wat te melden valt is dat het er voornamelijk hard aan het waaien was. Vandaag moest DVC wederom aantreden tegen SEP maar dan thuis. Overigens wetende dat DHL de afgelopen wedstrijden geen enkele fout heeft gemaakt maar wel tegen RKDEO 11, een geduchte tegenstander, zou moeten voetballen.

De ochtend was mooi, het zonnetje scheen en de vogeltjes waren vrolijk aan het fluiten. DVC had wederom 4 wissels per helft beschikbaar en iedereen was in een vrij rustig gelaten sfeer. Enkel Stoop was in de kleedkamer weer druk, maar men is inmiddels niet meer onder de indruk.

Over de wedstrijd hoeft eigenlijk weinig geschreven te worden. Het was voornamelijk eenrichtingsverkeer naar het doel van SEP4 toe. De jonge gasten bleken wel gedroomd te hebben dat ze DVC zouden verslaan. Echter hielpen Jan (2x), Stoop (2x), Melvin(2x), Rino, Blok en Danny, met 9 doelpunten deze gasten uit hun droom.
DVC speelden met vlagen goed. ze probeerden in de eerste helft voornamelijk te voetballen, wat mooie momenten opleverden, de tweede helft met lange ballen naar voren, wat aanzienlijk minder werkte. Het enige gevaarlijke momentje van SEP was Danny in de eerste helft. Hij wilde Baileys testen door hard op eigen goal te schieten. Maar Baileys had al aangegeven om de 0 te willen houden en dit lukte uiteindelijk dan ook.

Wissels eerste helft: Fuut, Blok, Roy en Tarik hadden het druk met ballen uit de sloot halen. Zij zaten dan tijdens de rust ook uitgeput voor zich uit te staren.
Wissels tweede helft: Laar, Jan, Tuyl en Truub gingen vroegtijdig douchen omdat de wedstrijd eigenlijk al snel beslist was.

Maar dan, het moment van de waarheid. Het lang verwachtte resultaat van RKDEO11 - DHL4 kwam zo rond 15:15 binnen: 4-2. Een nieuwe wending in deze competitie. De kampioensaspiraties zijn uit de koelkast gehaald en warmt zich wederom snel op! DVC ziet/ruikt/voelt weer kansen om die schaal voor de tweede keer in historie binnen te halen. Echter, de afgelopen twee weken was het een tegenstander van een lager kaliber. Men zal wedstrijd voor wedstrijd moeten vechten, knokken en goed voetbal moeten tonen om deze competitie te kunnen winnen!

De eerste wedstrijd is a.s. zondag 23.02.2014 tegen RKDEO 10 uit, in het altijd schitterende pittoreske Nootdorp. De eerste wedstrijd eindigde in een (gemakkelijke) 6-2 (red.) overwinning voor DVC maar inmiddels heeft RKDEO 10 de meeste doelpunten gescoord. Het zal dus geen gemakkelijke tegenstander meer zijn. Vervolgens krijgt men nog een behoorlijk zwaar programma! De topper tegen DHL4 staat als voorlaatste wedstrijd op het program. Hier moet DVC naartoe werken en iedere wedstrijd winnen! Een ding is zeker, DVC is terug op kampioenskoers!

DVC BLIJFT PUNTEN BINNENHARKEN

De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd een cruciale. Hoe komt men uit deze kleine vakantie en kan men qua conditie en samenspel goed blijven voetballen? DVC 3 stond, voordat de wedstrijd zou beginnen, op de tweede plaats achter Oliveo 8(met een wedstrijd meer), en nog vóór DHL 4(met een wedstrijd minder). Als men de gewone reguliere "gewonnen" wedstrijden zou tellen, staat DVC 3 achter DHL 4 met slechts één punt achterstand. Echter, de tweede helft van het seizoen is net pas begonnen dus is het gewoon een kwestie van blijven winnen en kan dit ook nog van DHL. Na de verloren wedstrijd tegen Oliveo op 10-11-2013 (4-3, red), heeft DVC maar liefst vijf wedstrijden achter elkaar met 2-1 weten te winnen. Zelfs slechte wedstrijden werden met deze uitslag gewonnen. Onder het motto, "Als we iedere wedstrijd met 2-1 winnen, worden we ook kampioen!", werd er begonnen aan de tweede helft van 2013-2014. Roy was de enige afwezige deze ochtend.

DVC had genoeg man (14!) dus betekende dit ouderwets drie wissels in de dug-out. De wissels waren: Tuyl, Rino en Mini. Echter viel Danny na pakweg 20 minuten geblesseerd uit waardoor Mini het veld kon betreden. Jan en Mini wisselde uiteindelijk van linker- en rechterkant. De eerste 20 minuten waren voor beide partijen wennen. Ondanks dat veel DVC 3 spelers hebben meegedaan aan het 7-tegen-7 toernooi bij DVC (Eind Dec, red.), was het spelritme enigszins ver te zoeken. Veel ballen werden onnodig ingeleverd en de felheid was ook ergens in 2013 achtergebleven. Gelukkig had de tegenstander dezelfde problemen waardoor DVC niet al te veel afgestraft werd. Toch waren het de bezoekers die het eerste doelpunt van deze wedstrijd maakten. Door een fout in de verdediging, kon de spits van DHC doorlopen op Baileys. Hij faalde 1-op-1 niet: 0-1. Overigens zou dit de enige 1-op-1 kans zijn die gescoord werd. Baileys werd na dit doelpunt een soort van bewegende (Chinese) muur waar geen enkele speler, na doorbreken, meer doorheen zou komen. DVC schrok wakker en begon langzaam toch wat meer te voetballen. Kansjes kwamen voor Melvin, Jan, Mini en Stoop maar geen van allen werden verzilverd. Jan zat wel behoorlijk goed in zijn vel en maakte zijn tegenstander meerdere keren helemaal gek. Als een soort 100-meter-horde sprinter rende Jan iedere keer dwars door Jan en alleman heen en draaide diverse keren goed naar de binnenkant. Echter lukte het niet om de keeper van DHC, die een hele goede wedstrijd keepte, te verschalken. Toch was het Stoop die, hetzij met wat geluk, hard uithaalde van net buiten het strafschopgebied. De bal ging via een verdediger hard in de kruising: 1-1. DVC was weer terug in de wedstrijd. Het geloof ging groeien en men ging iets beter voetballen. De scheidsrechter floot echter voor de rust.

In de rust werd er vrij rustig thee gedronken. Men maakte een grapje, men liet zo af en toe een poepje van de gefrituurde frikadellen van Rino en zo zocht men naar antwoorden om de tegenstander opzij te zetten. Tuyl kwam er in voor Erwin en Rino kwam er in voor Stoop. Danny kwam niet meer terug en Mini bleef dus in het elftal. Dit zou moeten werken om wederom de 2-1 op het scorebord te kunnen laten verschijnen.

De tweede helft begon DHC wat feller dan DVC. Dit bleek al gauw doordat een aantal spitsen van DHC gemakkelijk door de andere Delfste verdediging heen kon komen. Echter iedere 1-op-1 aanval liep op niets uit. Baileys was niet meer te stoppen en leek zijn goal schoon te houden na de rust. DVC schrok wel een aantal keren wakker van deze aanvallen en begon toch ook wat druk op de tegenstander te zetten. Melvin liet zien dat niet alleen zijn broer snelheid heeft, en vloog over de rechterkant langs alles en iedereen heen. Hij gaf een ontzettend strakke pass op Truub die de bal hard op de slof nam: 2-1. De traditie kon wederom voortgezet worden. Rino haakte helaas geblesseerd af waardoor Stoop terug in het elftal kwam.
DHC rook gelijk kansen en ging op zoek naar de gelijkmaker.
Uit een corner kon een boomlange verdediger van DHC, die volledig vrij gelaten werd, hard in de kruising koppen: 2-2. Het enige wat je hoorde was een windje, en niet van Truub deze keer. De traditie was doorbroken. Enigszins ontdaan van deze tegenslag mocht DVC van de middenstip weer aan gaan zetten. Het leek niet meer te gaan bij de ploeg van aanvoerder Blok en Baileys werd meerdere keren getest, echter zonder succes. DVC besloot om het slot offensief toch in te gaan zetten. Het was Jan die wederom op snelheid vanaf de rechterkant zijn tegenstander te kijk zette. Als een soort Robben-actie rende hij naar binnen en haalde hij verwoestend uit. De keeper had de bal niet klemvast en Mini had dit door. Hij was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken: 3-2! Dit kon en mocht niet meer misgaan. DVC kreeg direct na deze goal nog een gigantische kans om het duel echt af te ronden, maar de keeper van DHC kon dit nog behoeden. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af: 3-2.

Een mooie eerste wedstrijd in het begin van de tweede helft van het seizoen 2013-2014 leverde wederom 3 punten op voor onze helden. Waar houdt dit op? Men wint steeds met "slechts" 1 doelpunt verschil maar ook dit levert de maximale hoeveelheid punten op. Aanstaande zondag is het RKDEO 10 uit. Thuis werd het destijds 6-2, echter op bezoek is het altijd lastig bij de Nootdorpers. Dan komt 2 Februari Full-Speed op bezoek aan de Bras. Dit zal al weer een echte krachtmeting worden. Full-Speed is, tot nu toe, de enige ploeg samen met Oliveo die onze helden destijds over de knie hebben gelegd. Echter is DVC in de afgelopen maanden gegroeid als team en staan onze helden er goed voor op de ranglijst. In ieder geval was de man-of-the-match Baileys waar we zeker de winst aan hebben te danken.

DVC3 LEGT OOK RKDEO 10 OVER DE KNIE

Na de winst vorige week op DHC (2-5, red.), hadden de spelers van DVC een weekje rust om weer bij zinnen te komen. Uiteraard was de euforie na deze winst groot en men trainde afgelopen woensdag ook met het idee dat men hoog wil eindigen. Dit eindigde voor aanvoerder Blok snel met een blessure afgelopen woensdag. Men was bevreesd dat hij niet aanwezig zou zijn deze ochtend, maar zijn blessure viel gelukkig mee en zo heeft hij alsnog de tweede helft, met succes, mee kunnen voetballen. Iedereen was op Stoop (voetbalkamp bij Madrid) na aanwezig. Dit resulteerde in 3 wissels. Blok, Rimmo en Bounty begonnen op de bank.

De wedstrijd begon gelijk al sterk. RKDEO wilde DVC testen. Zij hadden hun eerste wedstrijd, 3-3 tegen Delft, thuis niet weten om te zetten tot winst. Dat RKDEO dit niet nog een keer wilden laten gebeuren was duidelijk. DVC begon net als in de bekerwedstrijden wat minder scherp en dit resulteerde al gauw in de voorsprong voor de bezoekers. Vrij gemakkelijk kon de spits door de verdediging van DVC heen lopen en hard afronden: 0-1. Net als in de bekerwedstrijden was dit het wakker schudden van het gehele team. Alle DVC-ers zetten een tandje bij, gingen voetballen en zowaar werden er mooie driehoekjes hier en daar gemaakt. Ballen werden teruggespeeld, en iedereen werd scherper. Na ongeveer een kleine 25 minuten voetbal werd Melvin scherp gezet. Zoals hij vaker heeft laten zien de afgelopen wedstrijden weet hij hoe hij als geen ander kan afronden. De bal verdween dan ook hard in de rechteronderhoek: 1-1. DVC was weer terug in de euforische stemming die vorige week ook te voelen was. DVC gaf meer druk op de spelers uit Nootdorp en dit resulteerde in veel balbezit en behoorlijk wat aanvallend vermogen. Na 35 minuten kreeg DVC een hoekschop die genomen werd door Melvin. Mini zag zijn kans schoon en ging naar de bal toe om hem hard in het goal te koppen. Echter de bal ging omhoog en vloog over de keeper en een verdediger van de bezoekers heen: 2-1. DVC had de voorsprong weer te pakken. DVC liet goed voetbal zien deze eerste helft, echter kon de spits van de bezoekers toch de gelijkmaker maken: 2-2. DVC ging, veel beter voetballend, thee drinken.

In de rust werden Mini, Danny en Laar gewisseld voor Blok, Rimmo en Bounty.

De rust had goed gedaan voor onze helden. Men was scherper geworden door de thee en door de gesprekken onderling. Wederom voelde DVC dat ze sterker waren en wilden ze zeker niet verliezen. DVC deed eigenlijk wat het de eerste helft ook deed, goed voetballen. Het voordeel van wind mee was alleen maar prettiger. Melvin pikte ook zijn tweede doelpuntje mee door al na ongeveer 10 minuten in de tweede helft zijn tweede van de dag te noteren: 3-2. DVC had de voorsprong voor de tweede maal in handen en zou deze niet meer verliezen. Aanvoerder Blok kreeg de bal op het middenveld en kreeg alle tijd om uit te halen. De bal vloog strak in de kruising en hij liet het Nootdorpse elftal versteld staan: 4-2. DVC was los en RKDEO was de weg kwijt. DVC bleef druk op de bezoekers geven en bleef doorgaan met aanvallen. Toch kwam RKDEO nog een aantal keren bij de goal van DVC maar wist keeper Baileys zich goed te revancheren t.o.v. de eerste helft. Daar waar in de eerste helft 2 1-op-1 kansen niet gemist werden door de bezoekers, hield de keeper zich prima staande en frusteerde dit het team van RKDEO meer en meer. Rimmo pikte ook weer zijn goaltje mee door hard uit te halen voor de keeper: 5-2. En de gebroeders van Oosten namen het laatste doelpunt voor hun rekening. Jan schitterde langs de linkerflank en gaf een op maat gemaakte pass op zijn broer Melvin. Melvin kon prima op snelheid richting de goal rennen, en faalde niet. Einduitslag: 6-2.

DVC heeft zich wederom laten zien van een uitstekende kant. Het team wordt meer volwassen, weet om te gaan met kansen en rondt prima af. Men speelt nu al om mee te kunnen blijven draaien in de top van deze competitie. Maar in hoeverre is dat eigenlijk te zeggen na 'pas' twee competitiewedstrijden? De resultaten van afgelopen zondag lagen verre in lijn met vorige week. Enkel WIK weet zich wederom met dezelfde cijfers(5-0 thuis tegen Wippolder, red.) op plek 1 te kunnen handhaven. Volgende week een toch wel zware opgave bij Full Speed thuis. Hetzelfde team waar DVC in de beker van won met 1-4(red.). Echter de vakanties zijn voorbij en ook zij hebben hun team inmiddels compleet. Full Speed heeft de eerste twee competitiewedstrijden weten te winnen en gisteren werd zelfs DHC thuis aan kant gezet met 6-0. Een mooie eerste meting voor de blauw-witten.

DVC WEER MET BEIDE BENEN OP DE GROND

Na de uiterst goed behaalde resultaten tegen respectievelijk DHC en RKDEO 10 zijn onze helden er niet in geslaagd om ook de derde wedstrijd van deze competitie naar zich toe te trekken. Na winst in de beker (1-4, red.) zat het er niet in om dit kunstje voor de tweede keer te klaren. Afwezigen vandaag waren; Stoop (afkickkliniek in Madrid), Erwin (ontstoken bovenlip) en Tarik (Cursus Chinees koken voor gevorderde ping pongers). Melvin was wel aanwezig maar daar bleef alles ook bij gezegd. Deze wedstrijd begon op het opmerkelijke tijdstip van 10:30.

DVC begon slap aan de wedstrijd. Oogde niet fris en men merkte dat Erwin en Tarik gemist werden achterin en op het middenveld. Full Speed was inmiddels na de vakantieperiode ook weer compleet en klaar om ook hoog te eindigen. Ook zij hadden hun eerste twee wedstrijden gewonnen en dit zou dan nu al een mooie "clash" worden. Uiteindelijk bleek Full Speed een stuk beter dan DVC te zijn. Al was het wel zo dat iedere kans die Full Speed ook wel heel erg gemakkelijk en met veel geluk werd afgerond.

In de tweede helft ging Jan eruit voor Fuut en Mario voor Melvin. Melvin trok het echter niet en kwam al gauw weer het veld uit en Jan ging weer terug het veld in. Het boodt echter geen soelaas. DVC was al vrijwel overlopen. De enige pluspunten waren dat Zwario een schitterende goal maakte en dat Baileys behoorlijk wat ballen nog uit het doel kon laten (ondanks de 6-1 nederlaag). Echter moest Baileys dit uiteindelijk wel verkopen met een middenhandsbreuk en zal nu 5 tot 6 weken in het gips zitten.

Al met al een rampenwedstrijd die men gauw moet vergeten. De nieuwe tegenstander is de niet onbekende SEP 4. Dit team heeft alle wedstrijden met 5 tegendoelpunten verloren. Een kansje voor DVC om zich te herpakken voordat de mini-break van 2 weken in gaat. Na deze twee weken 'vrij' wacht het team van Wippolder op DVC. Een mooie derby tegen de andere blauw-witten waarvan een aantal bekend zijn bij ons daar zij in de zomer nog wel eens mee komen trainen.

Niets is er aan de hand na deze nederlaag. DVC moest gewoon even met de billen bloot en weer terug in de schoenen terug stappen. Uiteindelijk is het een kwestie van de komende wedstrijden winnen en aansluiting blijven houden met de top. Dan kan men alsnog blijven dromen over een mooie top 5 plek... of misschien toch nog: "Kampioenen en hunnie lekker niet?".

DVC 3 LEGT DHC 4 OP DE PIJNBANK

Na een goede start in de beker (2 maal winst, 1 maal verlies), wil DVC zich dit jaar in de competitie meer laten zien en horen. Een tweede plaats in de beker achter Quick 10 is geen schande als je de resultaten bekijkt die zij uiteindelijk tegen elk ander team behaald hebben. Dat DVC 3 een vuist kon maken tegen het ervaren Quick 10 (3-6 verlies, red.) was voor iedereen positief. DVC 3 is na behoorlijk wat nieuwe inbreng vorig jaar, op zoek naar stabiliteit en naar goed voetbal. Met de komst van Tarik "Bounty" Zeelenberg en Roy Goedhart verwacht DVC dit jaar mee te kunnen draaien in de top en is de aanwas zowaar compleet. Momenteel is Sander Stoop nog op voetbalkamp bij Real in Madrid maar hij zal later dit seizoen weer aansluiten. Zwario en Beppe hebben wederom aangegeven om als "troefkaart" mee te spelen als er te weinig man beschikbaar zijn. Het enige waar men de komende tijd over zal brainstormen zijn de nicknames voor Jan, Melvin, Roy en Danny.

DVC miste Stoop (trainingskamp Real) en Tuyl (onstoken bovenlip) tegen DHC.
De wedstrijd begon om 12:00. Het was vrij duidelijk dat de "jonkies" van vorig jaar een flinke groei hebben beleefd en dat ze nog verder, in postieve zin, in ontwikkeling zijn! Er werd wat gemopperd, er werd wat gevoetbald en er werd zo nu en dan eens een actie gemaakt. Met Roy in de spits naast Rino was het gevaar wel al gelijk duidelijk. Rino legde zo nu en dan wat mooie balletjes af, en Roy zorgde voor de afwerking. Er werd prima gevoetbald door DVC in de eerste helft. Roy profiteerde hier tot tweemaal toe van en ook Erwin wist vanuit een indraaiende corner te scoren. Een klein minpuntje was de penalty die DVC tegen kreeg. Een aanvaller van DVC mocht makkelijk doorlopen en Blokkie besloot hem neer te halen in de zestien. De aanvaller van DHC wist hem ver in de hoek te plaatsen waardoor de ruststand 1-3 was.

In de tweede helft kwamen Fuut (Jan v. Oosten) en Melvin (Roy Goedhart) in het veld. Mini schoof door naar linkshalf en Fuut nam "zijn" plaats links achter weer in. DVC begon de tweede helft minder goed als hoe er in de eerste helft werd gespeeld. De scheidsrechter nam ook een grotere rol aan in de wedstrijd en liet een aantal keren doorspelen wat volgens veel DVC spelers onterecht was en zo ook volgens Aad, die een goede wedstrijd aan de zijlijn aan het vlaggen was. Zo kon DHC de aansluitingstreffer maken, welk overigens wel in buitenspel positie gebeurde. Na het gerommel en gemopper over de scheidsrechter besloot men bij DVC heel volwassen gewoon weer verder te voetballen. Vanaf dat moment was het een moment van aanvallen en verdedigen. Het ging behoorlijk heen en weer maar DVC wist en voelde dat ze beter waren. Dit resulteerde in een uitstekende goal van Rino die na een schitterende pass van Laar de bal in het goal werkte: 2-4. De wedstrijd leek gespeeld.

De scheidsrechter had zo nu en dan nog wat woorden met aanvoerder Blok. Vanuit een vrij trap schoot Blok op een gegeven moment, onbedoeld, hard tegen het hoofd aan van de scheidsrechter. Zijn bril vloog zeker 15 meter door de lucht. Het akkefietje werd gauw gesust en goed gesproken. DVC zocht de aanval weer verder op. Echter was het Arthur "Baileys" Dukker die een bijna blunder beging. Hij zag het gat om de bal te spelen naar Tarik, maar een aanvaller van DHC zat er goed tussen. Dat DHC niet goed in de wedstrijd zat bleek na het behoorlijke naastgaande schot. De goalie van DVC had geluk en zag zijn blunder gelukkig goed komen. DVC ging weer volop in de aanval. Combineerde zowaar voorin met Melvin, Mini, Tarik, Truub en Rino! Rino bestreek zelfs op een gegeven moment de volledige rechterkant. Als een ware rechtsbuiten liep hij op volle snelheid de verdediger uit de pas. Dit leverde hem een applaus op van zijn medespelers. Het typeerde het spel van DVC. Men vocht voor een overwinning, men speelde als een ge-oliede machine en het leek wel alsof de goede lijn van de bekerwedstrijden doorgezet werd. Zo wilde Melvin toch ook nog even profiteren van de gaten die zo nu en dan vielen en zorgde hij voor het laatste doelpunt bij de klinkende uitwedstrijd bij DHC: 2-5.

DVC 3 heeft een mooie start gemaakt in het nieuwe seizoen. Het is duidelijk te zien dat de groei in het elftal zit. Met de nieuwe aanwinsten en een extra jaar ervaring voor de "oude rotten" ziet het er goed uit. Allicht een plaatsje in de top 5 zou fantastisch zijn, het dromen van een kampioenschap mag altijd! Zoals er in 2005/2006 gezongen werd om het misschien wat te voorbarig in te luiden: "We worden kampioen, en hunnie lekker niet!"