Een koude dag (-4!!) en veel afgelaste wedstrijden. Maar het kunstgras bij DVC is blijkbaar houdbaar tot zelfs 10 graden celcius onder nul. Echter had het deze ochtend al afgelast moeten zijn. De bal gleed door, de spelers gleden uit en de billetjes werden hard door het vastvriezen van het zweet in de putjes van onze helden. Al met al scheen de zon en stond er een degradatieduel op de agenda. Wateringse Veld heeft net als DVC een vormprobleem en heeft 'slechts' 2 wedstijden weten te winnen (red.). Altijd nog één wedstrijd meer dan onze helden. Al zijn er door de drie gelijke spelen wel hetzelfde aantal punten behaald. Afwezigen vandaag waren: Fuut(Kon niet tegen de kou en heeft een enkeltje Thailand geboekt), Witte(In de zak van Sinterklaas) en Pluis (zou komen maar is uitgegleden en vermist). Berkie was aanwezig als toeschouwer.

De wissels van de eerste helft: Rene, Harmen en Tuijl.

Een nieuwe kans op drie punten was aanwezig voor DVC. De ploeg uit het Wateringse Veld stond qua punten gelijk en zou theoretisch gezien te verslaan moeten zijn. Met Zwario in de spits, zoals de laatste wedstrijd winnend werd afgesloten, en met het 4-3-3 systeem moesten de 3 punten thuis blijven! Het werd een wedstrijd die menig speler niet snel zal vergeten. De kansen over alleen de eerste helft waren 57 voor DVC tegen 1 voor het Wateringse Veld. Moreno moest na 35 minuten even naar de zijkant door een bloedneus en Rene kon zich gelijk warm rennen. Kopkansen, schotkansen, kansen en nog eens kansen waren de hele eerste helft voor bijna iedere speler van DVC. Alles ging mis, over of de keeper had geluk en pakte een bal. Truub miste kopkansen keer na keer na keer. DVC kwam zelfs op achterstand: 0-1. Het was Dennis die gelukkig weer gelijk maakte voor de rust: 1-1. Een mooie bal in de linkerhoek.

In de rust werd Harmen omgepraat om mee te doen. Hij trok zijn outfit aan maar bleef nog wel even op de bank zitten. Hij zou na een kwartier voor Mini in het veld komen. Dani en Ricky maakten ook plaats.

De tweede helft begon ontzettend slecht. Laar stapte over de bal heen en een aanvaller van het Wateringse Veld kon vrij doorlopen en hard uithalen: 1-2. DVC keek weer tegen een achterstand aan. Dennis en Rene kregen nog een aantal niet te missen kansen maar zoals iedereen deed bij DVC werden ook deze kansen om zeep geholpen. Toen kwam Harmen in het veld. Mini ging eruit (bleek later met een zwaar gekneusde duim!) en dit zou een gouden wissel worden. Volgens Dani en Berkie was dit hun wissel. Nog geen 2/3 minuten later maakte Harmen gelijk de gelijkmaker: 2-2. DVC was terug in het spel. DVC bleef aanzetten en het was slechts een moment van tijd dat ook de winnende zou vallen. Hij viel rond de 80e minuut. Er was een flinke scrimmage voor de goal en Rene hield het niet meer. Hij gaf de bal een schop en het was over en uit voor Wateringse Veld 6: 3-2. DVC kon rustig ademhalen en de wedstrijd simpel uitspelen.

DVC zit in de lift. Van de laatste 4 wedstrijden werden er maar liefst 8 punten binnengehaald! Zijn ze nu 6 weken onverslagen en zal aankomend weekend niet gevoetbald worden. Dit houdt in 7 weken zonder nederlaag! Kunnen onze helden dit jaar nog zonder nederlaag doorkomen? En kan deze vorm begin volgend jaar doorgezet worden? Wat voelt een vlinder als het beestje verliefd is? Waarom heten wij eigenlijk DVC 3 en geen DVC 4 meer? Waarom was het veld niet afgelast en waarom is koude chocolademelk altijd lauw? Waarom heet Pleun geen Gerard en waarom wil John de jeugd graag trainen? Allemaal van die vragen waar je van denkt... Wat heb je eraan?

Fijne Sinterklaas!!

Na een aantal afgelastingen moesten de helden van DVC er weer aan geloven. Doordat er afgelastingen waren was het enige positieve gedeelte, in het eerste gedeelte van dit seizoen, dat DVC onverslagen bleef. Het wil allemaal niet vlotten dit seizoen. De 'rek' is eruit, de scherpte is weg en wanneer gaat men weer krenten in de pap fleppen? Vragen des levens worden geplaatst op de website, gaat DVC ooit dit seizoen nog winnen en zal de postcodeloterij misschien ooit eens aanbellen bij een van onze helden? Afwezigen vandaag: Woggie (scheurbuik), Witte(zwarte) en Berkie (dart vader).

DVC moest uit voetballen bij de familievereniging HV ODB (Haagsche Vereniging Ons Doel Bereikt). Het achtste elftal was nog niet verslagen thuis en dit zou dus een lastige opgave worden. Er waren drie wissels de 1e helft: Harmen, Pluis en Zwario. Het was een koude dag en er was een boom van een scheidsrechter die een groot aandeel had in deze wedstrijd.

Onze helden begonnen ontzettend sterk aan de wedstrijd. De afgelastingen hadden goede invloed gehad op het spel. Dit resulteerde zelfs in een onverwachte voorsprong voor de ploeg van vieze aanvoerder Mini. Het was Rene die een soort van halve voorzet/schot op goal verzorgde. De bal had naast gegaan als Laar niet als een gek de bal in het doel kon schieten: 0-1. Typerend voor DVC dat een verdediger scoorde? Of was het een goede actie?
DVC was blij maar kon gauw de glimlach van het gezicht afhalen. Twee spelers van ODB liepen overduidelijk buitenspel maar een van de spelers kreeg de bal wel aangespeeld. ODB scoorde omdat DVC klaagde bij de scheidsrechter. Deze man wimpelde alles af en wilde alleen maar contact hebben met de aanvoerder. Toen Mini verhaal ging halen bij deze "ijzeren man" kreeg hij geen antwoord terug. In andere woorden de scheidsrechter moet hebben geweten dat hij fout zat. ODB vierde het doelpunt niet eens en zij liepen hand in hand gezamelijk zakelijk terug om de bal op de middenstip te leggen: 1-1. Het goede gevoel bij DVC trok langzaam weg.

Het was duidelijk te merken in het verdere spel van DVC. De scheidsrechter werkte niet mee. Er mocht niet gesproken worden tegen de scheidsrechter en dit was toch wennen. Eigenlijk niet eens in het nadeel van DVC. Als er niet gepraat wordt tegen de scheids wordt er daadwerkelijk gevoetbald! Toch was het ODB dat op een voorsprong kwam: 2-1. Dit deed zeer maar onze helden gaven niet op. Het was Dennis die "unleashed" op de keeper werd afgestuurd. Hij werd bijna nog onderuit geschopt door een verdediger maar het blijkt dat Dennis Smink niet omver te krijgen is als hij op dreef is. Dennis haalde genadeloos uit en de keeper was kansloos: 2-2. Het was rust.

In de rust werd er met elkaar gesproken over de bloemetjes, de bijtjes en de billetjes van Dani. Dit resulteerde in de wissels voor de tweede helft: Beppe, Moreno en Zwario bleven aan de kant. Zwario zou later invallen.

In de tweede helft was er eenzelfde scenario als de eerste helft. DVC bleef voetballen zonder te "ouwehoeren" tegen de scheidsrechter. Rond de 70e minuut kwam Zwario in het veld voor Truub, die een kleine blessure aan zijn linkerbil had, en als een (z)ware spits ging hij in de punt staan. Zwario kreeg zelfs een superkans! Hij stond alleen voor de keeper met de bal aan de voet. Hield ontzettend knap en mooi zijn rust en schoot enorm beheerst in: 2-3. Het was een doelpunt wat DVC weer op voorsprong zette. DVC voelde eindelijk de overwinning aankomen en besloot flink te verdedigen. DVC hield stand en kon voor het eerst dit seizoen op competitieniveau de drie punten bijschrijven. En ODB? Zij hadden hun eerste thuisnederlaag voor hun kiezen gekregen. Vol ongeloof aan beide zijdes vertrokken de spelers richting de kleedkamer.

DVC is nu ruim 5 weken onverslagen (2 weken afgelast en 2 x gelijkspel en 1 overwinning tegen ODB, red.). Met deze positieve berichten wordt er uitgekeken naar de wedstrijd van volgende week, thuis tegen Wateringse Veld 6.

De tweede ronde van de beker was gehaald. Opmerkelijk als je de afgelopen wedstrijden kijkt naar de resultaten van onze helden. Het tijdstip was 14:00. Een tijd waar de meeste DVC-ers niet blij mee zijn. De tegenstander van vandaag was een oude bekende HMSH 7. Afwezigen deze middag waren: Dani (WK Touwtrekken voor gevorderden), Ricky (Ouderschapsverlof), Woggie (Dieren voeren in Blijdorp), Witte (Westland onveilig maken) en Berkie (Dart Vader spelen).

Wissels eerste helft: Harmen en Pluis

DVC kon het tempo van HMSH goed bijhouden en men bleek aan elkaar gewaagd te zijn. Echter was al snel duidelijk dat de scheidsrechter continu floot voor buitenspel aan DVC zijde. Het was dus 12 tegen 11. DVC hield zich goed staande en terugkijkend naar de afgelopen wedstrijden werd er zelfs minder gesproken maar meer gevoetbald. Dit kwam ten goede van het spel van onze helden. DVC kreeg niet veel kansen en HMSH ook niet. Toch was het een speler van HMSH die door de verdediging kon lopen en simpel mocht afmaken: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Wissels tweede helft: Tuyl en Zwario

DVC bleef voetballen de tweede helft en kreeg, na een overtreding, een vrije trap net buiten het 16 meter gebied. Rene nam deze bal en schoot hem schitterend in de kruising: 1-1. DVC was terug in de wedstrijd. Op een gegeven moment kon een speler van HMSH doorlopen en Erwin maakte een sliding op de bal. Men probeerde de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen maar hij bleef voet bij stuk houden. Op een gegeven moment wilde hij Vieze-Aanvoerder Mini een gele kaart geven als hij de lijnrechter (Aad v. Tuyl, red.) niet van het veld zou sturen. Echter is dit niet mogelijk en nadat Erwin dit zei, hield de scheidsrechter zijn hand snel weg bij zijn kaarten. HMSH benutte deze kans natuurlijk en kon de wedstrijd met een 2-1 uitspelen. Ze hadden de voorsprong kunnen uitbreiden maar het engeltje van Beppe op de lat hield de schade beperkt.

DVC ligt nu uit de beker en staat voorlaatst in de competitie. Hopelijk kan er wel wat gedaan worden in de volgende uitwedstrijd voor de competitie tegen Toofan, om het seizoen niet helemaal verloren te laten gaan.

De dag na vele Halloweenfeestjes 's ochtends regende het een beetje. Toch ging de wedstrijd Toofan - DVC door deze middag. Na alle nederlagen van de afgelopen weken snakt DVC naar haar eerste overwinning. Blijkbaar denkt niet iedereen daar hetzelfde over als we kijken naar het aantal afwezigen voor deze wedstrijd. Vooraf aan het begin van het seizoen werden er voor de zekerheid genoeg mensen bij elkaar getrommeld om niet in hetzelfde scenario terecht te komen als afgelopen seizoen. Even leek het erop dat DVC daarom met te weinig man deze wedstrijd zou eindigen. Gelukkig was daar Paul de Jong om het elftal compleet te maken. Van de 18 man die geregistreerd staan als de selectie van DVC 3 waren er deze middag maar liefst 8 afwezigen. Afwezigen waren dus: Fuut, Laar, Witte, Harmen, Beppe, Berkie, Pluis en Zwario. Paul de Jong kwam op het laatste moment gelukkig nog om het elftal compleet te maken.

Dat DVC het moeilijk zou krijgen tegen Toofan was direct duidelijk. Paul was ietsje later dus de eerste vijf minuten speelde DVC met tien man. DVC deed het redelijk en kon tegenstand bieden. Echter was het toch Toofan dat al binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong kwam. Ontsteld en verontwaardigd voetbalde DVC toch weer verder. Dit resulteerde in gevaar van Dennis Smink. Tot twee keer toe wist hij ineens het net weer te vinden: 2-2. Het eerste doelpunt was een actie van Dennis zelf. Het tweede doelpunt was dankzij een schitterende pass van Truub vanuit de verdediging door het midden. Dennis kon ver doorlopen en uithalen: 2-2. DVC was terug in de wedstrijd. Toch was het vlak voor Rust Toofan weer. Zij scoorden snel na de 2-2 en gingen zo met een voorsprong de rust in: 3-2

In de rust kwam de donderpreek van Ricky. Sommige spelers kregen hier een warm gevoel van, anderen hadden deze preek op merkwaardige wijze niet eens gehoord. Er waren geen wissels dus men bleef voetballen op de manier zoals men dat deed in de eerste helft.

DVC voelde toch dat er meer in zat en zo ging men ook het veld op. Aanvallend was er weer hoop! Dennis Smink had de weg richting het doel weer gevonden en rook meer doelpunten. DVC ging op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam er ook. Dennis en Paul hadden de bal en liepen samen door de verdediging heen. Dennis schoot de bal maar miste en de bal kwam voor de voeten van Paul. Paul aarzelde geen moment en schoot via de onderkant van de lat in het doel: 3-3. DVC bleef aanvallen maar Toofan kreeg ook kansen. Met het goede keepwerk van Dani zat het ook weer snor deze middag en het engeltje was ook weer aanwezig. Het was Rene Blok die vanuit het middenveld een geplaatste voorzet op Dennis kon geven. Dennis haalde uit en zorgde voor de voorsprong: 3-4. DVC voelde voor het eerst dat er een overwinning te behalen was. Echter in de laatste minuten kon Toofan via hun snelle rechtsbuiten weer de gelijkmaker scoren: 4-4. Uiteindelijk schoot de goed fluitende scheidsrechter af en kon DVC naar huis met een zwaar bevochten maar wel verdiende punt.

DVC heeft weer een punt te pakken. De weg naar het doel is gevonden en ook vallen de doelpunten weer. Ricky was weer terug van een kleine afwezigheid ivm de geboorte van zijn dochter. Dit leverde veel gevaar op aan de kant van DVC. Komende zondag is het uit bij Delft om 14:00. Kan DVC deze keer wél afmaken wat men bijna deed bij Toofan uit.

Het was weer een rustige zondagochtend en DVC moest thuis spelen tegen kampioenskandidaat Gr.WII VAC 8. Er waren weer een hoop aanwezigen. Slechts Ricky was niet aanwezig. Zoals iedereen weet is hij net vader geworden en kon daarom niet aanwezig zijn.

Wissels eerste helft: Woggie, Rene, Fuut, Berkie, Tuyl en Mini

De eerste helft begon stroef. DVC wist dat de bezoekers goed waren en voetbalde daarom zeer verdedigend. Echter kwam Gr. WII er slechts twee keer goed door en beide kansen werden afgerond: 0-2. Gr. WII VAC 8 bleek een scherpe tegenstander. DVC kreeg wel wat kansjes maar kon niets afronden. Zoals in de afgelopen wedstrijden te merken was, lukte het nu weer niet om een doelpunt te maken. De ruststand bleef in het voordeel van Gr. WII.

Wissels tweede helft: Truub, Zwario, Laar, Pluis, Dennis en Moreno

De tweede helft bleek hetzelfde beeld als de eerste. De verse wissels konden geen van allen potten of pannen breken. Dit bleek al snel omdat Gr. WII vroeg in de tweede helft op een 0-4 voorsprong kwam. In de laatste minuten was het Witte die neergehaald werd in het 16 meter gebied en een penalty toegewezen kreeg. Rene nam deze penalty en miste deze kans om de eer te redden.

Het lukt DVC maar niet om die eerste overwinning te pakken in de competitie. Terwijl men zo goed begon aan de beker is het wel duidelijk dat inmiddels de kampioenskansen in de ijskast kunnen worden gezet.